Suplementecja dla biegaczy
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ale gdzie tam !!! Białko to nie aminokwasy...zresztą przy ciężkich treningach nie jest się w stanie fizycznie tyle zjeść by pokryć zapotrzebowanie..
No chyba,że rubcio pisałeś ogólnie jako o suplementach
No chyba,że rubcio pisałeś ogólnie jako o suplementach

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
a co to jest bialko?Quote: from Arti on 9:51 am on July 18, 2003
ale gdzie tam !!! Białko to nie aminokwasy...zresztą przy ciężkich treningach nie jest się w stanie fizycznie tyle zjeść by pokryć zapotrzebowanie..
No chyba,że rubcio pisałeś ogólnie jako o suplementach![]()

Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
a już się przestraszyłem 
ci ktorych stac moga sobie pewnie pozwolić na przyjmowanie wstepnie strawionego
bialka w postaci gotowych aminokwasów... ci ktorych nie stac mogą jeść np wstepnie przetrawione bialko w postaci kefiru, albo zdenaturyzowanego bialka z jajka kurzego (czytaj - jajka na twardo
) estremiści pija mleko, albo zwierzece, albo sojowe (mniam).
a jesli chodzi o te baardzo ciezkie treningi - podaje prosty sposób UWAGA ARTI
:
3 litry mleka dziennie w pelni pokrywają zapotrzebowanie 90kg organizmu na bialko poniewaz zawieraja 90 gram łatwoprzyswajalnego, zawierajacego takze niezbedne egzogenne aminokwasy bialka!!! chłopisko ważace 80 kg trenując ciężko np 2x dziennie moze wypic po literku po każdym treningu , trzeci literek w pracy, albo na plaży
w dodatku jest to dobra propozyucja dla takich co to dalej chcą utrzymać ujemny bilans energetyczny (ci lepiej niech za cięzko nie trenują) - te 3 litry mleka, jesli jest to mleko chude 0,5% stanowią zaledwie 900kcal!!
niezle co??

ci ktorych stac moga sobie pewnie pozwolić na przyjmowanie wstepnie strawionego

a jesli chodzi o te baardzo ciezkie treningi - podaje prosty sposób UWAGA ARTI

3 litry mleka dziennie w pelni pokrywają zapotrzebowanie 90kg organizmu na bialko poniewaz zawieraja 90 gram łatwoprzyswajalnego, zawierajacego takze niezbedne egzogenne aminokwasy bialka!!! chłopisko ważace 80 kg trenując ciężko np 2x dziennie moze wypic po literku po każdym treningu , trzeci literek w pracy, albo na plaży

w dodatku jest to dobra propozyucja dla takich co to dalej chcą utrzymać ujemny bilans energetyczny (ci lepiej niech za cięzko nie trenują) - te 3 litry mleka, jesli jest to mleko chude 0,5% stanowią zaledwie 900kcal!!
niezle co??
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Podobno nie powinno się pić mleka mniej niż 2% bo to "siki" ale nie moge teraz przytoczyć dowodów ale bym się z tym zgodził. Zresztą nie uśmiecha mi się pić 3 litrów mleka dziennie..zbyrzydło by mi..dlatego są suplementy... a że uprawiam sport 10 razy w tygodniu więc prócz żywienia powinienem uzupełniać suplementami czego nie robię ze wzg na właśnie kasę i ,że ciagle zapomina mi się witaminki wciagnąć..ale źle nie jest energii starcza... 

- romek
- Zaprawiony W Bojach
3 litry mleka - uff, ja nie dałbym rady - 1l to juz jest sporo dla mnie. To ja chyba także pomyślę o jakis tabletkach
. Te odchudzone mleka własnie wydawały mi się podejrzane - Arti jakbyś coś odnalazł, to daj znać

- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
takie opinie powodują że dietetycy zrywają sobie resztki włosów z głowyQuote: from Arti on 11:23 am on July 18, 2003
Podobno nie powinno się pić mleka mniej niż 2% bo to "siki" ale nie moge teraz przytoczyć dowodów ale bym się z tym zgodził.

ja sie z tym nie zgadzam, chyba ze ktoś lubi pić tłuszcz. jego sprawa. różnica pomiedy mlekiem tzw "pełnym" a chudym polega właśnie na róznej zawartości tłuszczu. wsio.
nie trzeba pic ciagle mleka bezsmakowego (mozna dodać sobie jakiś aromacik - bierzesz mikser, owoce i szalejesz), poza tym podałem po prostu pewien wytrych. jak ktoś chce to moze skorzystać. nie polecam przejścia nia dietę ultramleczną !! bardzo dobre białko jest przecież w pieczywie, kaszach, grochu i innych...
ci co nie mają oporów moga jeść ryby, albo chude mieso

Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
Adamm czy mogę poprosić o przygotowanie minki wyrywającej sobie włosy z głowy?Quote: from romek on 11:29 am on July 18, 2003
3 litry mleka - uff, ja nie dałbym rady - 1l to juz jest sporo dla mnie. To ja chyba także pomyślę o jakis tabletkach. Te odchudzone mleka własnie wydawały mi się podejrzane - Arti jakbyś coś odnalazł, to daj znać

Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
Arti, Romek, pisząc o tych 3 litrach mleka chodziło mi o to że dostarczenie 90g białka dziennie nie wymaga filozofii i jest do zrealizowania bez dodatków.
w sporcie wytrzymałościowym przesadzanie z ilością białka jest błedem, ponieważ staje sie ono źródłem energii a jako takie jest bardzo mało efektywne, w dodatku jego spalanie obciąża organizm. weglowodany są lepsze. a jak juz zjadamy ten makaron to zauważcie że zawiera poza olbrzymią ilością weglowodanów całe 10% białka.
w sporcie wytrzymałościowym przesadzanie z ilością białka jest błedem, ponieważ staje sie ono źródłem energii a jako takie jest bardzo mało efektywne, w dodatku jego spalanie obciąża organizm. weglowodany są lepsze. a jak juz zjadamy ten makaron to zauważcie że zawiera poza olbrzymią ilością weglowodanów całe 10% białka.
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Grubcio, czy ty wiesz ile , pieczywa, ryżu, makaronów, jogurtów musiałbym wciągnąc biegając 400km miesiczne + 3 razy w tygodniu siłownia + basen + jeszcze ostre spalanie podczas nocnych igraszek?
Stary ledwo daje rade. Ostatnio laska mi przywiozła tależ o średnicy jakieś 40cm bo tyle mam jedzenia na talerzu ,że mi się robi wielka piramita i wypada poza talerz !!!
Stary ledwo daje rade. Ostatnio laska mi przywiozła tależ o średnicy jakieś 40cm bo tyle mam jedzenia na talerzu ,że mi się robi wielka piramita i wypada poza talerz !!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mam mieszane uczucia w kwestii mleka.
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
arti, z bialkiem to proste. dajmy na to ze wazysz 90kg 
zjadasz pol kilo makaronu dziennie - w 2 posilkach - bez problemu - juz masz 50g bialka, wypijasz jogurt 400g - 16 gram, to już 66gram, szklanka mleczka przed snem - 7g bialka - to juz 73 gramy, pewnie jadasz miesko - wsun kawalek rybki i brakujace 17g bedzie bez problemu. masz 90 gram? masz. nie musisz juz kupowac aminokwasow, ani bialka serwatkowego, ani innych... brakuje energii? bialkiem jej nie uzupelnisz.
comprende?
fredzio nie mieszaj bo zaczynam sie denerwowac.

zjadasz pol kilo makaronu dziennie - w 2 posilkach - bez problemu - juz masz 50g bialka, wypijasz jogurt 400g - 16 gram, to już 66gram, szklanka mleczka przed snem - 7g bialka - to juz 73 gramy, pewnie jadasz miesko - wsun kawalek rybki i brakujace 17g bedzie bez problemu. masz 90 gram? masz. nie musisz juz kupowac aminokwasow, ani bialka serwatkowego, ani innych... brakuje energii? bialkiem jej nie uzupelnisz.
comprende?

fredzio nie mieszaj bo zaczynam sie denerwowac.

Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang