Dziura w legginsach

oliwia1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam:)
Niestety, wpadłam dzisiaj rano na mało udany pomysł, żeby zagrać w siatkówkę w legginsach Pumy, w których do tej pory tylko biegałam. Mało udany, bo przy upadaniu na kolanie zrobiła się całkiem spora dziura.
Miał ktoś kiedyś podobny problem? Co najlepiej zrobić - po prostu zszyć, zacerować? Zdaję sobie sprawę, że defekt będzie widoczny, chciałabym jednak odratować moje spodnie.
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Możesz sobie zszyć albo oddać do krawca/owej. Wątpię żeby komfort biegania był taki sam.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może lepiej łatka z podobnego materiału na kolanie zamiast szycia. a na drugim kolanie taka sama - żeby wyglądało symetrycznie.
a spodnie jakieś wypasione? bo jak nie, to może kupić nowe "po taniości" - jakieś HI-TEC, czy coś.
Go Hard Or Go Home
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

Kolega mnie ubiegł :))
Aby było estetycznie możesz używając elastycznej nic naszyć dwie łaty z elastycznego materiału. Zleć to krawcowej aby było profesjonalnie wykonane. Uratujesz rajtki i kilka złotych zaoszczędzisz na zakupie nowych. Samo zszycie elastycznej tkaniny zabezpieczy przed pruciem i wystrzępianiem się materii jednak będzie widoczne, a dobrze wkomponowana łatka może wyglądać ok.
oliwia1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za pomoc! :usmiech:
Chyba faktycznie pomyślę nad łatami - wszystkim ciekawskim będę mówić, że to wynik nie mojej bezmyślności, a zwykła kreatywność :ble:
finkaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oliwia, czy to były jakieś drogie legginsy? Może zamiast bawić się w łatki lepiej kupić nowe? Teraz jest dużo promocji... w sklepach sportowych również, więc można kupić dobre ciuchy za niewielkie pieniądze :)
oliwia1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Parę złotych za nie dałam, ale jak żadna metoda nie podziała to wtedy kupię oczywiście nowe :usmiech: a te zniszczone obetnę i może będą robiły za wersję "letnią" :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ