Komentarz do artykułu Test zegarka biegowego Kalenji GPS 300W
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie będę specjalnie rozbierał zegarka żeby sprawdzić:) Dobry zegarmistrz dorabia elementy mechanizmu , łożyska, przekładnie , szkła itd -uważasz że z uszczelką sobie nie poradzi? Mówię o zegarmistrzu a nie masowym zmieniaczu baterii w zegarkach za 10zł 

-
- Zaprawiony W Bojach
Głupotę. 
Spadł mi przy zakładaniu i nie dawał oznak życia. Pomyślałem, że bateria się wysunęła i się rozłączył. Zacząłem grzebać i go otwierać. Tam jest taka bateria jak w telefonie tylko mniejsza i podpięta na stałe.
Uszczelka jest jednorazowa. Przy otwarciu się rozkleja i nie da się jej ponownie użyć. Coś jakby silikon. Dodatkowo skleja części obudowy więc bez niej zegarek się rozkłada. Po kilku dniach rozłączyło się światełko. A głupota w tym największa, że wystarczyło go kablem podpiąć do komputera i zmartwychwstał. Jak zobaczycie gościa z zegarkiem sklejonym taśmą klejącą to będę ja. 

Spadł mi przy zakładaniu i nie dawał oznak życia. Pomyślałem, że bateria się wysunęła i się rozłączył. Zacząłem grzebać i go otwierać. Tam jest taka bateria jak w telefonie tylko mniejsza i podpięta na stałe.

-
- Zaprawiony W Bojach
Napisałeś że wymianiają , ale na jakiej podstawie - oddałeś i tak stwierdzili , czy zaniosłeś i powiedziałeś ,że zesułeś zegarek i co można z tym zrobić? Nie czepiam się tylko jestem ciekaw konkretów. Serwis Decathlon ma bardzo dobry, więc w tej sytuacji chciałbym wiedzieć jak to jest konkretnie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, byłem i próbowałem naprawić. Zresztą kiedyś zwykły zegarek sportowy brata też się zepsuł i zaniosłem. Zobaczyli co i jak i wziąłem nowy z półki. Był to nawet zmieniony model z nową nazwą. Jestem prawie pewien, że te zegarki są jednorazowe z punktu widzenia sprzedawcy. Ciekawi mnie jak jest z innymi firmami np. Garmin. Myślę, że po tym, raczej się nie zdecyduję już na zakup takiego sprzętu w Decathlonie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie upieram się, że mam rację. Być może zostałem wprowadzony w błąd przez pracownika sklepu, z którym rozmawiałem. Dlatego też pytam na forum czy ktoś nie ma innych doświadczeń. Chętnie bym go fachowo naprawił bo mi zegarek pasuje.rudnickir pisze:Można zawsze spróbować w innym sklepie:) ich serwis jest bardzo nastawiony na klienta , więc nie pasuje mi to co tutaj piszesz...
Teraz to ty gdybasz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie gdybam tylko zaniósł bym zegarek do sklepu z informacją , że nie działa podświetlenie. Trzeba by sprawdzić czy na paragonie są numery seryjne - może da się z czyimś paragonem spróbować na gwarancji. Bo chyba swojej nie posiadasz?