Witam,
otoz, przedstawie wam krotka historie, biegałem od marca tego roku, przez dosłownie 3,5 miesiaca w butach, jakis starych juz zchodzonych Nike Lunarglide 2. W tym czasie, miałem przerozne treningi, szybkosciowe, dlugiewybiegania, wytrzymalosciowe i inne. Uwzglednie to iz biegam 80% po asfalcie bo tylko taki teren mam obok siebie, 20% to jedynie jak robie długie wybiegania to lece jakąs kamienisa, czy tez polną droga ktora łączy sie z asfatową. Po treningach poprostu, jakies niecałe 3 tyg temu zaczeło mnie boleć kolano i tak jest do dnia dzisiejszego tylko ze zrezygnowałem z treningów przez ból. Juz jestem umówiony z ortopedą, w celu naprawy mojego kolana, a do was zwracam sie z uprzejmą prośbą abyście mi pomogli wybrac obówie w ktorym mogłbym biegac, dalej trenowac. Buty jakie mają być to przede wszystkim wygodne, z bardzo dobrą armotyzacją, lekkie, a cena nie gra roli, wazniejsze moje stawy niz pieniadze.
Buty jakie mam na oku bo mi sie poprostu podobaja, a nie znam sie na nich to:
-Adidas energy boost,
-Adidas Adistar boost,
-Brooks GHOST 5 M,
-New Balance M1080WB3,
-Asics Nimbus 14,
Chcialbym sie od was dowiedzec cos na ich temat, bo jestem laikiem w tej dziedzinie. Czy tez jakies poronwnie tych ze butow Adistar z energy? Bądź inne obówie ktore bedzie odpowiednie dla mnie?
PS. Stope jak patrzyłem na kartce, to mam tak mniej wiecej: Neutralna/Supinacja, waze: 66kg, wzrost: 176cm.
Dzieki wielkie z góry i pozdrawiam.
Buty, kontuzja kolana.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
Kolego biegaczu narazie nic nie wiesz ,dopiero po wizycie u orto wybieraj buty a nawet pozniej .
Test ktory wykonales jedynie pokazjue jakie masz luki stopy [nic wiecej]
Do momentu diagnozy wykonywalbym cwiczenia rozciagajace i oglnorozwojowe, pewnie powiesz ,ze tostrta czsu ? A ja mowie od tego zaczyna sie rehabilitacja twojego kolana lub biodra ,a moze calkiem innego problemu np:[roznicy dlugosci konczyn],,,pozdrawiam
Test ktory wykonales jedynie pokazjue jakie masz luki stopy [nic wiecej]
Do momentu diagnozy wykonywalbym cwiczenia rozciagajace i oglnorozwojowe, pewnie powiesz ,ze tostrta czsu ? A ja mowie od tego zaczyna sie rehabilitacja twojego kolana lub biodra ,a moze calkiem innego problemu np:[roznicy dlugosci konczyn],,,pozdrawiam