jaki tracker na symbiana z funkcja podawania tempa
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:18
- Życiówka w maratonie: 3:18:55
Używałem Sports tracker'a przez ostatni rok i spisywał się bardzo przyzwoicie. Pokazuje bieżące tempo biegu, a oprócz tego w opcjach można zaznaczyć, aby po każdym przebiegniętym kilometrze zasygnalizował i wyświetlił w jakim tempie został przebyty ostatni km (fajna opcja).
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49,30
- Życiówka w maratonie: brak
tzn,ze jest komunikat glosowy o tempie?a mozna zrobic,zeby byl czesciej niz po kazdym kilometrze?bo na razie nie doszukalem sieczegos takiego.arturdj pisze:Używałem Sports tracker'a przez ostatni rok i spisywał się bardzo przyzwoicie. Pokazuje bieżące tempo biegu, a oprócz tego w opcjach można zaznaczyć, aby po każdym przebiegniętym kilometrze zasygnalizował i wyświetlił w jakim tempie został przebyty ostatni km (fajna opcja).
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie wiem, czy komunikat o tempie jest podawany w Sports Trackerze paszczowo. Niestety, głównym minusem biegania z komórką jest to, że masz znacznie trudniejszy dostęp do wyświetlacza, niż w przypadku zegarka na ręce. Jeżeli chodzi o komunikaty głosowe po pokonaniu określonego odcinka, to RunCalc działa na Symbianie i co określony odcinek podaje głosowo numer lap-a. Możesz sobie ustawić np. powiadamianie co 200 metrów i wtedy po dwustu metrach powie Ci "one", po czterystu "two", po sześciuset "three", itd. Tempa i czasów pokonywania odcinków niestety głosowo nie podaje - trzeba patrzeć na wyświetlacz komórki.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:18
- Życiówka w maratonie: 3:18:55
Korzystałem ze Sports tracker'a na nokii 500, tam przy wyborze nowego workout'u była widoczna opcja"autolap" która pozwalała na ustawienie takiego znacznika dla 1km lub 500m. Komunikat jest w formie pojedyńczego piknięcia/sygnału po czym na wyświetlaczu telefonu pojawia się podsumowanie ostatniego odcinka (tempo, czas itp.).aniol1979 pisze:tzn,ze jest komunikat glosowy o tempie?a mozna zrobic,zeby byl czesciej niz po kazdym kilometrze?bo na razie nie doszukalem sieczegos takiego.arturdj pisze:Używałem Sports tracker'a przez ostatni rok i spisywał się bardzo przyzwoicie. Pokazuje bieżące tempo biegu, a oprócz tego w opcjach można zaznaczyć, aby po każdym przebiegniętym kilometrze zasygnalizował i wyświetlił w jakim tempie został przebyty ostatni km (fajna opcja).