Leginsy biegowe "Team Line"

Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Radosław Wieliczko
Leginsy Biegowe "Team Line"

Kupiłem leginsy serii Team Line, korzystając z obniżki ceny oferowanej przez przedstawiciela Newline w Polsce.

- czytaj -
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
PKO
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj zainaugurowa³am nowe leginsy. S± bardzo miêkkie i mi³e w dotyku, ale maj± dwie zasadnicze wady:
1. W okolicach kolan robi± siê takie nieestetyczne fa³dki, jakby leginsy ze mnie spada³y, mimo ¿e nie spadaj±. Podci±ganie nic nie pomaga.
2. Spod bia³ej aplikacji na biodrach znakomicie widaæ bieliznê, wiêc kolorowe majtki nie wchodz± w grê :hejhej: Je¿eli jednak kto¶ nie chce siê wyrzec kolorowych slipek (na przyk³ad w lokomotywki albo s³oniki), to nale¿y za³o¿yæ d³u¿sz± koszulkê. No chyba, ¿e kto¶ lubi pokazywaæ, jakie ma fajoskie majtki :)
Awatar użytkownika
Mariusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest jeszcze jedno wyjście.Biegać bez majtek.:hejhej:
Albo możesz kupić białe stringi z coolmax'u.Mają takie w ofercie z Newline.Figurują w katalogu jako nowość. :)
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobrze, że nie mieszkamy w Stanach, bo Joycat mogłaby oskarżyć Mariusza o molestowanie seksualne. :ble: U nas można na szczęście proponować co się chce. Nawet tłumaczkom. :hahaha:
Marek T.
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale tylko spontanicznie...
:oczko:
Dwarf
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem, o co Wam chodzi - majtki rzecz ludzka :) i wydaje mi siê, ¿e dla biegacza jest to dosyæ istotny szczegó³ garderoby. Spróbujcie biegaæ w majtkach, które s± niewygodne, wpijaj± siê, albo - co gorsza - obcieraj±. Katastrofa gotowa. Chodzi³o mi jednak g³ównie o KOLOR majtek :)

Ale rzeczywi¶cie jest pewien podtekst w propozycji Mariusza, aby biegaæ bez majtek, wzglêdnie w stringach ;)
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja osobiście nie mam nic przeciwko stringom :ble: ale jeden mój znajomy dziwił sie kobitkom, że aby sie podobać chodzą z paskiem w ...
Ale to dotyczy także chyba innych części damskiej garderoby (np. buty na wysokim obcasie). Nie wszystko co ładne jest wygodne. Dobrze, że panie są tak skłonne się dla nas męczyć
Co Wy na to?
Dwarf
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

S³uszna uwaga :)

Mam na temat stringów ugruntowan± opiniê. Uwa¿am, ¿e jest to mêski :bleble: wynalazek wymy¶lony po to, aby nie rezygnuj±c z bielizny kobieta mog³a wygl±daæ jakby by³a bez. ¯aden facet nie wytrzyma³by d³ugo w takich majtkach (chocia¿ w sprzeda¿y mo¿na spotkaæ modele mêskie), a takiego, który czu³by siê w nich komfortowo, by³abym sk³onna pos±dziæ o masochizm. Nie mam natomiast nic przeciwko wysokim obcasom. Wbrew obiegowym opiniom jest to dosyæ wygodny rodzaj obuwia - pod warunkiem, ¿e siê zachowa umiar i nie za³o¿y siê na ca³odniowe ganianie po biurze szpilek o kilkunastocentymetrowej wysoko¶ci.
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biedne leginsy zeszły na temat dalszy za stringami i szpileczkami ;)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Musiały zejść, zwłaszcza, że - jak pisze Joycat - robiły się na nich nieestatyczne fałdki. A na stringach, o ile mi wiadomo, nic podobnego się nie dzieje.
Marek T.
Awatar użytkownika
Mariusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak naprawdę jedyny mój podtekst aby biegać bez majtek,to ten, żeby mieć zachowany komfort.:oczko:

Mogę Wam powiedziec,że najlepiej i najwygodniej jeździ mi się na rowerze bez majtek.Spodenki z "pampersem" eliminują w zasadzie potrzebę posiadania na sobie takowych.I nie ważne,czy są to spodenki długie czy krótkie.Jeśli chodzi o bieganie,to latem  najlepiej biega się w spodenkach biegowych również bez dolnej bielizny.W środku mają wszyte jakby majteczki z siateczki i w ten sposób możemy nie zakładać majtek.Mamy za to ekstra wentylację.Koniec kłopotów z odparzeniami,otarciami.

Tak na marginesie,wydaje mi sie,że większym masochizmem jest chodzenie w butach na wysokim obcasie niż z paskiem od stringów w ... :)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wystarczy napisaæ s³owo "majtki", a proszê jaka dyskusja siê rozpêta³a ;) Mo¿e podrzucimy jakie¶ kontrowersyjne s³ówko na Forum 1, aby o¿ywiæ trochê dyskusje? :)

Ale wracaj±c do "ad remu": czy kto¶ kiedy¶ biega³ w bieli¼nie, która jest zaprojektowana specjalnie dla biegaczy? By³y tu wspomniane stringi z coolmaxu - pomiñmy je milczeniem :) - ale mo¿e kto¶ próbowa³ inny krój majtek lub - tu pytanie do dziewczyn - topy, staniczki etc?
Awatar użytkownika
Mariusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widać "majtki",to wdzięczny temat. :hej:

Jeśli chodzi obieliznę,używam wyłącznie "oddychającą".Tylko taka gwarantuje mi komfortowe bieganie.Bawełnę wykreśliłem z użycia w czasie uprawiania sportu.Jeśli jest zimno i muszę biegać w majtkach,to używam o klasycznym kroju wykonane z  Rhovylon'u firmy Alpinus.Myślę,że każdy element bielizny biegacza jeśli będzie wykonany, czy to z coolmax'u czy Rovylon'u  spełni lepiej swoja  rolę niż  bawełna.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedy zaczynalem swoja przygode biegowa , wielu biegaczy zakladalo damskie figi . Wtedy nie bylo jeszcze spodenek lekkoatletycznych z tzw. koszyczkiem ( wiadomo na co ) . Nie zakladanie delikatnej bielizny pod spod spodenek moglo zakonczyc sie otarciami . W okresie letnim grozilo to tzw. nawisem i to wcale nie inflacyjnym ;) .
Dodatkowo smarowalismy sie w pachwinach ( a takze nieco wyzej ) kremem Nivea lub Dermosanem .

Kiedys w czasach niedoboru wszystkiego pojawil sie w prasie elektryzujacy tytul : "W kalesonach cos drgnelo" .
Czasy sie zmienily ale  jak widac z powyzszych dopiskow  niektorym nadal cos tam zadrzy , choc tym razem mowa o majtkach i legginsach ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ