Białko + BCAA
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Tak sobie myślałem o dodaniu do 2 kg białka około 0,3 kg bcaa w proszku i wymieszaniu tego (mniejsza o smak, jakie białko i jakie bcaa). Czy jest w ogóle sens? Czy podniosę przez to wartość anaboliczną/anty kataboliczną odżywki? Czy powiększenie ilości aminokwasów wpłynie pozytywnie na regenerację po treningową?
- 1x2lupus
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Bierzesz tylko okołotreningowo, czyli przed i po.
Ale w zasadzie tylko przy dluzszych treningach, moim zdaniem nie ma sensu tego brac przy treningach trwajacych godzine.
Tanie to to nie jest, a nie czuc zadnej roznicy przy krotkim wysilku.
Lepiej zadbac o dobrą miskę.
Ale w zasadzie tylko przy dluzszych treningach, moim zdaniem nie ma sensu tego brac przy treningach trwajacych godzine.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Dużo w tym prawdy. Sprostuję tylko, że w treningach krótkich trwających poniżej godziny , ale tych bardzo intensywnych np. interwały, suplementacja BCAA tez jest konieczna i sprzyja regeneracji (procesom naprawczym)1x2lupus pisze:Bierzesz tylko okołotreningowo, czyli przed i po.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Jeżeli masz przeciętną dietę to dodanie kilku mg BCAA zaraz po treningu ma znaczenie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.