To by wyjaśniało dlaczego tyle faasów zalega na półkach outletów. Latem kupiłem "pięćsetki" za 129 złotych i choć wcale wtedy nie potrzebowałem nowych butów, to za tę cenę chyba tylko głupi by nie wziął. Ale jestem bardzo mile rozczarowany, bo Puma nigdy mi nie leżała. Naprawdę przyzwoite kapcie. Zresztą pokonałem w nich obydwa biegi, o których mowa w komentowanym artykule.mihumor pisze: chciałem kiedyś kupić Fassy ale w sklepie Pumy nie jest to możliwe bo obsługa nie umożliwiała mi przebiegnięcia się próbnie po korytarzu galerii nawet przy zostawieniu równowartości pieniężnej testowanych butów co w innych sklepach nie jest problemem, sam sklep nie daje tej możliwości z racji mikrej wielkości. W sklepach biegowych sprzedają zaś "prawdziwi biegacze", którzy mierzącego Pumy kwitują kpiącym uśmieszkiem a teksty "dobre do koszenia trawy" też nie zachęcają do kupna. W świadomości ogólnej Puma to nie sprzęt dla "prawdziwego biegacza" i sama udana kolekcja i dobre produkty na pewno tego nie zmienią, to co przez lata się psuło w rok się nie naprawi i cały ten proces wymaga drogich zabiegów i budowania swojej pozycji. Butów w sumie nie nabyłem ale kilka ciuchów tak i muszę stwierdzić, że są bardzo dobre - mnie Puma "nie boli".
Komentarz do artykułu Liczenie butów podczas Biegnij Warszawo oraz Biegu Niepodległości
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Z tego co kojarzę to w poprzednim BN liczono tylko ludzi do czasu 50 minut stąd może różnica, gdy biegałem incydentalnie to miałem tylko Nike albo Ryboki i to w zasadzie byle jakie do biegania bo mi w ogóle nie zależało, nie znałem się, nie miałem pojęcia i latało mi to.Buniek pisze:widać, że są pewne zmiany, asics spada za nike, ale jeżeli porównywać do BN 2011 to nie ma wielkich różnic
różnią się znacząco od PMW 2012, ale to raczej świadczy o tym, ze inna grupa biega w połówkach i dychach (tu więcej nie biegającyc na poważnie, debiutantów itp.) i mają troche inne preferencje
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Z BN 2011mihumor pisze:Z tego co kojarzę to w poprzednim BN liczono tylko ludzi do czasu 50 minut stąd może różnica, gdy biegałem incydentalnie to miałem tylko Nike albo Ryboki i to w zasadzie byle jakie do biegania bo mi w ogóle nie zależało, nie znałem się, nie miałem pojęcia i latało mi to.Buniek pisze:widać, że są pewne zmiany, asics spada za nike, ale jeżeli porównywać do BN 2011 to nie ma wielkich różnic
różnią się znacząco od PMW 2012, ale to raczej świadczy o tym, ze inna grupa biega w połówkach i dychach (tu więcej nie biegającyc na poważnie, debiutantów itp.) i mają troche inne preferencje
Notowaliśmy też w jakich butach biegają ludzie na różnym poziomie sportowym notując wyniki zliczania butów po 40, 50, 60, 70, 80 i 90 minutach od startu.
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie jeszcze zastanawia inna rzecz. Jak w takiej masie biegnących można precyzyjnie policzyć te buty. Chyba, że przy zapisach ktoś deklarował w jakich butach pobiegnie.
Wyniki Pumy mnie nie dziwią. Np. tak obuwie Pumy jak i Adidasa trudno jest kupić w ich sklepach. Jeżeli są, to są to modele pojedyncze z kolekci. Personel prawie zawsze nic na temat butów do biegania nie wie a w jednym z katowickich sklepów Pumy, butów do biegania po prostu nie ma.
Inaczej jest w sklepach firmy NIKE. tam jest zawsze pełna oferta.
Nie obserwuję rynku reklam ale interesujące jest to jak koszty poniesione na reklamę przekładają się na sprzedaż. Warto jednak pamiętać, że obuwie i odzież dla osób biegających, to jeden z segmentów ich działalności.
Z marek wyspecjalizowanych, słabo Saucony. Ja i moi bliscy w zasadzie biegamy w butach tej firmy.
Wyniki Pumy mnie nie dziwią. Np. tak obuwie Pumy jak i Adidasa trudno jest kupić w ich sklepach. Jeżeli są, to są to modele pojedyncze z kolekci. Personel prawie zawsze nic na temat butów do biegania nie wie a w jednym z katowickich sklepów Pumy, butów do biegania po prostu nie ma.
Inaczej jest w sklepach firmy NIKE. tam jest zawsze pełna oferta.
Nie obserwuję rynku reklam ale interesujące jest to jak koszty poniesione na reklamę przekładają się na sprzedaż. Warto jednak pamiętać, że obuwie i odzież dla osób biegających, to jeden z segmentów ich działalności.
Z marek wyspecjalizowanych, słabo Saucony. Ja i moi bliscy w zasadzie biegamy w butach tej firmy.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Podobnie ze sklepem wrocławskim, Faasów dla kobiet po prostu nie ma, pani sprzedająca nie ma kompletnie pojęcia o temacie. A w outlecie owszem, były damskie Faasy 300, ale rozmiar 41 i 42...Ryszard N. pisze:Personel prawie zawsze nic na temat butów do biegania nie wie a w jednym z katowickich sklepów Pumy, butów do biegania po prostu nie ma.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Wyga
W Koszalinie nie miałem problemu, by w sklepie firmowym Pumy przymierzyć 200,300,500 i 800-tkę, niektóre z nich były dostępne w 2 wersjach kolorystycznych. Z tego co piszecie taki asortyment w sklepie stacjonarnym to ewenement. Za to w sklepie firmowym Nike mieli Pegasusy tylko w jednym kolorze niespecjalnie mnie interesującym (jaskrawożółte), a Lunarglide dostępne tylko w wersji 'shield'.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Wysokie pozycje niektórych producentów, a innych zbyt niskie, wynikać może iż Warszawa to inny rynek. Wystarczy zobaczyć po wynikach że większość zawodników to mieszkańcy Warszawy i okolic. Gdyby wziąć pod uwagę maraton Poznański czy kilka innych dużych biegów w Polsce to wyniki mogłyby wyjść całkiem inne...
Żyje po to, by biegać
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Ja biegłem w obu i w obu w Asicsach (Gel DS Sky Speed 2), ale mam też Faas 500 - biegłem w nich maraton warszawski i potwierdzam: super buty. Oczywiście ten numer to na 10km ma trochę za dużo amortyzacji ale mi się bardzo ta linia podoba. Miękki zapiętek, brak plastikowych wzmocnień które potrafią stopę obetrzeć, same plusy widzę w tych butach i powiem wam szczerze że zastanawiam się czy ich znowu nie kupić (stare już na emeryturę odesłałem bo ponad 1000km mają). Miałem wcześniej Asics Gel Pulse 3 a teraz mam Nike Lunarglide 3 - nie jestem z nich zadowolony. Puma mimo że biegowych butów nie robiła to linia Faas jest świetna.
Co do możliwości zakupu - na internecie jest tego trochę, na allegro są w cenie niecałe 200zł z możliwością zwrotu jak by coś było nie tak.
Tutaj jest mój opis Puma Faas 500 http://www.leszekbiega.pl/2012/10/puma- ... enzja.html
tutaj Asics Gel Pulse 3 http://www.leszekbiega.pl/2012/06/asics ... ortem.html
a tutaj Nike - na razie bez recenzji bo niedawno kupione http://www.leszekbiega.pl/2012/12/nowy- ... ide-3.html
A wyniki badania są dość ciekawe - Nike ma więcej rynku wśród młodych a Asics wśród starszych i tych bardziej poważnie traktujących bieganie. W sumie logiczne - tego bym się spodziewał.
Co do możliwości zakupu - na internecie jest tego trochę, na allegro są w cenie niecałe 200zł z możliwością zwrotu jak by coś było nie tak.
Tutaj jest mój opis Puma Faas 500 http://www.leszekbiega.pl/2012/10/puma- ... enzja.html
tutaj Asics Gel Pulse 3 http://www.leszekbiega.pl/2012/06/asics ... ortem.html
a tutaj Nike - na razie bez recenzji bo niedawno kupione http://www.leszekbiega.pl/2012/12/nowy- ... ide-3.html
A wyniki badania są dość ciekawe - Nike ma więcej rynku wśród młodych a Asics wśród starszych i tych bardziej poważnie traktujących bieganie. W sumie logiczne - tego bym się spodziewał.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
-
- Stary Wyga
U nas są. Damskie i męskie. 200, 250T, 300, 350S, 500 a dla najcięższych i największych nawet 900.brujeria pisze:już gdzieś pisałem - spróbuj kupić dziś pumę faas w sklepie stacjonarnym. Poza może nielicznymi sklepami specjalistycznymi , nie ma szans.
Jeśli brakuje jakiegoś rozmiaru to dlatego, że "centrala" nie ma.
T.
planetrunning.pl - sklep biegowy
-
- Zaprawiony W Bojach
U nas są. Damskie i męskie. 200, 250T, 300, 350S, 500 a dla najcięższych i największych nawet 900.
T.
planetrunning.pl - sklep biegowy[/quote]
tylko że informacji nigdzie o tym nie ma
nawet na wszej stronie.
Szukałem faas 800 (bo taką mam wagę niestety) i w całej Warszawie i okolicach (z outletami i firmowym w Arkadii) nikt nie miał. A w firmowym to mnie odesłali do "niezależnych" sprzedawców, taaa.
To kupiłem asicsy.
T.
planetrunning.pl - sklep biegowy[/quote]
tylko że informacji nigdzie o tym nie ma

Szukałem faas 800 (bo taką mam wagę niestety) i w całej Warszawie i okolicach (z outletami i firmowym w Arkadii) nikt nie miał. A w firmowym to mnie odesłali do "niezależnych" sprzedawców, taaa.
To kupiłem asicsy.
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
mówisz, że 500 po 1000 już na emeryture? moje mają 1500 ponad nalotu i nie mają śladów złużycia wcale, kiedyś kolega Quentino pisał, że miał też coś koło tego i były jak nowe
-
- Stary Wyga
Jest, jest, tylko faktycznie, może trochę zakamuflowana bo trzeba zajrzeć do 'pudła z promocjami'. Cóż, my też się uczymy.pawikr pisze: tylko że informacji nigdzie o tym nie manawet na wszej stronie.
W każdym razie wybór faasów u nas jest i to całkiem przyzwoity. Zawsze można zapytać mailem albo tel. Ale dobra, to nie sklepowy wątek więc już więcej nie spamuję

T.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Nie wiem skąd taka dyskusja o butach Pumy z linii Faas. Nie ma w nich nic nadzwyczajnego. Buty jak buty.
Poza tym podobno jak do tej pory najlepiej sprzedający się model z linii Faas tj. 300etka, nie jest butem zbyt trwałym.
Ja bym sobie życzył raczej większego udziału takich przyzwoitych biegowych marek jak Brooks czy Saucony.
Poza tym podobno jak do tej pory najlepiej sprzedający się model z linii Faas tj. 300etka, nie jest butem zbyt trwałym.
Ja bym sobie życzył raczej większego udziału takich przyzwoitych biegowych marek jak Brooks czy Saucony.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.