Do 3 razy sztuka !!!!!! czyli jak przechytrzyć własną głowę!

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie!!!

Zaczynam po raz kolejny mam nadzieję, że ostatni!!! Jest mi ogromnie ciężko wrócić do wcześniejszej formy, ale mam plan! Miałam wzloty i upadki, głównie z powodu słabych osiągów. Irytacja przewyższała frajdę z biegania i tak się skończyło. Teraz staram się podejść do tego spokojniej, bardziej naukowo i trochę na luzie choć to ostatnie jest najtrudniejsze do osiągnięcia. Z uwagi na "kijozę", którą nabyłam w dzieciństwie - to choroba układu nerwowego ;p wieczny kij w dupie jak mawia mój małż. Muszę, powinnam i niewystarczająco to są nieodłączne elementy tej choroby! Tak więc doprowadziło mnie to od momentu kiedy biegałam nie dość długo by mój organizm się ustabilizował by serce współgrało z oddechem, by biec z odpowiednią prędkością i bez problemu. Wiecznie ścigałam się z własnym tętnem, ćwiczyłam oddech było to nie do wytrzymania, bo wyniki były słabe. AAAA i od urodzenia cierpię na słomiany zapał!

Dziś zaczynam mądrze!!! Tak mi się przynajmniej wydaje ;p stawiam sobie cele, małe marcheweczki. W sumie poznanie naszej forumowej Cavy, trochę mi rozjaśniło głowę i nadało bieg dalszym pomysłom.
Walczę! Nie tylko z ciałem, ale przede wszystkim z umysłem. Cava namówiła mnie na start w Biegu Niepodległości, stąd mój plan treningowy http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=169
Musze przyznać, że jest to plan bardzo przyjemny i dość łatwy obawiałam się czy podołam. W zasadzie obawy towarzysza mi zawsze i dlatego nigdy nie startowałam w niczym. Dzisiaj myślę, że takie starty to elementy motywujące biegaczy. Bieganie dla samego biegania i zdrowia to na dłuższą metę niewystarczający plan motywacyjny. Potrzeba bodźców i ciągłej pracy. Tak więc obieram inna taktykę, będę startować. Zdrowia mnie to kosztuje co nie miara już mam pełne portki myśląc o tym dniu, biegaczach, atmosferze, starcie i mecie!!! Oj myślę o tej mecie non stop. Pewnie czas będę miała poniżej krytyki, ale ponoć biegam dla zdrowia!!!

Zakładam wątek, bo to kolejny punkt mojego planu motywacyjnego, mam nadzieję, że będziecie mnie odwiedzać i wspierać dobrą radą!

Tak więc witam wszystkich bardzo serdecznie!
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nic, tylko życzyć powodzenia :)
o
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Willmo bardzo dziekuje!!! :-)
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sprawiłam sobie zbroję SA i powiem, że przy moim obłożeniu tej części ciała czuje się jakby ktoś ją nosił za mnie :D Jakby mi ubyło kilka kg!!!! Zastanawiam się nad butami póki co mam Salomony Ultra Pro 3D... biegam na zróżnicowanym podłożu często twardych kamlotach... Zrobiłam w nich jakieś 350 km dopiero, ale wiadomo ciągle coś nowego się pojawia. Kupując je nie zastanawiałam się długo nie badałam stóp ani nie konsultowałam się z nikim... Więc nawet nie wiem czy są dobre, a może mój powolny bieg mogłabym również zwalić na obuwie nie tylko na psa...
Awatar użytkownika
Misia_joggi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

papillon ja tez miałam kilka podejść i wkońcu sie udało :) i Jak pomyśle to nie wiem co się stało że pchełam to do przodu... W każdy razie życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki. Z butami też zrobiłam podobnie - tyle tylko że jak kupiałam takie które były ładne :D:D:D ale dobrze trafiłam na szczeście...Każdy popełnia jakieś błędy - najważniejsze żeby mieć siłę i osiągać cel.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Biegnę, bo wolę żeby bolały mnie stawy niż serce. Spełnię swoje marzenie i przebiegnę maraton! Dobiegnę moje szczęście. Zainspiruj siebie!
Zobacz jak walczę:
https://www.facebook.com/BIEGNEpoSZCZESCIE
soniuska9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To powodzenia. Ja zaczynam po raz 3. Po kilku dniach moj umysł przegrywał, mam wielka nadzieje ze byl to 2 i ostatni raz!.
Demotywuje mnie mysl ze inni biegaja po kilkanascie kilometrów a ja jak przebiegnę 3 km to nie starczy mi na cokolwiek innego.
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

soniuska9 pisze: Demotywuje mnie mysl ze inni biegaja po kilkanascie kilometrów a ja jak przebiegnę 3 km to nie starczy mi na cokolwiek innego.
Pomyśl sobie, że każdy od tych kilku km (albo nawet i mniej) zaczynał. Nie patrz się na innych, bo jak dojdziesz do kilkunastu km, to zamiast być z siebie dumna, to będziesz myślała, że inni biegają jeszcze więcej albo szybciej.
To ma być dla Ciebie przyjemność a nie rywalizacja.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

soniuska9 pisze: Demotywuje mnie mysl ze inni biegaja po kilkanascie kilometrów a ja jak przebiegnę 3 km to nie starczy mi na cokolwiek innego.
To zobacz od ilu kilometrów owi "inni" zaczynali :) Dwa lata temu przebiegłem 2,4km - byłem skonany, zasapany i zlany potem. W poniedziałek przebiegłem 50 kilometrów, a po wszystkim wybrałem się po prostu na zakupy, bo... nieco zgłodniałem :)
Danielo85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

OT maly89 szacunek dla Ciebie za całokształt! Oby więcej takich ludzi.
Obrazek
ODPOWIEDZ