Leemonca - kometarze
Moderator: infernal
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki Rubin,
w sumie nie pomyślałam aby zrobić przerwę i porozciągać mięśnie. Następnym razem spróbuję.
Dziś już jest ok, więc myślę, że niedyspozycja to wynik przeciążenia nóg. Dałam im odpocząć i jutro zobaczymy
w sumie nie pomyślałam aby zrobić przerwę i porozciągać mięśnie. Następnym razem spróbuję.
Dziś już jest ok, więc myślę, że niedyspozycja to wynik przeciążenia nóg. Dałam im odpocząć i jutro zobaczymy
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Też to czytałam i nawet chciałam dziś wypróbować, ale jest jeden szkopuł - ponieważ mam problemy z zasypianiem i trwa to u mnie dość długo i nigdy nie wiadomo, ile (raz może to być 5-10 minut, innym razem przewracam się z boku na bok pół godziny lub dłużej), to ciężko nastawić budzik tak, żeby zadzwonił o odpowiedniej porze Ale myślę, że coś w tym jest, bo jak budzę się w nocy, to zazwyczaj dość regularnie i faktycznie może to być co 90 minut.CYKLICZNY SEN
Moment w którym się budzimy, ma wpływ na to, czy wstajemy wyspani i pełni energii. Nasz sen składa się z cyklów, między którymi aktywność mózgu jest prawie tak wysoka jak za dnia. Budząc się w tym momencie, ułatwiamy sobie wstawanie. Jeden cykl trwa 90 minut, zaplanuj więc czas snu tak, aby trwał wielokrotność 90, czyli np 7,5 godziny. W ten sposób zapewnisz sobie rześki poranek i dobrze zniesiesz dzień.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
W tym problem. Ja z reguły budzę się ok 4:45-5:30 i podejrzewam, że to wypada właśnie jako wielokrotność 90 minut. Od kilku miesięcy zapadam w sen w kilka minut po przyłożeniu głowy do poduszki, więc z tym nie mam problemu, ale budzę się przed budzikiem. Muszę sobie następnym razem policzyć ile spałam...
- Kredk@
- Zaprawiony W Bojach
Cześć,
Strasznie fajnie było mi przeczytać o tym jak zaczynałaś biegać. Przypomniałam sobie, ile mi to przynosiło radości 3 lata temu. Super sobie radzisz. I masz super silną wolę do regularnych ćwiczeń i diety. Pozazdrościć mogę.
A z tym spaniem muszę wypróbować. Bo wstawanie o 5:00 - 5:30 jest dla mnie nie do pokonania. Przeważnie padam na twarz w okolicach 21:00 i to często w opakowaniu. Strasznie trudno mi się zorganizować od kąd wróciłam do pracy.
Także będę Ci kibicować, jak już znajdę chwileczkę, żeby tu zajrzeć.
P.S. Sąsiad jakiś fajny musi być ))))
Strasznie fajnie było mi przeczytać o tym jak zaczynałaś biegać. Przypomniałam sobie, ile mi to przynosiło radości 3 lata temu. Super sobie radzisz. I masz super silną wolę do regularnych ćwiczeń i diety. Pozazdrościć mogę.
A z tym spaniem muszę wypróbować. Bo wstawanie o 5:00 - 5:30 jest dla mnie nie do pokonania. Przeważnie padam na twarz w okolicach 21:00 i to często w opakowaniu. Strasznie trudno mi się zorganizować od kąd wróciłam do pracy.
Także będę Ci kibicować, jak już znajdę chwileczkę, żeby tu zajrzeć.
P.S. Sąsiad jakiś fajny musi być ))))
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki
bardzo miło usłyszeć pochwałę
Ja mam zamiar długoterminowo wypróbować to spanie w cyklach. Uwielbiam wstawać wcześnie rano, więc wolałabym trafiać w moment.
A sąsiad..... Wyposażony w profesjonalną wiedzę i doświadczenie biegowe (i jeszcze potrafi to przekazać ) Lubię uczyć się od lepszych, zwłaszcza jak można ich czasem podpatrywać
bardzo miło usłyszeć pochwałę
Ja mam zamiar długoterminowo wypróbować to spanie w cyklach. Uwielbiam wstawać wcześnie rano, więc wolałabym trafiać w moment.
A sąsiad..... Wyposażony w profesjonalną wiedzę i doświadczenie biegowe (i jeszcze potrafi to przekazać ) Lubię uczyć się od lepszych, zwłaszcza jak można ich czasem podpatrywać
- Zaprawiony W Bojach
Jolu, choćby nie wiem jak Twój orgaznim Ci przeszkadzał, czuję ,że z Tobą nie ma szans
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Aniu, mam nadzieję, co ja piszę, ja WIEM, że muszę wygrać
Więc wolno i spokojnie, pokażę mu kto tu rządzi
Więc wolno i spokojnie, pokażę mu kto tu rządzi
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Tell your body you're the boss!
Właśnie takie, z pozoru gorsze, krótsze, słabsze treningi, ale wykonane, kiedy otoczenie jakby sprzysięgło się przeciw Tobie, są najważniejsze. Bo to prawdziwe zwycięstwa, a nie zwykłe bieganie, Jolu!
Właśnie takie, z pozoru gorsze, krótsze, słabsze treningi, ale wykonane, kiedy otoczenie jakby sprzysięgło się przeciw Tobie, są najważniejsze. Bo to prawdziwe zwycięstwa, a nie zwykłe bieganie, Jolu!
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki Grzesiek.
Właśnie takie odnoszę wrażenie. Że kilka ostatnich treningów to ciągła walka. Ale ją wygram, zwolnię, ale nie stanę.
Właśnie takie odnoszę wrażenie. Że kilka ostatnich treningów to ciągła walka. Ale ją wygram, zwolnię, ale nie stanę.
-
- Stary Wyga
Muszę też wypróbować ten cykliczny sen :D gratuluje straconych kg.Co prawda zawsze byłam chudzinką ale jestem bardzo dumna z ludzi ,którzy chcą siebie zmienić.Biegasz dzisiaj?Ja planuje ale nie wiem czy śnieg nadal leży na mojej trasie :/
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Kobietki nie przejmujcie się tym białym, zimnym i leżącym. Strata naszych nerwów. Po co tracić na takie mankamenty energie? Z niedogodnościami trzeba walczyć, a nie godzić sie z nimi i odpuszczać. Ostatnio stwierdziłam, że lubię, gdy mam mokro w butach...Tak przyjemnie mnie chłodzi.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
-
- Stary Wyga
Oby z nogami wszystko było ok zdrówka
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, po dzisiejszym biegu jest róźnica. Trochę lepiej, inaczej.
Także, głowy do góry i do przodu
Ja już dawno przestałam się denerwować śniegiem. A wiosna przyjdzie to będzie. Nie mam zamiaru denerwować się sprawami na któe i tak nie mam wpływu.Provitamina pisze:Kobietki nie przejmujcie się tym białym, zimnym i leżącym. Strata naszych nerwów. Po co tracić na takie mankamenty energie? Z niedogodnościami trzeba walczyć, a nie godzić sie z nimi i odpuszczać. Ostatnio stwierdziłam, że lubię, gdy mam mokro w butach...Tak przyjemnie mnie chłodzi.
Także, głowy do góry i do przodu
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
„...czasami trzeba się cofnąć, żeby móc ruszyć naprzód. Żeby móc ruszyć dokądkolwiek.” - John Marsden
To tak apropo naszej porannej rozmowy
To tak apropo naszej porannej rozmowy
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję