bcaa xplode , proszę o radę

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Midway
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam, biegam dłuższe dystanse tzn 3-15km i mam jeszcze trochę tluszczyku do spalenia dlatego chciałem zapytac czy bcaa xplode ( w którym jest 1g glutaminy na porcję) nie spowolni mi redukcje bo podobno glutamina przeksztalca się w glukoze gdy jest jej mało i czy od niej nie będą rosły mięśnie? bo ją chce tylko ochronę nie rozwój mięśni. co lepiej wybrać samo bcaa czy xplode? dodam jeszcze że waze 70 kg i będę brał 1 porcję xplode
PKO
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od biegania mięśnie ci nie urosną.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
golin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wbrew powszechnej opini glutamina dostarczana z pozywienia praktycznie jest nieprzyswajalna, a poza tym powstaje naturalnie w organizmie z kwasu glutaminowego.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Midway pisze:witam, biegam dłuższe dystanse tzn 3-15km i mam jeszcze trochę tluszczyku do spalenia dlatego chciałem zapytac czy bcaa xplode ( w którym jest 1g glutaminy na porcję) nie spowolni mi redukcje bo podobno glutamina przeksztalca się w glukoze gdy jest jej mało i czy od niej nie będą rosły mięśnie? bo ją chce tylko ochronę nie rozwój mięśni. co lepiej wybrać samo bcaa czy xplode? dodam jeszcze że waze 70 kg i będę brał 1 porcję xplode
Po co ci BCAA skoro biegasz rekreacyjnie?
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ