GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

im wcześniej tym lepiej :hej: jesli nie w tym roku to pomyśl o następnym.

Przykładowy tani nocleg na festiwal biegowy http://www.edenkrynica.pl/galeria.html ale może będzie inny to zależy ilu się zdecyduje do 20 sierpnia.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:19
Życiówka w maratonie: 03:29:04

Nieprzeczytany post

W zeszla sobote (17.08.2013) mialem okazje pobiegac w ParkRun Wythenshawe, Manchester, UK
ParkRun Wythenshawe
Do Manchesteru przylecialem 9 godzin przed startem. Z lotniska odebral mnie brat, pojechalismy do Niego, przywital i ugoscil jak nakazywala dobra polska tradycja tzn. bylem dobrze nawodniony 'izotonikami' z lodem :jatylko: - spac poszedlem o 4 nad ranem
Rano wstalem lekko zmeczony ale mobilizacja byla ogromna aby dobrze pobiec bo to pierwszy byl moj pierwszy start w zagranicznej edycji ParkRun i na chwile obecna ostatni jaki mam w planach bo wracam w piatek (23.08.13).

Na starcie zameldowalo sie liczne grono biegaczy bo, az 190 osob!
Zaczelo sie od specjalnej odprawy dla tych ktorzy zjawili sie tu pierwszy raz, czyli tez i dla mnie. Jeden z wolontariuszy objasnil zasady rywalizacji, pokazal trase na specjalnie przygotowanej mapie, wyjasnil w jaki sposob jest oznaczona trasa, na co zwracac uwage itd. na koniec pozyczyl wszystkim udanej zabawy. Po takiej odprawie udalismy sie na linie staru.

Od samego poczatku 3 osoby (w tym ja :hej: ) lekko odskoczyly od reszty peletonu. Trasa byla duzo bardziej skomplikowana niz w wersji gdanskiej dlatego plan na bieg mialem taki aby przez pierwsze kolko trzymac sie czolowki a dopiero na drugim okrazeniu, w zaleznosci od sil lekko przyspieszyc i walczyc o jak najlepsza lokate.
Po okolo 1,5km od naszej trojki odpadl jeden biegacz. Do 2,4km trzymalem sie moze metr (do 2m) za liderem. Kilka metrow przed nawrotem postanowilem troche przyspieszyc i poprowazic dalej wyscig. Zamienilismy sie rolami - teraz to ja prowadzilem i mialem na plecach drugiego zawodnika. Drugie okrazenie bieglo mi sie dosyc ciezko... od 4km zlapala mnie dosc mocna kolka i praktycznie bol calego brzucha ale postanowilem walczyc do konca i nie oddac bez walki prowadzenia. Rywalizacja byla bardzo zacieta bo do ostatniego metra musialem odpierac ataki. Ostatecznie udalo mi sie wbiec minimalnie szybciej na mete, na wynikach czasy mielismy takie same 17:53 ale jak widac na zdjeciu i filmiku z metu udalo mi sie wbiec troche szybciej

Zalaczam kilka zdjec i krotkich filmikow z biegow zrobionych przez mojego brata
zdjecia i filmiki z ParkRun Wythenshawe 17.08.2013
Wyniki biegu
Trasa biegu nakrecona w dn. 30.03.2013 - znalezione na YouTube

Na koniec jeszcze miedzyczasy:
1km - 3:30
2km - 3:29
3km - 3:39
4km - 3:39
5km - 3:30
Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję! Świetna wizytówka polskiego biegania ;)
tomky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andrew, międzynarodową karierę robisz!
Teraz musisz wymyśleć charakterystyczny gest po wygranym biegu - będziesz więcej kasy od sponsorów dostawał :)
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszamy wszystkich chętnych biegaczy na sobotnie zajęcia. Szczegóły odnośnie najbliższego spotkania w Gdańsku oraz zachęta dla tych, którzy nas jeszcze nie odwiedzili na stronie bieganie.pl.
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to dodaje linka http://bieganie.pl/?show=1&cat=33&id=5675 do atrakcji jakie nas czekają w Sobotę .
Andrzej kolejny parkrun już jutro dokopie wyspiarzom :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
gorska.an
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hehe :)
kolejny Polak na międzynarodowym podium!
http://biegaczzpolnocy.blogspot.com/201 ... -z-49.html
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejna sobota się zbliża więc zapraszamy do wspólnego biegania.Cieszymy się,że przychodzi coraz więcej nowych osób.Dla tych, którzy się jeszcze zastanawiają bramy stadionu są otwarte i czekamy na Was!
Awatar użytkownika
gorska.an
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czołem!
pytanie mam o trasę biegu z Westerplatte. Czy to jest płaska trasa? Bo zastanawiam się, czy jest sens wspinać się pod górkę, przez te niecałe dwa tygodnie, czy lepiej zamiast tego zrobić dwa solidne, płaskie treningi interwałowe, żeby poprawić szybkość.
na pewno biegaliście w poprzednich edycjach. dajcie znać, jak się tą trasą leci.

pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:19
Życiówka w maratonie: 03:29:04

Nieprzeczytany post

Z tego co pamietam (z zeszlego roku) to trasa jest w zasadzie plaska. Pamietam praktycznie jeden maly podbieg gdzies pomiedzy 4-5km i jeden maly podbieg gdzies okolo 8-9km. Ale jak sie dobrze rozpedzisz to nawet nie zauwazysz tych podbiegow :oczko: No i po kazdym podbiegu jest taki sam zbieg gdzie mozna zlapac oddech i leciec do mety :oczko:
Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pogoda sprzyja więc chętnie się z Wami spotkam w sobotę na bieganiu.Wakacje się skończyły więc warto zrobić jakieś postanowienia, nowy grafik zajęć i znaleźć także czas na bieganie!
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na festiwalu biegowym biegliśmy jako zawodnicy Biegam Bo Lubię w różnych konkurencjach miedzy innymi na hardkorowym 7 dolin .Jak wygląda taki bieg można choć trochę zobaczyć na filmie który nagrał jeden z czołowych uczestników tego biegu .
7 Dolin
i naturalnie maraton w górach Koral
Koral maraton
Obrazek
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję wszystkim występów w biegach oraz walki ze sobą i zapraszam na jutro na wspólne bieganie!
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszamy wszystkich chètnych na sobotę do wspólnego biegania.
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy komuś kiedyś udało się połknąć pszczołę w trakcie biegania bez użądlenia ? Mnie prawie się udało .Biegłem na trening jak zawsze w niedziele na godz.10 naszej grupy z Biegiem natury w Gdańsku i już przed samym AWF cos wielkiego wpadło mi do ust .Zakrztusiłem się prawie połknąłem musiałem stanąć odkaszlnąłem , wyplułem i zaraz poczułem ostry bul w gardle. Nie widziałem co to było pomyślałem pszczoła .Sąsiadka kiedyś też tak miała wylądowała w szpitalu prawie się udusiła bo użądliła ją w język . Poleciałem do łazienki na AWF i tam zrobiłem płukanie zimna woda .Szkoda mi było trening odpuścić byle pszczoła mnie nie zatrzyma i to jeszcze na koniec lata :) Bolało okropnie ale nie czułem by mi cos pchnęło ,może dlatego że to nie był język tylko boczna ściana gardła trening jakoś przeżyłem .Co teraz altacetu do ustnie niewolno maści też nie stosowałem to co przyjemne lody oraz kostki z lodu ssałem dodatkowo płyn do płukania ust jako anty bakteryjny środek .W końcu ibupron dopiero wieczorem poczułem jak by lżej a rano już śladu nie było. Nie wiem co to było czy pszczoła czy cos mnie ugryzło ale mucha była by za mała .Ważne że już po wszystkim .Wniosek taki ze chyba w lato trzeba będzie biegać w Burce albo z zasłonką na usta :) Takie oto miałem pożegnanie lata. :) Pewnie za kare że mnie w sobote na BBL niebyło :)

Trochę po czasie ,ale wcześniej nie mogłem :) filmik i zdjęcia z 51 Biegu na Westerplatte .Skoro nie biegałem to kibicowałem wyszło jak widać, bo jeszcze instrukcje aparatu nie czytałem :) a sporo ludzi z "Biegam bo lubię" i "Z biegiem natury" biegło no
http://w782.wrzuta.pl/film/aLGGt9PDxz3/ ... tte1_czesc
http://w782.wrzuta.pl/film/0fDYmz5npgt/ ... te_czesc_2
http://w782.wrzuta.pl/film/3MLDr8hfhVL/ ... te_czesc_3

i w kocu była pełna relacja prawie telewizyjna 3 godziny umieszczona w necie bo kiedyś to zaledwie Kenijczyków można było zobaczyć 1 minutowej relacji telewizyjnej.. http://www.popler.tv/mosir_gdansk/61917#61917
Obrazek
ODPOWIEDZ