@edek103, tylko zastanów się czy nasz kolega chce jechać na olimpiadę czy po prostu biegać dla przyjemności

Z tego co widzę, to na razie ma problemy z przebiegnięciem 10 km. On jest amatorem, w dodatku początkującym, więc może łączyć nawet kilka dyscyplin, jeżeli mądrze wszystko podzieli i zapewni sobie odpowiednią regenerację

Napisałem, że nie chce się wypowiadać za zawodowców, a nie że nie chce się w ogóle wypowiadać
edek103 pisze:
I zapewniam cie ze zawowdowcy nie mieszają roznych dyscyplin. moze w okresie roztrenowania albo po ciezkim treningu traktujac bycie w wodzie jak masaz, pluskajac sie przy brzegu a nie płynąc 2000m.
A ja właśnie o tym "pluskaniu" pisze, a nie harowaniu na pływalni

Poza tym kompletnie nie rozumiem, dlaczego porównujesz naszego kolege do kadry narodowej - on napisał, że chce na razie tylko przebiec 10 km. W profesjonalnym sporcie liczy się każdy szczegół, w amatorskim sporcie, który w dodatku nie jest nastawiony na wykręcanie nie wiadomo jakich czasów takie szczegóły są najczęściej nieistotne

Tak jak pisałem wcześniej, życze powodzenia wszystkim, aby tak jak wcześniej wspomniany przeze mnie triatlonista, który pływa pewnie kilka czy kilkanaście kilometrów tygodniowo byli w stanie pobiec półmaraton w 1h 18 min