Kurtka na jesien/zmię

Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:44
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam ;)
Ostatnio rozglądałem się za jakąś kurtką do biegania głównie z myślą o nadchodzących zimnych dniach.
Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/kurtka-do-biegania-na ... 89155.html
i chciałby się dowiedzieć czy może ktoś używał kiedyś takiej kurtki i czy nada się do biegania. Cena wygląda na dość atrakcyjną kolor w sumie też nie najgorszy (przynajmniej w czasie szarówki będę dobrze widoczny ;) )
Jeżeli nie ta to może polecicie coś sprawdzonego w rozsądnej cenie?
PKO
krakow2000
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sam się nad nią zastanawiałem ale... nie widzę kapturka a to trochu minus... a z jazdy na rowerku wiem iż w zimne dni kapturek mile widziany :)
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kaptury (przynajmniej mi) w czesie biegania spadają z głowy co jest bardzo denerwujące więc mi się nie przyda ;D Zainwestuje w jakąś fajną biegową czapkę i/lub buff. Ogólnie dzięki za zainteresowanie tematem ;) Może znajdzie się ktoś kto już "macał" kurtkę z pierwszego postu i może powiedzieć coś więcej na jej temat.
Znalazłem jeszcze takie coś: http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 16948.html
Jak myślicie która będzie lepsza?
krakow2000
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obie są z tego samego materiału :) ale Decathlon daje jak widzę 2 lata gwarancji a ta z allegro nie ma takowej informacji. Nie wiem jak w Decathlon ale w Deichmanie jak zakupisz coś przez internet to gwarancję możesz zrealizować w dowolnym ich sklepie stacjonarnym. Jak Decathlon ma podobnie to lepiej wziąć od nich a niżeli z allegro bo różnica niewielka w cenie... ja akurat używam KALENJI PROTECT 1000 i jest bdb (przynajmniej rower... biegów jeszcze nie testowałem gdyż dopiero będę zaczynał)... a z tego samego materiału w 100% co te z linku więc pewnie będzie dobra... z resztą w tej cenie masz sporo kurtek i pewnie 90% z nich produkowana w tym samym miejscu tylko logo inne dali i metkę...
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam wiatrówkę do biegania z Kalenji, ciepła nie daje, ale chroni dobrze przed deszczem i wiatrem. Biegam w niej nawet zimą, zakładam tylko pod spód ciepłą bluzkę z długim rękawem, z resztą też z Kalenji :)
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Żeby biegać, trzeba biegać.
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mógłbyś napisać coś więcej o tej kurtce? Bo w sumie prócz linka nic nie podałeś ;P
kids80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ThomasM pisze:Kaptury (przynajmniej mi) w czesie biegania spadają z głowy co jest bardzo denerwujące więc mi się nie przyda ;D Zainwestuje w jakąś fajną biegową czapkę i/lub buff. Ogólnie dzięki za zainteresowanie tematem ;) Może znajdzie się ktoś kto już "macał" kurtkę z pierwszego postu i może powiedzieć coś więcej na jej temat.
Znalazłem jeszcze takie coś: http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 16948.html
Jak myślicie która będzie lepsza?
Mam kurteczkę z decathlonu co prawda czarną z żółtymi wstawkami. Generalnie ok tylko przy większym deszczu przemaka a to na jesień trochę in minus ale ogólnie jest ok. Jeżeli macie dostęp do sklepu kozza to jest tam o 10 zł tańsza :-)
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ThomasM pisze:
A mógłbyś napisać coś więcej o tej kurtce? Bo w sumie prócz linka nic nie podałeś ;P
Bardzo lekka, bardzo cienka ale ochroni przed delikatnym deszczem. Wywietrzniki na plecach, kaptur zwijany i przypinany. Zaniżona rozmiarówka - rozmiar S jest jak M.
Co jeszcze chciałbyś wiedzieć?
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ok chyba już wszystko wiem. Dziękuję wszystkim za pomoc. Na dniach będę coś wybierał ;)
Andrix
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wszystko fajnie, a jak z utrzymywaniem ciepła? Zastanawiam się nad kompletami np. http://allegro.pl/dres-treningowy-nike- ... 11546.html , albo http://allegro.pl/dres-treningowy-adida ... 99544.html , ale nie wiem czy w zimę nie będzie mi w nim zimno.

Może ktoś coś polecić na późną jesień i zimę? Cena max 220 zł.
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Żeby nie zakładać nowego wątku, zapytam tutaj:

A zetknął się ktoś z takim oto wynalazkiem (przepraszam za link do sklepu, ale strona New Balance mi się w pracy nie otwiera)?
Oglądałem tę kurtkę na "targach" przed maratonem w Krakowie i zrobiła na mnie wrażenie niesamowitą lekkością. Pytanie tylko, na ile skuteczne jest w niej odprowadznie wilgoci? Takie praktyczne, nie reklamowe? Czy da się w tym biegać bez ryzyka, że co prawda ciuch ochroni przed deszczem, ale człowiek i tak wróci do domu mokry, bo zagotuje się we własnym pocie?
Rzecz kosztuje prawie 300 PLN, co jest kwotą sporą jak na kurtkę, którą się raczej zakładać będzie nieczęsto (z racji swojej znikomej grubości średnio się nadaje na chłody, jak sądzę; to rzecz na okres przejściowy między wiosną a latem i latem a jesienią), ale trochę kusi...
Sent from my ENIAC
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mortimer pisze:(...)(przepraszam za link do sklepu, ale strona New Balance mi się w pracy nie otwiera)(...)
Administracja samorządowa czy jakieś ministerstwo?
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

STI pisze:
Mortimer pisze:(...)(przepraszam za link do sklepu, ale strona New Balance mi się w pracy nie otwiera)(...)
Administracja samorządowa czy jakieś ministerstwo?
Ani administracja samorządowa, ani ministerstwo :bleble:
Rozmaite filtry, ograniczające nieco internetowe szaleństwa pracowników, stosuje się nie tylko w sieciach samorządowych i ministerialnych.

BTW A Ty z tej branży? :hej:
Sent from my ENIAC
Awatar użytkownika
Daro7777
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 50,33

Nieprzeczytany post

Chyba przekonałem się dzięki Wam do kurtki z Decathlonu. Świetna cena, więc jak będzie kiepska nie będzie mi żal wydanych pieniędzy. Podobno przemaka przy większych opadach, ale jakby co to na taka pogodę mam softshell.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ