pulsometr do 200 zł

kaamil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Poszukuję pulsometru do biegania na orbitreku. Nie znam się dobrze ale wydaje mi się, że w tej sytuacji musi mieć kodowany sygnał żeby nie było zakłóceń pomiędzy laptopem, orbitrekiem. Ogólnie nie potrzeba mi żadnych dodatkowych funkcji, gpsów itd. Postawiłem sobie za cel schudnąć parę kilo i potrzebuje czegoś do dokładnego pomiaru tętna, naprawdę nic więcej. Jakieś powiązania z komputerem, bajery z okrążeniami, treningami - niepotrzebne. Jedynie jakiś sygnał dźwiękowy informujący o przekroczeniu tętna...Cena najlepiej do +/-150 zł.(O ile jest w tej cenie coś porządnego) Wygląd też za bardzo nie gra roli. Proszę o pomoc bo zupełnie się nie znam...Na allegro widziałem najlepiej sprzedający się beurer pm 26, ale nie ma kodowanego sygnału.
PKO
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kodowanie sygnalu nie koniecznie musi pomoc, a wrecz przeciwnie moze nawet mocno zaszkodzic. Kodowanie nie ochrania za bardzo przed zakloceniami lecz przed nakladaniem sie takiego samego sygnalu np z czyjegos innego czujnika. Bawilem sie wlasnie w sprawdzanie na kilku pulsometrach jak maja sie wlasnie zaklocenia od laptopa, zwyklego komputera. telewizora itp i kodowane nie wygrywaly. Niekodowane sigmy i jakies dwa najprostsze bez firmowe dzialaly dobrze i dopiero przy bardzo bliskiej odleglosci-jakies 0,5m wariowaly (brak reakcji, nagle skoki, stala wartosc itp), natomiast z kodowanymi bylo roznie. Sprawdzalem dwie sigmy, polara, magellana oraz jakis pozyczony badziew i one (w szczegolnosci sigmy i polar) glupot nie pokazywaly ale juz w dalszej odleglosci-nawet 1,5m po prostu pokazywaly 0. Pisalem juz kilka razy ze kodowanie nie musi zabezpieczac przed zakloceniami, bardziej zabezpieczy przed pokazywaniem glupot bo inny sygnal sie nie nalozy.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja właśnie na orbitreku w domu zacząłem przygodę z pulsometrem, Sigmą PC15, która, nawiasem mówiąc, zalega do dziś. Nie jest kodowana i nie łapała , żadnych zakłóceń. Początki biegania tez były z nią, a więc służyła na zewnątrz, a nawet na siłowni - i laczyla się z ergometrem, czego nie robi obecny Garmin :) . Kodowanie przydaje się, gdy masz w pobliżu podobne urządzenia (zawody), albo trakcję z wysokim napieciem, choć w moim przypadku nie miało to wplywu. Sygnalizowala piknieciem wyjście i wejście w strefę tetna, która mnie interesowała. Sigmy miały różną opinię, ja nie narzekalem ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
kaamil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No dobra, powiedzmy, że ćwiczę na orbitreku a lapka mam ustawionego metr od niego. Niekodowany będzie się sprawdzał ?
Ale też od czasu do czasu biegam z kumplem, który też rozważa zakup pulsometru...
To myślicie, że ten beurer pm 26 będzie w porządku, czy lepszą opinie ma sigma? np. Sigma SPORT PC 15.11
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nikt Ci nie odpowie czy bedzie w porzadku w twoim przypadku, pulsometry potrafia rozne dziwne rzeczy wyprawiac i czasem tracic sygnal i nie da sie tego przewidziec, ale w moim przypadku podczas jazdy na trenazerze w bliskiej odleglosci komputera niekodowane sigmy sprawdzaly sie lepiej od kodowanych sigm i kodowanego polara.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ