Wybór pulsometru
- markam79
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
300,- może być mało. Biegałem z Garminem FR60 (wersja męska) + pasek HRM + SE Xperia Neo V (łączność z paskiem po ANT+). Tętno zapisywał zegarek i endo równolegle. Używane FR60 możesz spróbować upolować na aukcjach, nowa 70-tka to koszt ponad 5 stów. Jeśli chciałbyś mieć na zegarku tempo, to musisz przynajmniej do takiego zestawu dokupić footpod Adidasa (oryginał Garmina jest drogi), to kolejne 130-150,-.
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- markam79
- Dyskutant
http://www.ceneo.pl/12208928#tab=spec czy taki pasek?
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Biegałem ze starszą wersją paska, ale komunikacja się nie zmieniła, wciąż jest protokół ANT+, w tym Premium również. Ważniejsze jest, czy Twój telefon obsługuje ANT+. Tu masz listę smartfonów kompatybilnych.
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli jest na liście, znaczy że obsługuje ANT+, a o znaczy że tak. Wolę mówić z własnego doświadczenia, a nie miałem "S-ki", więc lepiej, gdyby potwierdził to któryś z posiadaczy.markam79 pisze:Widzę, że jest (SONY Xperia S), czy jeśli kupie ten pasek to on się będzie łączył i z telefonem i zegarkiem?
Sigma nie bedzie się komunikować. Drugi sposób "sparowania" paska z telefonem i endo to bluetooth. Masz specjalne paski Wearlink'a, Zephyr'a, czy Polara, ale nie masz do tego zegarka - chodzą w parze ze smartfonem.markam79 pisze:Mogę prosić o jakiś model SIGMY?
Wiem, że patrzysz budżetowo. Smart + endo to dobre rozwiązanie, ale dalekie od ideału. Jeśli już masz możliwość doboru dobrego telefonu (a zwykle stawia się to na takim, którego posiadasz, więc loteria..), to i tak nikt nie zagwarantuje, że telefon za każdym razem dobrze odczyta tętno. Miałem kilka razy, że odpaliłem aplikację, w słuchawkach "Go!", no to lecę...komunikaty, wszystko ok, nawet wzmianka o tętnie..Po treningu zaglądam do serwisu, a tu czerwona prosta linia przez cały wykres....Biegając z apką, nie patrzysz co chwila na ramię, włączasz-biegniesz-wyłączasz. Dodam, że zegarek w tym czasie zapisał wszystko poprawnie. Niestety, jeśli ktoś chce mieć w miarę dokładne dane (też nie idealne), zostaje tylko opcja: zegarek z HRM i GPS. A telefon - do kontaktu i muzy...Przeszedłem przez to...
Gdy biegałem z FR60 telefon właściwie służył mi do zapisu ścieżki z endo. Wszystkie dane treningowe do dziś wrzucam do Garmin Connect, a na endo - z racji, że jest społecznościowe i ma fajną wtyczkę do przeglądarek dla Garmina - dokonuję zrzutu też bezpośrednio z zegarka (FR610). Różnica z pozycji serwisu endo "teraz a kiedyś" jest taka, że nie ma mnie na endo "live"

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
http://allegro.pl/sport-i-turystyka?string=fr60
Życzę miłego polowania.
Za stówkę max powinieneś wyhaczyć. Do tego czujnik za 100-130 i masz wszystko co trzeba. Taniej a sensowniej się nie da.
Życzę miłego polowania.
Za stówkę max powinieneś wyhaczyć. Do tego czujnik za 100-130 i masz wszystko co trzeba. Taniej a sensowniej się nie da.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Wyga
Sony po rozstaniu z Ericssonem zaprzestał wspierania standardu ANT+ w swoich telefonach. Na szczęście to przemyśleli i w najnowszych modelach znowu pojawia się ANT+. Wg specyfikacji telefonu ANT+ znalazł się w ....* oraz w Xperia Z1 (wczoraj pokazany w Belinie, w sklepach pod koniec miesiąca).P@weł pisze:Ważniejsze jest, czy Twój telefon obsługuje ANT+. Tu masz listę smartfonów kompatybilnych.
Miałem przez chwilę i działał ze starym paskiem Garmina. Specyfikacja tego telefonu jest tutaj:P@weł pisze:Jeśli jest na liście, znaczy że obsługuje ANT+, a o znaczy że tak. Wolę mówić z własnego doświadczenia, a nie miałem "S-ki", więc lepiej, gdyby potwierdził to któryś z posiadaczy.markam79 pisze:Widzę, że jest (SONY Xperia S), czy jeśli kupie ten pasek to on się będzie łączył i z telefonem i zegarkiem?
http://www-support-downloads.sonymobile ... ia_s_3.pdf - strona 7.
*[edit] Xperia M teoretycznie ma ANT+, ale mi nie udało się połączyć jej z paskiem HR
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013, 12:55 przez maciejl, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 35,45
- Życiówka w maratonie: 2,37,05
Witajcie,
Mam do sprzedania zegarek wydany przez Runtastic - czarny. Kosztuje on u nich 150 euro plus wysyłka. Czyli około 650zł. Sprzedam za 400zł z wysyłką. Lub odbiór osobisty w Trójmieście. Zegarek praktycznie nowy. Pudełko , pasek do mierzenia tętna używany rzadko. Polecam
Szczegóły tutaj :
https://www.runtastic.com/shop/en/runta ... oductsPage
Mam do sprzedania zegarek wydany przez Runtastic - czarny. Kosztuje on u nich 150 euro plus wysyłka. Czyli około 650zł. Sprzedam za 400zł z wysyłką. Lub odbiór osobisty w Trójmieście. Zegarek praktycznie nowy. Pudełko , pasek do mierzenia tętna używany rzadko. Polecam
Szczegóły tutaj :
https://www.runtastic.com/shop/en/runta ... oductsPage