Kurtka na jesien/zmię

Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,

Na typowo zimowe warunki polecam kurtkę Dobsom R90: http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... urtka.html
Kosztuje co prawda trochę więcej (chociaż bez szaleństwa), ale jest zdecydowanie warta swojej ceny.

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
PKO
Awatar użytkownika
Daro7777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50,33

Nieprzeczytany post

HeavyPaul pisze:Hej,

Kosztuje co prawda trochę więcej (chociaż bez szaleństwa), ale jest zdecydowanie warta swojej ceny.
Czyli ile?
pt240
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na typowo zimowe warunki polecam kurtkę Dobsom R90: http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... urtka.html

Pozdrawiam

Paweł
A polecasz wersje zimową czy zwykłą, bo od jakiegoś czasu zastanawiam się jaką wybrać
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,

Kurtka R90 Winter kosztuje 200 zł z małym hakiem.
Na zimę polecam wersję zimową ;) W klasycznej R90 nie biegałem - korzystam za to intensywnie ze spodni i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam

Paweł
pt240
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kurtka R90 Winter kosztuje 200 zł z małym hakiem.
Na zimę polecam wersję zimową ;) W klasycznej R90 nie biegałem - korzystam za to intensywnie ze spodni i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam

Paweł
Czyli zestaw kurtka winter a spodnie z normalnej serii się sprawdza?
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zwykłe R90 nie grzeją, a tylko chronią przed warunkami zewnętrznymi. Mi w nogi generalnie nie jest zbyt zimno i często biegam nawet w krótkich spodenkach jeżeli nie wieje i nie pada/sypie. Jeżeli wieje i coś z nieba leci to wtedy klasyczne R90. Jeżeli robi się naprawdę zimno to zakładam leginsy.

Tutaj masz moją recenzję zwykłych R90: http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... odnie.html
a tutaj znajomy opisuje wersję zimową: http://www.testyoutdoorowe.pl/spodnie/d ... 90-winter/

Pozdrawiam

Paweł
panczito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46 min

Nieprzeczytany post

a czy może ktoś biegał w kurtkach Nike Vapor Jacket? nadaje się na deszcz i zimę?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Fajny wynalazek, to taka hybryda, z przodu jak kurtka z tyłu jak bluza. Pewnie się świetnie sprawdzi w zimie, ale jak zacznie padać śnieg z deszczem to plecki będą mocno narażone na wyziębienie. Generalnie jako ciepła bluza z wiatrochronnym przodem to świetna propozycja na zimę... chociaż jak na bluzę to cena już nie jest taka atrakcyjna.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zoltar, przebiegałem w niej całą zimę bez problemu :)
Panczito, biegam też w Nike Vapor Jacket, ale model sprzed paru lat - nie wiem czy coś się w nich zmieniło od tamtej pory. Bardzo lubię tą kurtkę. Nie jest w 100% nieprzemakalna, szczególnie że plecy to w dużej mierze siateczka :P ale dobrze chroni przed wiatrem. W zimie w połączeniu z ciepłą bluzą da radę.

Pozdrawiam

Paweł
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

HeavyPaul pisze:Zoltar, przebiegałem w niej całą zimę bez problemu :)
To bardzo możliwe, aby tylko nie zaczął padać śnieg z deszczem... ale zasadniczo nikt nie biega w deszczu czy deszczu ze śniegiem... jak nie musi :hahaha: Ale zimową bluzę (chociaż znaleźć dobrą też nie jest tak prosto) można kupić za mniej niż 200 zł, a spokojnie da radę do -7 czy -10 st. C. Chociaż z drugiej strony moje doświadczenie z ciuchami mówi, że nie ma co zbyt oszczędzać, bo lepiej kupić drożej raz niż trzy razy taniej i być niezadowolonym.
Ja osobiście preferuję klasyczną wiatrówkę z jak najbardziej przemakalnego ale i w miarę przewiewnego poliestru ale z podszewką z siateczki, która też się nie nadaje na deszcz bo zaraz przemoknie, ale jak pada normalny śnieg to nie ma problemu.
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niby tak :P ale z R90 Winter jesteś zabezpieczony na o wiele niższe temp. niż -10. Przy -10 można pod spód założyć samą koszulkę :D Jak dodasz do tego jeszcze bluzę to spokojnie przy -20 możesz biegać...
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

HeavyPaul pisze:Niby tak :P ale z R90 Winter jesteś zabezpieczony na o wiele niższe temp. niż -10. Przy -10 można pod spód założyć samą koszulkę :D Jak dodasz do tego jeszcze bluzę to spokojnie przy -20 możesz biegać...
Tak ale doświadczenie życiowe nauczyło mnie nie biegać w temp. poniżej -15 st. C. Poza tym w zeszłą zimę było może jeden a może dwa dni kiedy temp. spadła poniżej -15 st. C. Może jak ktoś się wybiera zimą w góry... Ale tak, generalnie ta kurtko-bluza Dobsona b. fajna... :spoczko:
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: Tak ale doświadczenie życiowe nauczyło mnie nie biegać w temp. poniżej -15 st. C.
I to chyba w nocy.
W zeszłym roku można było przebiegać większość zimy w koszulce z długim rękawem co by łokcie nie marzły tylko. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ