Robert - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napracowałeś się. Odpocznij :) Biegaj mniej, lekko i na luzie. Te 2 tygodnie to już łapanie świeżości. Relaks :)
"Mój" trening ładnie Ci wyszedł. Pomyśl nad pobiegnięciem biegu w tempie 5:30/km na pierwszych 5., a potem o ewentualnej zmianie tempa w zależności od formy. Tak czy owak to tylko sugestia. Zrobisz, co będziesz czuł!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Możesz mieć początek jakiegoś zapalenia przeciążeniowego. Odpocznij kilka dni min. 3 dni bez biegania. Spokojnie - nie stracisz formy. Nie wiem jak działa maść końska, ale ja stosuję w takich wypadkach 'traumon' - polecam. Pomagają też zimne okłady.

ps co za pora treningu ;) współczuję psów. Ja kilka razy biegałem na wsi i miałem ochotę je rozszarpać. Miałem wrażenie że one mnie też
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oby nie było to nic poważnego. Opierając się na moim "doświadczeniu" jak pisałem Ci już u mnie odpuść na tydzień no może do soboty, w niedzielę potruchtaj sprawdzając czy wszystko w porządku. Pewnie jest to wynik przeciażenia więc przerwa powinna dobrze Ci zrobić
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Trudno jest zacząć treningi, ale jeszcze trudniej je odpuszczać jak się w nie wkręcisz :) Spokojnie.
Widzę, że masz dużo aktywności dodatkowych - kosz, piłka itd. - pamiętaj że takie zmęczenie też kumuluje się i warto wybrać i coś odpuścić, czasem nawet bieganie. Spróbuj nic nie robić do niedzieli. W przyszłym tygodniu tylko na podtrzymanie formy - np. pon/wt 6 km, śr/czw 4 km, pt/sb 3 km. Żadnych akcentów, siły. Zwykły relaks i rozruszanie :)

Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja na 10 dni przed maratonem nadwerężyłem sobie łydkę. Taki drobiazg może zepsuć ciężkie zimowe 1500 km w nogach. Mam nadzieję, że pomoże to, że po uczuciu bólu przestałem biec i... odpuściłem. Łączę się więc w bólu odpoczywania :hahaha:
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że z nogą już lepiej i niedziela aktualna?
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11

Nieprzeczytany post

Jak najbardziej :usmiech: Nie wiem jak tam z wzajemną identyfikacją, ale coś wymyślimy.... :usmiech:
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko jakoś się znajdziemy. Masz jakiś plan na te bieg ???
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam: dobiec :taktak: . Poważnie: nie popełnić błędu, nie dać się ponieść w grupie i szarżować..., tylko spokojnie pobiec swoje... Trzymam się założeń o których i Ty mówiłeś: ukończyć bieg, do 5-6 km chciałbym utrzymać tempo w granicach 5:30, może trochę mniej. Wiem, że będę miał problem żeby przyspieszyć, dojdzie stres, pogoda, "czarne" myśli :oczko: itp. Będę bardzo zadowolony jeżeli na mecie zamelduje się z czasem ok. 57 minut. Jeżeli będzie jeszcze lepiej... :spoczko: Do zobaczenia.
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

...to ja już nic nie mówię... fajnie że biegniecie :) Powodzenia!
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariusz0259 pisze:...to ja już nic nie mówię... fajnie że biegniecie :) Powodzenia!
Trzymaj się i Ty! Życiówki w niedzielę! :taktak:
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok to pierwszą piątkę lecimy około 5:30 a potem niech się dzieje wola nieba... :spoczko: Na pw masz namiar na mnie :)
Awatar użytkownika
mariusz0259
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje! Świetnie, że wspieraliście się i zrobiliście bardzo dobry wynik. Popatrzyłem na stronę z wynikami i powiem jedno - gdyby nie trema, pogoda i trudna trasa, 50 minut pękło by jak nic. Sądząc po czasach czołówki, warunki były bardzo trudne. To tylko kwestia czasu i dalszej motywacji. Reszta zależy od Ciebie. Mam nadzieję, że zawody zachęcą, a nie zniechęcą Cię do kolejnych, zwłaszcza maratonu. Jeżeli będziesz miał pytania, uderzaj śmiało :) Aha no i HR max 183 ;) Przyjmij 185 i od tego odmierzaj w treningach.

PS u mnie 3:27 (średnia 4:55). Jestem zadowolony, bo biegłem po 2,5 godziny snu i dużych problemach trawiennych. Do 32 km utrzymywałem 4:45/km, ale potem zwolniłem do okolic 5/km. Jesienią trzeba będzie połamać 3:20, powolutku w stronę 2:59 :)
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Staram się trzymać blisko Tomka (dzisiaj myślę, że gdyby nie ja, byłby na mecie dużo szybciej
I wzajemnie. ja też myślę, że Cię spowalniałem bo sam pobiegłbym wolniej :hej:
trzeba się żegnać, szkoda, ale mam nadzieję - nie!: pewność! - że to nie ostatni raz.
To jak wspólna połówka św Mikołajów w grudniu :spoczko:
Awatar użytkownika
Leemonca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję debiutu i świetnego czasu :hej: .
Cieszę się, że udało Ci się pokonać plan minimum (57 minut - he, he :oczko: ).
Impreza bardzo udana - kolejną wspólną - lecę za Wami :usmiech:
Wróciłem do domu .... i co dalej?
Jak to, co dalej.... trzeba się przygotować do kolejnej "dziesiątki" - tym razem z czasem min. 49:59.
Pozdrawiam
Ból jest przejściowy. Duma trwa wiecznie.
Autor nieznany

Blog
Komentarze
Endomondo
Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cóż rudno mi coś doradzić odnośnie treningu na zakresy tętna, ja jednak preferuję te na tempo z prostej przyczyny. Jestem nadciśnieniowcem więc i tętno różne w związku z tym bywa. A co do Garmina, mimo, że drogie toto, (g... prawda z tym najtańszym sportem) to nie żałuję, tego zakupu.
Aha i otej połówce w grudniu pisałem poważnie :)
ODPOWIEDZ