Rośliny wysokobiałkowe

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Komosa ryżowa - ma wszystkie białka egzogenne, można kupić w Polsce, smakuje jak kasza.
Wiem, że gość jechał na liściach koki, ale jako ciekawostka: http://bit.ly/12gTGpV
PKO
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Komosa jest przepyszna. Najlepiej smakuje jako dodatek do gulaszu z cieciorki, fasoli i soczewicy w sosie pomidorowym z dużą ilością garam masali. Mniam.
kowalus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

cava pisze: Z anemią też nie jest tak prosto.
Wiem co jem, a moja hemoglobina spadła do poziomu 10 przy normie 12-16. Jem normalne mięso które sama w domu przygotowuję. Wędliny jadam sporadycznie.
Spadek hemoglobiny był spowodowany zbyt duża ilością kawy i herbaty. Mocno ograniczyłam i hemoglobina podskoczyła powyżej 14 a jem jak zwykle i to co zwykle.
a ile tej kawy/herbaty piłaś dziennie? Jaka to była kawa?
ronja
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kowalus pisze:
cava pisze: Z anemią też nie jest tak prosto.
Wiem co jem, a moja hemoglobina spadła do poziomu 10 przy normie 12-16. Jem normalne mięso które sama w domu przygotowuję. Wędliny jadam sporadycznie.
Spadek hemoglobiny był spowodowany zbyt duża ilością kawy i herbaty. Mocno ograniczyłam i hemoglobina podskoczyła powyżej 14 a jem jak zwykle i to co zwykle.
a ile tej kawy/herbaty piłaś dziennie? Jaka to była kawa?
nie chodzi o to ile, a kiedy.

godzinę przed i godzinę po kawa i herbata bardzo utrudniają wchłanianie się żelaza.

warto zrobić także dwie godziny odstępu od produktów zawierających b. dużo wapna oraz nie spożywać z żelazem surowego ogórka, który utrudnia wchłanianie się wit. C (która z kolei jest ważnym partnerem żelaza :) )
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kowalus pisze: a ile tej kawy/herbaty piłaś dziennie? Jaka to była kawa?

Pozwalałam sobie na 3 do 4 kaw dziennie. Małych (?) chyba względne pojecie, myślę że w "saszetce" którą wkładam do ekspresu jest około 1,5-2 łyżeczki kawy.
Nie bardzo rozumiem pytanie "jaką". O markę chodzi czy sposób zaparzania?
Jak markę to różne, jak zaparzania to z ekspresu ciśnieniowego.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ