Komentarz do artykułu Foreruner 610 - test po roku używania
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanie odnośnie wysyłania danych na stronę garmina. Dlaczego po sparowaniu urządzenia i wysłaniu treningu na stronie garmina nie są pokazane trasy moich treningów ?? Wszystkie informacje są wyświetlone, niestety nie widzę kompletnie mapy ??
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Raczej wina oprogramowania w Twoim komputerze - oprogramowanie jest to samo do wszystkich produktów - czy zegarek czy licznik rowerowy. Spróbuj wyczyścić historię przeglądarki - wyczyść windowsa np ccleaner-em itp. ewentualnie na innej przeglądarce.Darekbe022 pisze:Mam pytanie odnośnie wysyłania danych na stronę garmina. Dlaczego po sparowaniu urządzenia i wysłaniu treningu na stronie garmina nie są pokazane trasy moich treningów ?? Wszystkie informacje są wyświetlone, niestety nie widzę kompletnie mapy ??
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49:03
- Życiówka w maratonie: 4:16:02
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o gwarancje to najprawdopodobniej Garmin daje 12 miesięcy swojej gwarancji , a te 2 czy 3 lata to gwarancje sprzedającego (odpowiednia ustawa lub warunki sprzedającego). Problem polega na tym, że w ciągu 12 miesięcy wymienili mi dwa zegarki (przestały działać, nagle wyłączenie podczas biegu), jednak gdy reklamowałem w ok. 20 miesiącu to już nic nie wywalczyłem. Pisałem kilka pism odwołujących i nie uwzględnili mojej reklamacji mimo niedziałającego paska od tętna i wyłączania się zegarka przy naładowaniu baterii poniżej 50-40% bez żadnego ostrzeżenia (takie wyłączanie wcześniej kończyło się brakiem możliwości uruchomienia zegarka, serwisem i wymianą). Teraz biegam bez paska i ładuje przy ok. 50% zużycia baterię. Mam Garmina 310XT już po gwarancji i nadzieję, że jeszcze trochę wytrzyma.
-
- Zaprawiony W Bojach
FNW pisze:Raczej wina oprogramowania w Twoim komputerze - oprogramowanie jest to samo do wszystkich produktów - czy zegarek czy licznik rowerowy. Spróbuj wyczyścić historię przeglądarki - wyczyść windowsa np ccleaner-em itp. ewentualnie na innej przeglądarce.Darekbe022 pisze:Mam pytanie odnośnie wysyłania danych na stronę garmina. Dlaczego po sparowaniu urządzenia i wysłaniu treningu na stronie garmina nie są pokazane trasy moich treningów ?? Wszystkie informacje są wyświetlone, niestety nie widzę kompletnie mapy ??
Zrobiłem 2 treningi wczoraj, na jednym z nich miałem zbieranie informacji ustawione co 1 sekunde, a na drugim wybrałem opcje oszczędnościową. Co prawda pokombinowałem z ponowną instalacją wszystkiego (oprogramowania, ant+ itp) od nowa. Po zrzuceniu ponownie treningów pokazały mapę tylko te, które miały wybraną opcje oszczędnościową. Czy to może być tego wina ??
-
- Rozgrzewający Się
Wie ktoś jak w 610 korzystać z opcji "kal-tk.tłuszcz." ? Mam ustawiony ekran na tą właśnie opcję plus kalorie. Kalorie rosną wraz z biegiem a tu mam cały czas 0.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
łap https://forums.garmin.com/showthread.ph ... lories-fatprotason pisze:Wie ktoś jak w 610 korzystać z opcji "kal-tk.tłuszcz." ? Mam ustawiony ekran na tą właśnie opcję plus kalorie. Kalorie rosną wraz z biegiem a tu mam cały czas 0.
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... alculation
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
A z ciekawości jaką wersję oprogramowania masz w zegarku ?? (ja przykładowo 2.80.0.0 i zapis co sekundę) i jest wszystko ok.Darekbe022 pisze:FNW pisze:Raczej wina oprogramowania w Twoim komputerze - oprogramowanie jest to samo do wszystkich produktów - czy zegarek czy licznik rowerowy. Spróbuj wyczyścić historię przeglądarki - wyczyść windowsa np ccleaner-em itp. ewentualnie na innej przeglądarce.Darekbe022 pisze:Mam pytanie odnośnie wysyłania danych na stronę garmina. Dlaczego po sparowaniu urządzenia i wysłaniu treningu na stronie garmina nie są pokazane trasy moich treningów ?? Wszystkie informacje są wyświetlone, niestety nie widzę kompletnie mapy ??
Zrobiłem 2 treningi wczoraj, na jednym z nich miałem zbieranie informacji ustawione co 1 sekunde, a na drugim wybrałem opcje oszczędnościową. Co prawda pokombinowałem z ponowną instalacją wszystkiego (oprogramowania, ant+ itp) od nowa. Po zrzuceniu ponownie treningów pokazały mapę tylko te, które miały wybraną opcje oszczędnościową. Czy to może być tego wina ??
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam wersję 2.80 i ustawiłem w systemie zbieranie co sekundę, a mapy na garmin connect nie widać, wykresów tętna, wysokości brak.
PS. Wszystkiemu była winna przeglądarka www. Wszystko widać teraz.
PS. Wszystkiemu była winna przeglądarka www. Wszystko widać teraz.
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Ja innych różnic nie zobaczyłem.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Dolna "klapka" w czarnych jest taka metalopodobna i podobno sie wyciera, natomiast w multicolor jest niebieski plastik, ktory raczej sie nie zetrze. Taki drobiazg kosmetyczny, natomiast funkcjonalnoe to jest dokladnie to samo.hyzop pisze:Wersja Multicolour oprócz koloru paska i obudowy posiada jakieś inne różnice, bo cena jakoś dużo wyższa ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:52
To jak to jest z rdzewiejącymi "plecami"? Jeśli zegarek ma tę przypadłość, to wymieniają? Właśnie odkryłem, że i u mnie pojawia się rdza. Po 8 miesiącach używania...
Klaus pisze:Posiadam ten zegarek od września 2011 r. I na gwarancji otrzymałem już trzeci. Oba poprzednie modele miały identyczną przypadłość, a mianowicie, na wycieranie się i rdzewienie. Trzecia sztuka którą otrzymałem jakoś ze 2 miesiące temu jest inaczej wykonana niż poprzednie. Lakier jest inaczej położony . I jak na razie nie widać aby cierpiał na tą przypadłość.
Ten nie zawiesił się ani razu. A poprzednim się to udawało.
Jeden mankament jaki przy zegarku mnie od czasu do czasu irytuje to za szybkie odnalezienie satelit - tak tak za szybkie. Wychodzisz z domu, uruchamiasz zegarek, a ten w 15-20 sek. brzęczy i twierdzi że jest gotów. Po powrocie i zgraniu treningu widać że przez 400-600 m albo byłeś na marsie albo stałeś w miejscu gdzie włączyłeś zegarek. Ta przypadłość występuje tylko wtedy kiedy zaczynam i kończę trening w tm samym miejscu - czyli 99 % treningów pod domem.
I 2-gą rzeczą która jest ciut niedopracowana to powiadomienia o "słabej" baterii. Uruchamiasz zegarek i nic ta bestia nie wyświetla, po kilku metrach komunikat o słabej baterii i raz przebiegniesz 10 km i dopiero wysiada innym razem 2 km.
A poziom % naładowania widać tylko jak podłączy się do ładowarki - więc trzeba by przed biegiem podpiąć i zobaczyć ile % mocy nam zostało.
Dla przyszłych właścicieli - zegarek nie jest wyposażony w blokadę przeładowań (informacja z serwisu garmina) - więc jeśli bateria ma być trwała nie można go przeładowywać - więc pilnujemy kiedy będzie miał 100 % i trzeba go odłączyć.
Mój trzeci zegarek obecnie trzyma ponad 8 h z GPS-em. Oczywiście przez 1-wszy miesiąc zegarek zawsze rozładowywałem do 0 przed ponownym naładowaniem.
pozdrawiam
klaus
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Owszem, są. Ale trudno oczekiwać, żeby się na ten temat rozpisywali na forach. Awarie są ciekawsze i nadreprezentowane w tego typu wątkach.hyzop pisze:Tak się zastanawiam czy są użytkownicy, którym się jeszcze nic w nim nie zepsuło ?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Ktoś wie jakie zmiany będą w następcy modelu? Tj. 620?