Garmin Forerunner 210

daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mam bardzo podobny dylemat jak P@weł - smatfon kontra zegarek z GPS

w chwili obecnej biegam z telefonem ale prawdę mówiąc już mnie to irytuje i coraz poważniej myślę o zakupie zegarka

postanowiłem jednak przekonać się czy po debiucie za dwa tygodnie (półmaraton w Radomiu) nadal będzie mi się chciało tyle biegać (mam nadzieję że tak właśnie będzie) i dopiero wtedy zacznę poważnie analizować modele, które byłyby w moim zasięgu (finansowym ofc;)
Obrazek
New Balance but biegowy
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Widzę, że cały czas przewija się w temacie kwestia pieniędzy...Endomondo czy inny program używany do rejestracji trasy podaje nam przeważnie tempo ostatniego kilometra i przebyty dystans- dlaczego w takim razie rozmowa tyczy się przeważnie zegarków za >1000zł? 210 Garmin akurat nie jest taki drogi , ale przedstawiając swoje racje sypiecie przykładami 910,310 itp. Ja kupiłem nowy onmove 700 za 400zł. Pulsometr ma i to jakości takiej samej ja te drogie cuda, interwały są,definiowanie ekranów jak kto chce - ogólnie opcji co niemiara:) Telefon też się nadaje, ale moment kiedy zastąpisz go zegarkiem daje poczucie "wolności" :) Szczególnie przy długich dystansach kiedy człowiek pada z nóg to wszystko przeszkadza:)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

400? Na stronie decathlonu zegarek z paskiem kosztuje 680 czyli w zasadzie tyle samo co można było kupić garmina 210 z paskiem.

ps. Oczywiście funkcjami wygląda na bardziej zaawansowany produkt niż 210.
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jeszcze takie pytanie do wszystkich. Jak wiemy oficjalnie ten GPS nie ma zegarka. Niemniej czas jak najbardziej potrafi rejestrować (podaje czas choćby przy starcie treningu). Czy jest możliwość (np. poprzez ingerencje w oprogramowanie) dodania tego do któregoś z ekranów?
zgodnie z naturą!
Ziuum
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja za swoj dalem 850zl ;/ przeplacilem jak baran
Maryn
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44 min

Nieprzeczytany post

daeone pisze:mam bardzo podobny dylemat jak P@weł - smatfon kontra zegarek z GPS

w chwili obecnej biegam z telefonem ale prawdę mówiąc już mnie to irytuje i coraz poważniej myślę o zakupie zegarka

postanowiłem jednak przekonać się czy po debiucie za dwa tygodnie (półmaraton w Radomiu) nadal będzie mi się chciało tyle biegać (mam nadzieję że tak właśnie będzie) i dopiero wtedy zacznę poważnie analizować modele, które byłyby w moim zasięgu (finansowym ofc;)

Powiem Ci tak, że bieganie z telefonem ma sens tylko po to jeśli chcesz rejestrować tempo oraz dystans ale już po biegu. Z zegarkiem jest inna bajka na bieżąco widzisz jakie masz średnie, możesz znacznie lepiej zaplanować sobie trening rytmowy czy też interwałowy. Nie wspomnę o kontroli tempa podczas zawodów.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegalem z telefonem i apka runlog i sobie sprawdzalem podczas biegu tempo chwilowe kiedy chcialem. Wystarczy telefon w armbandzie zamontowac nanprzedramie jak zegarek i wylaczyc wygaszanie ekranu. Jak sie chce to sie da, a czy to wygodne to juz inna sprawa.
majeranek15
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58 min

Nieprzeczytany post

Mam pytanie co do paska w tym zegarku, z tego co wiem to jest on nie wymienialny. Powiedzmy ze zerwie, peknie czy cos tego mi pasek a gwarancja sie skonczy. Obejdzie sie czlowiek bez serwisu czy w tym przypadku nie?
garmin.sklep.pl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3,32

Nieprzeczytany post

To prawda, pasek w FR 110 i 210 jest niewymienny. W czasie trwania gwarancji uszkodzenie paska skutkuje wymianą na nowe urządzenie. Po gwarancji wygląda to trochę inaczej. Firma Garmin może zaproponować w takim przypadku nowe urządzenie w bardzo przystępnej cenie.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

garmin.sklep.pl pisze:To prawda, pasek w FR 110 i 210 jest niewymienny. W czasie trwania gwarancji uszkodzenie paska skutkuje wymianą na nowe urządzenie. Po gwarancji wygląda to trochę inaczej. Firma Garmin może zaproponować w takim przypadku nowe urządzenie w bardzo przystępnej cenie.
Nie ma to jak stać frontem do klienta :bum:
Zupełnie jak z paskiem Premium HRM - wiedzą, że go spieprzyli, ale zamiast przyjąć to na klatę, to jedyne co są w stanie zaproponować, to kupno nowego, ale też nie dają gwarancji, że nie będzie kaleczył.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Zupełnie jak z paskiem Premium HRM - wiedzą, że go spieprzyli, ale zamiast przyjąć to na klatę, to jedyne co są w stanie zaproponować, to kupno nowego, ale też nie dają gwarancji, że nie będzie kaleczył.
Przebieglem ponad 1tys z tym paskiem i nic mnie nie kaleczy , wiec moze masz jakis wybrakowany model.
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, ja róniez biegam z tym paskiem i niestety muszę przyznać że faktycznie obciera, Może to kwestia budowy ciała, ja sobie z tym poradziłem podkładając waciki kosmetyczne i zdaje to egzamin.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:Witam, ja róniez biegam z tym paskiem i niestety muszę przyznać że faktycznie obciera, Może to kwestia budowy ciała, ja sobie z tym poradziłem podkładając waciki kosmetyczne i zdaje to egzamin.
No jasne - kupuję zegarek za 700 czy 800 PLN po to, żeby ratować się wacikami lub plastrami :bum:
W Garminie o sprawie wiedzą, ale udają, że problem nie istnieje.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pehop pisze:
garmin.sklep.pl pisze:To prawda, pasek w FR 110 i 210 jest niewymienny. W czasie trwania gwarancji uszkodzenie paska skutkuje wymianą na nowe urządzenie. Po gwarancji wygląda to trochę inaczej. Firma Garmin może zaproponować w takim przypadku nowe urządzenie w bardzo przystępnej cenie.

Co do paska - jak do nich napisałem, że mi padł to po przesłaniu nr urządzenia i skanu paragonu po kilku dniach miałem nówkę pasek w domu, bez żadnego odsyłania starego paska. OD razu też dodam, że i nowy i stary ANI CIUT nie kaleczą ciała. Więc może po prostu ktoś ma bardzo wrażliwą skórę?

ps. Zdarzyło się komuś mieć problemy z wyłączaniem garmina 210? U mnie dość często się zdarza, że jak dam wyłącz to on przechodzi tylko w stan "czuwania"
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

ps. Zdarzyło się komuś mieć problemy z wyłączaniem garmina 210? U mnie dość często się zdarza, że jak dam wyłącz to on przechodzi tylko w stan "czuwania"
Mam tak samo tez nie za kazdym razem sie wylaczy.
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
ODPOWIEDZ