Pas na telefon Xperia X8
- Adam Pawłowski
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47min
- Życiówka w maratonie: brak
Wiecie może jaki pas będzie dobry dla SE Xperia X8? Bo denerwuje mnie ciągłe trzymanie telefonu w dłoni, a pasa znaleźć nie mogę. 

- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
pas biodrowy czy opaska na rękę? Do tego telefonu polecałbym to drugie - x8 jest strasznie małym telefonem i nie będzie problemu z dopasowaniem i ciężarem. W decathlonie podstawowa opaska jest za 39 zł i spełnia idealnie swoje zadanie.
- Adam Pawłowski
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47min
Opaska na rękę, ale mówisz tu 39 złotych to przejadę się do Decathlonu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
http://www.sonymobile.com/pl/products/a ... ack-xp111/ coś takiego mamy w hurtowni w której pracuje 

- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Co do opasek na ramię, mam kiepskie zdanie. Nie znaczy, że nie są funkcjonalne - koleżanka, z którą biegam, truchtała z telefonem w garści, ja z opaską i nie mogłem się nadziwić, że jej komórka w ręku nie przeszkadza (nie mówiąc o poceniu się dłoni). Teraz ma nową i bardzo chwali sobie. O dziwo nawet przeszła test kurtyny wodnej na połówce
.Mam na myśli raczej ich jakość. Pierwszą nabyłem w Dec'u, na punkcie którego mam ambę
, to było jeszcze do Blackberry. Niestety rzep po niedługim czasie już nie trzymał jak powinien. Potem zmieniłem telefon na SE Neo V i nowa opaska - szukałem na allegro nawet troszkę droższej, ale mocnej, z solidnym rzepem. Kupiłem, ceny nie pamiętam, ale po jakimś czasie dopadła ją podobna przypadłość. Z jednej strony nie można jej było mocniej "zaciągnąć", bo ugięcie ręki i biceps
powodowały naciąganie i rozpięcie. W kilku przypadkach łapałem ją z zawartością w powietrzu, albo szczęśliwie na przegubie. Szkoda, że nie robią jakiś zwykłych zapięć , bo rzepy się wyrabiają, a nie ma nic gorszego, niż walka w biegu z urządzeniem na ramieniu...
Moim zdaniem, dla kogoś, kto nie słucha muzyki np. bez kabli i musi mieć tel na ramieniu, nie przesuwa co chwilę i nie zagląda, co wyświetla aplikacja, lepiej sprawdza się taka opaska biodrowa z Karrimora, jaką kupiłem za 3 dychy, z dwiema kieszonkami, płaska (!). Wkładasz tel tam, przesuwasz na plecy i masz spokój. Obecnie tam upakowuję Galaxy SIIIkę i klucze od auta. O dziwo nawet bluetooth sięga, więc słuchawki też miewam na uszach.

Moim zdaniem, dla kogoś, kto nie słucha muzyki np. bez kabli i musi mieć tel na ramieniu, nie przesuwa co chwilę i nie zagląda, co wyświetla aplikacja, lepiej sprawdza się taka opaska biodrowa z Karrimora, jaką kupiłem za 3 dychy, z dwiema kieszonkami, płaska (!). Wkładasz tel tam, przesuwasz na plecy i masz spokój. Obecnie tam upakowuję Galaxy SIIIkę i klucze od auta. O dziwo nawet bluetooth sięga, więc słuchawki też miewam na uszach.
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Hmm... no ja z moją opaską z Decathlona (pewnie ta sama, o której Ty piszesz, cena chyba 39 zł) przebiegłem już jakieś 600 km i co jak co rzep ma się idealnie.
- rolin'
- Zaprawiony W Bojach
Ja sobie do swojej X8 kupiłem jedną z tańszych opasek na allegro: http://allegro.pl/pokrowiec-sportowy-un ... 10405.html i nie narzekam. Telefon się trzyma, przez folijkę idzie działać na ekranie dotykowym, materiał który ma styczność z ręką jest delikatny. Minus regulacja jest ale pod małe bicki się nie nadaje... 35cm to chyba min.
Opaskę zapinaj na miarę ugiętej ręki, nie zaciskaj za mocno ale pewnie. Tak zapięta opaską powinna się trzymać nawet na prostej ręce - ewentualnie lekko osunąć nad łokieć.P@weł pisze:Co do opasek na ramię, mam kiepskie zdanie. (...) Z jednej strony nie można jej było mocniej "zaciągnąć", bo ugięcie ręki i bicepspowodowały naciąganie i rozpięcie. W kilku przypadkach łapałem ją z zawartością w powietrzu, albo szczęśliwie na przegubie. Szkoda, że nie robią jakiś zwykłych zapięć , bo rzepy się wyrabiają, a nie ma nic gorszego, niż walka w biegu z urządzeniem na ramieniu...
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)