Termin "Twardziela Świętokrzyskiego" w 2013 ?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
kicu23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakby co, to ja się wybieram..
PKO
rufuz

Nieprzeczytany post

A to bedzie Twój debiut w Twardzielu ? Chetnie pokonałbym Twardziela z kims, kto zna choc troche trase.
Jesli organizatorzy nic nie wykombinuja i impreza sie odbedzie to ja na 100% sie wybieram.
milamilka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam , czy ktoś juz coś wie na temat twardziela w tym roku?
rufuz

Nieprzeczytany post

Gwiżdżę na Twardziela. Nic nie wiadomo-impreza widmo. Nawet nie dostalem odpowiedzi od orgow w stylu "odpieprz sie pan" :ble: Nie moge czekac do ostatniej chwili bo zostane na wiosne bez zadnego startu jak tak dalej pojdzie. Zapisuje sie na kwiecien na maraton w Hamburgu. Znajde cos ultra na lato miedzy czerwcem a sierpniem. Organizatorom Twardziela gartuluje "fenomenalnej" organizacji, tak trzymac :hahaha: :hahaha:
szczupłe_kości
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:33
Życiówka w maratonie: 02:57:47

Nieprzeczytany post

Data tegorocznego Twardziela to wtorek 30 kwietnia.
Impreza już nie widmo ,bo trochę się zmaterializowała na stronie organizatora http://www.rajdunijny.wseip.edu.pl/ jest wreszcie jakieś info czyli regulamin i program ,tylko karta zgłoszenia wydaje mi się ,że jeszcze ubiegłoroczna.
rufuz

Nieprzeczytany post

To chyba dzis albo wczoraj zostala zrobiona aktualizacja. Tak czy owak decyzje podjalem i na debiut w ultra wybiore inne miejsce na lato-jesien. Troche to smieszne, ze na dwa miesiace przed dopiero pojawia sie w ogole jakakolwiek informacja o terminie. Kto planuje start w ultra na dwa m-ce przed ? Dla przykladu mimo, ze Kierat jest w maju informacje byly juz duzo wczesniej.
szczupłe_kości
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:33
Życiówka w maratonie: 02:57:47

Nieprzeczytany post

Nie mam zamiaru bronić organizatorów ,choć brałem udział 5 razy w Twardzielu i trochę ich poznałem.Ale powiedzmy sobie szczerze Twardziel to nie jest bieg ,to jest rajd i nie ma żadnej puli nagród dla najszybszych ,są jedynie statuetki dla wszystkich ,którzy dotarli do mety oraz jakieś drobne upominki.W poprzednich latach zapisywać można było się od początku lutego ,a termin zawsze przypadał na długi majowy weekend .Ja jeszcze nie podjąłem decyzji czy się wybiorę na tą nocną majówkę , choć klimaty zdobywania góry Łysiec przed północą i Łysicy po północy ciągle kuszą .No i pozostaje jeszcze kwestia menu na mecie które było w ubiegłym roku iście vegetariańskie :hahaha:
milamilka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

idzie ktoś z osób wypowiadających się na forum na twardziela ?
Bart28
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43.57

Nieprzeczytany post

No i było fantastycznie!
Mimo raczej ciężkich warunków -deszcz, błoto udało mi się dotrzeć do mety. Świetna impreza na debiut, kapitalni ludzie, przemili organizatorzy i milion przeróżnych plusów. A i jedzenie w tym roku pochwalić można!

Rufuz - na Twoim miejscu bym się tak bardzo nie oburzał, bo po pierwsze to nie jest, powiedzmy sobie szczerze wielka impreza skali europejskiej. Widzę w niej raczej fajny kameralny rajd dla pasjonatów. Dla osób, które idą w góry bez ciśnienia, bez presji. Zresztą organizatorzy mówią, że nie chcą walczyć o ogromny splendor z innymi mocno komercyjnymi ultramaratonami. Chętni są zawsze, a z roku na rok jest ich nawet więcej. Nie wymagajmy więc od tych ludzi cudownych stron www, reklam w gazetach tematycznych czy regulaminów rok wcześniej. Rajd odbywa się rok w rok w na przełomie kwietnia i maja. W przyszłym roku też tak będzie. To informacja pewna, a kiedy będą zgłoszenia? miesiąc przed, może dwa....
Obrazek

Bieganie filozofią.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ