Scouser - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:
...na tym moim lichym poziomie wolałbym jednak szybszy progres
Me2 :jatylko:
Teraz dla mnie Twój wynik to odległe marzenie, ale znając siebie gdy już osiągnę taką życiówkę, to moje podejście nie zmieni się :hej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43,29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesli nogi zmeczone to moze lepiej odpuscic ciezki trening I odczekac Dzien lub dwa a na niedziele bedzie lepiej :hejhej:
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]

[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kris_brazylia pisze:Jesli nogi zmeczone to moze lepiej odpuscic ciezki trening I odczekac Dzien lub dwa a na niedziele bedzie lepiej :hejhej:
Zastanawiam się nad tym, na pewno na dzień przed zawodami biegać nie będę a tak to spokojne rozbiegania porobię, i tak już nic nie poprawię.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

W lato ciężko jednak o fajną pogodę. Ja na wiosnę z kolei miałem problem z płaskimi trasami :lalala: Też będę szukać czegoś konkretnego na jesień - oprócz BNP.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

scouser pisze:Nudnawa ta I faza u Danielsa, ale jeszcze 3 tygodnie trzeba się przemęczyć. W następnym tygodniu zrobię już chociaż jakieś podbiegi, a w kolejnych dwóch może tempo maratońskie, no i więcej przebieżek.
Jeżeli to 2 część sezonu, a zimą i wiosną zrobiłeś solidną bazę, to ja bym skrócił 1 fazę - no chyba, że masz plan pod konkretne zawody, to wtedy nie ma co skracać, lepiej zrobić spokojne wybiegania i siłę, niż wydłużać kolejne fazy. Ja teraz robię plan 5-15k Danielsa, wcześniej sporo nabiegałem i dlatego I fazę skróciłem do 2 tygodni, w tym w pierwszym tygodniu dodałem BNP, a w drugim podbiegi 12x30'
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesli chodzi o smieciowe jedzenie, to ja bym uwazal. Jestem troche uczulony na to co jem I nie polecam jesc byle czego. Lepiej jedz czesciej niz teraz I koniecznie roznorodnosc posilkow.

Wg mnie za duzo sie je w Polsce chleba, na sniadanie, na drugie sniadanie I na kolacje, a za malo warzyw, owocow, bialego miesa, ryb. Za duzo sie je ziemniakow. Mozna jesc wiecej ryzu.

Ja mam slabosc do slodyczy I produktow mlecznych. Jem duzo jogurtow, owsianki z miodem I bananem, ryzu, ryb, gotowanych warzyw. Wg mnie odpowiednia dieta to podstawa prawidlowego funkcjonowania.

Zauwazylem tez ze w Polsce za malo sie pije czystej wody, ktora oczyszcza cialo, a za duzo jakis sokow, kompotow, wod gazowanych za slodkich I ze sztucznymi barwnikami

No to sie rozpisalem. :hej: ale wg mnie odpowiednie odzywianie jest najwazniejsze nie tylko w treningu ale w zyciu. :usmiech:

Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kris_brazylia pisze:Jesli chodzi o smieciowe jedzenie, to ja bym uwazal. Jestem troche uczulony na to co jem I nie polecam jesc byle czego. Lepiej jedz czesciej niz teraz I koniecznie roznorodnosc posilkow.

Wg mnie za duzo sie je w Polsce chleba, na sniadanie, na drugie sniadanie I na kolacje, a za malo warzyw, owocow, bialego miesa, ryb. Za duzo sie je ziemniakow. Mozna jesc wiecej ryzu.

Ja mam slabosc do slodyczy I produktow mlecznych. Jem duzo jogurtow, owsianki z miodem I bananem, ryzu, ryb, gotowanych warzyw. Wg mnie odpowiednia dieta to podstawa prawidlowego funkcjonowania.

Zauwazylem tez ze w Polsce za malo sie pije czystej wody, ktora oczyszcza cialo, a za duzo jakis sokow, kompotow, wod gazowanych za slodkich I ze sztucznymi barwnikami

No to sie rozpisalem. :hej: ale wg mnie odpowiednie odzywianie jest najwazniejsze nie tylko w treningu ale w zyciu. :usmiech:
U mnie jeśli chodzi o dietę jest wręcz książkowo. Chleb jem praktycznie tylko własnej roboty, jeśli chodzi o inne źródła ww to ryż(brązowy i basmati), makaron razowy, ziemniaki(młode, ugotowane są dużo lepszą opcją od np białego ryżu czy makaronu), prawie codziennie owsianka, z białka sporo kurczaka, indyka, ryb, twarogu, czasem białko serwatkowe a jeśli chodzi o tłuszcze to każdy rodzaj orzechów, olej lniany, sezamowy, z napojów jedynie woda(2l+), czasem sok 100%, no i piwko ;)
Chodzi o to, że ostatnio zacząłem sobie liczyć kalorie i mimo, że jem sporo, głodny nie chodzę to nie dobijam do bilansu - stąd pomysł dołożenia troszkę kalorycznych, niekoniecznie zdrowych przekąsek. Ważę niewiele, więc uważam, że trochę tego złego jedzenia mi nie zaszkodzi
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

scouser pisze:
kris_brazylia pisze:Jesli chodzi o smieciowe jedzenie, to ja bym uwazal. Jestem troche uczulony na to co jem I nie polecam jesc byle czego. Lepiej jedz czesciej niz teraz I koniecznie roznorodnosc posilkow.

U mnie jeśli chodzi o dietę jest wręcz książkowo. Chleb jem praktycznie tylko własnej roboty, jeśli chodzi o inne źródła ww to ryż(brązowy i basmati), makaron razowy, ziemniaki(młode, ugotowane są dużo lepszą opcją od np białego ryżu czy makaronu), prawie codziennie owsianka, z białka sporo kurczaka, indyka, ryb, twarogu, czasem białko serwatkowe a jeśli chodzi o tłuszcze to każdy rodzaj orzechów, olej lniany, sezamowy, z napojów jedynie woda(2l+), czasem sok 100%, no i piwko ;)
Chodzi o to, że ostatnio zacząłem sobie liczyć kalorie i mimo, że jem sporo, głodny nie chodzę to nie dobijam do bilansu - stąd pomysł dołożenia troszkę kalorycznych, niekoniecznie zdrowych przekąsek. Ważę niewiele, więc uważam, że trochę tego złego jedzenia mi nie zaszkodzi
To jesz lepiej ode mnie :usmiech: ja jeszcze sobie podjadam czasami czekolade, jakies ciastka czy placki. No I piwko czasami :usmiech:

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

scouser pisze: Miałem dziś nie biegać, ale skoro na tym etapie większość moich treningów jest spokojna a ja ostatnio bardzo dobrze się regeneruję to nie widzę problemu ażeby biegać 7x w tygodniu :taktak:
I o to chodzi.Najważniejsze słuchać swojego organizmu.A nie opierać się o stereotypy,że tyle wolno a więcej to już nie. :oczko:
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:
scouser pisze: Miałem dziś nie biegać, ale skoro na tym etapie większość moich treningów jest spokojna a ja ostatnio bardzo dobrze się regeneruję to nie widzę problemu ażeby biegać 7x w tygodniu :taktak:
I o to chodzi.Najważniejsze słuchać swojego organizmu.A nie opierać się o stereotypy,że tyle wolno a więcej to już nie. :oczko:
Racja, dodatkowo teraz czasu i motywacji mi nie brakuję, więc po co się ograniczać, dla mnie w tej chwili dzień bez treningu to katorga :hahaha:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Scouser pisze: Upały już mi nie straszne, organizm przyzwyczajony. Dziś nawet niepotrzebnie zabrałem wodę, bo nie czułem specjalnie pragnienia
Mam to samo.dzisiaj woda w aucie a ja dopiero po treningu i porządnym rozciąganiu napiłem się wody. :usmiech:
Na pewno gorzej byłoby na interwałach czy progach...ale wtedy wstaje wcześniej. :hej:
I jak się biega bez dni wolnych?Jeśli biega się sporo BS-ów w dodatku od czasu do czasu wolniej niż tempo tabelkowe to organizm regeneruje się jak trzeba. :spoczko:
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:
Scouser pisze: Upały już mi nie straszne, organizm przyzwyczajony. Dziś nawet niepotrzebnie zabrałem wodę, bo nie czułem specjalnie pragnienia
Mam to samo.dzisiaj woda w aucie a ja dopiero po treningu i porządnym rozciąganiu napiłem się wody. :usmiech:
Na pewno gorzej byłoby na interwałach czy progach...ale wtedy wstaje wcześniej. :hej:
I jak się biega bez dni wolnych?Jeśli biega się sporo BS-ów w dodatku od czasu do czasu wolniej niż tempo tabelkowe to organizm regeneruje się jak trzeba. :spoczko:
Na akcenty również wstaję skoro świt, ale rozbiegania można spokojnie już trochę później zrobić.
Bieganie bez dni wolnych mi służy, te BSy nie są wcale wymagające, wręcz mam wrażenie, że nogi mam świeższe jak potruchtam kilka km niż odpuszcze trening :taktak:
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moze lepiej sie nie klasc spac w ogole :oczko: hehe no widze ze upaly w PL nie ustepuja. wytrwalosci zycze bo nie jest latwo w upaly...ja czesto zapominam o sile slonca I wychodzi masakra a nie trening a ja sie gotuje w srodku :bum:

Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kris_brazylia pisze:Moze lepiej sie nie klasc spac w ogole :oczko: hehe no widze ze upaly w PL nie ustepuja. wytrwalosci zycze bo nie jest latwo w upaly...ja czesto zapominam o sile slonca I wychodzi masakra a nie trening a ja sie gotuje w srodku :bum:
Rozbiegania jeszcze daję rade robić jak biegam po lesie, ale akcenty to katorga, lepiej się przemęczyć i wstać dużo wcześniej, wieczorem jakoś nie mam czasu na trening.
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Ja robię treningi właśnie wcześnie rano. W niedzielę spotykałem co chwilę osoby wracające dopiero z imprez, kilka osób nadal jeszcze balowało nad stawem, dookoła którego biegałem :ble: patrzyli na mnie jak na wariata :hej:
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
ODPOWIEDZ