GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Ten pomysł z konkursem (oczywiście taki lużny tak mi przypadkowo wpadł do głowy ) na sportowca-amatora z naszego regionu chciałbym podsunąć mediom i władzom miasta a może by i wypaliło.Tak jak napisał Maciek-bridy-judoka faktycznie znalazło by się troszeczkę sportowców w różnych dyscyplinach ,którzy osiągają wysokie wyniki a są amatorami.Amatorami czyli pracują,poswięcaja swój wolny czas na treningi swoje i innych,wykładają swoje pieniądze na wyjazdy,odżywki ...bez udziału sponsorów.I takie osoby należy doceniać.

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sam pomysł na sportowca-amatora regionu danego roku nie jest zły.
Przykładowo Gazeta Pomorska już od 52 lat wybiera sportowca regionu.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /121119463
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uwaga,Uwaga !!! jest już ustalony termin biegu noworocznego - 5 stycznia 2013 r. Powiadomcie wszystkich swoich znajomych i przybywajcie tłumnie powitać nowy rok na sportowo.

Rudnicki Korsarz czeka na aktywnych
MORiW zaprasza na inaugurację sezonu rekreacyjnego, która odbędzie się w sobotę 5 stycznia na plaży miejskiej w Rudniku.
Rok 2013 zacznie się w MORiWie inauguracją cyklu imprez rekreacyjnych pod nazwą „Żywioły Rudnickiego Korsarza”. Współorganizatorami są Klub Miłośników Nordic Walking „Patyczaki”, Akademia Biegania oraz Grudziądzki Klub Morsów.
- Naszym celem w roku 2013 jest propagowanie wśród grudziądzan różnego rodzaju aktywności ruchowej o każdej porze roku, w oparciu o zasoby krajobrazowe i turystyczne jeziora i lasu rudnickiego – mówi dyrektor MORiW Izabela Piwowarska.
MORiW zaprasza wszystkich, którzy lubią spędzać czas aktywnie w sobotę 5 stycznia na plażę miejską. Weryfikacja uczestników i sprawy organizacyjne rozpoczną się o godz. 11.30, a o 12.00 po krótkim powitaniu na trasy lasu komunalnego wyruszą biegacze, miłośnicy nordic walking, spacerowicze a także narciarze biegowi - oczywiście w przypadku korzystnej pogody dla uprawiania tego sportu. Po godzinnej aktywności i powrocie na plażę miejską rozpocznie się styczniowa kąpiel morsów, po której wszyscy udadzą się na wspólny gorący posiłek do restauracji „Korsarz”, która jest sponsorem cyklu imprez. Po posiłku każdy z uczestników będzie mógł wygrać upominek – kalendarz na 2013 rok podarowany przez Stowarzyszenie Miasto Kultury, wejściówki do Geotermii Grudziądz czy gadżety z logo miasta. Na koniec w niebo polecą kolorowe lampiony szczęścia – ale to nie wszystkie atrakcje przygotowane przez organizatorów, którzy zapowiadają wiele niespodzianek.
W roku 2013 w Rudniku odbędą się 4 imprezy, którym patronuje rudnicki korsarz – każda o innej porze roku. Na dwóch pierwszych – 5 stycznia i 16 marca otrzymać będzie można Paszport Korsarza, w którym potwierdzane będzie uczestnictwo w imprezach cyklu. Osoby, które wezmą udział w przynajmniej 3 z 4 imprez w ciągu roku, zaproszone zostaną do udziału w losowaniu markowego sprzętu sportowego, które odbędzie się w październiku na zabawie pirackiej w restauracji na plaży.
Zapisy na imprezę przyjmowane są do 3 stycznia do godz. 17.00 w Miejskim Punkcie Informacji Turystycznej przy ul. Rynek 3 – 5, tel. 56 46 123 18. Koszt wpisowego to 5 zł (osoby do 18 roku życia – bezpłatnie – ale także muszą wpisać się na listę uczestników).
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Uwaga,Uwaga !!! jest już ustalony termin biegu noworocznego - 5 stycznia 2013 r. Powiadomcie wszystkich swoich znajomych i przybywajcie tłumnie powitać nowy rok na sportowo.

Rudnicki Korsarz czeka na aktywnych
MORiW zaprasza na inaugurację sezonu rekreacyjnego, która odbędzie się w sobotę 5 stycznia na plaży miejskiej w Rudniku.
Rok 2013 zacznie się w MORiWie inauguracją cyklu imprez rekreacyjnych pod nazwą „Żywioły Rudnickiego Korsarza”. Współorganizatorami są Klub Miłośników Nordic Walking „Patyczaki”, Akademia Biegania oraz Grudziądzki Klub Morsów.
- Naszym celem w roku 2013 jest propagowanie wśród grudziądzan różnego rodzaju aktywności ruchowej o każdej porze roku, w oparciu o zasoby krajobrazowe i turystyczne jeziora i lasu rudnickiego – mówi dyrektor MORiW Izabela Piwowarska.
MORiW zaprasza wszystkich, którzy lubią spędzać czas aktywnie w sobotę 5 stycznia na plażę miejską. Weryfikacja uczestników i sprawy organizacyjne rozpoczną się o godz. 11.30, a o 12.00 po krótkim powitaniu na trasy lasu komunalnego wyruszą biegacze, miłośnicy nordic walking, spacerowicze a także narciarze biegowi - oczywiście w przypadku korzystnej pogody dla uprawiania tego sportu. Po godzinnej aktywności i powrocie na plażę miejską rozpocznie się styczniowa kąpiel morsów, po której wszyscy udadzą się na wspólny gorący posiłek do restauracji „Korsarz”, która jest sponsorem cyklu imprez. Po posiłku każdy z uczestników będzie mógł wygrać upominek – kalendarz na 2013 rok podarowany przez Stowarzyszenie Miasto Kultury, wejściówki do Geotermii Grudziądz czy gadżety z logo miasta. Na koniec w niebo polecą kolorowe lampiony szczęścia – ale to nie wszystkie atrakcje przygotowane przez organizatorów, którzy zapowiadają wiele niespodzianek.
W roku 2013 w Rudniku odbędą się 4 imprezy, którym patronuje rudnicki korsarz – każda o innej porze roku. Na dwóch pierwszych – 5 stycznia i 16 marca otrzymać będzie można Paszport Korsarza, w którym potwierdzane będzie uczestnictwo w imprezach cyklu. Osoby, które wezmą udział w przynajmniej 3 z 4 imprez w ciągu roku, zaproszone zostaną do udziału w losowaniu markowego sprzętu sportowego, które odbędzie się w październiku na zabawie pirackiej w restauracji na plaży.
Zapisy na imprezę przyjmowane są do 3 stycznia do godz. 17.00 w Miejskim Punkcie Informacji Turystycznej przy ul. Rynek 3 – 5, tel. 56 46 123 18. Koszt wpisowego to 5 zł (osoby do 18 roku życia – bezpłatnie – ale także muszą wpisać się na listę uczestników).
Świetna inicjatywa - fajny pomysł z tym Paszportem. Co do ankiety - Dawid mnie uprzedził, więc pominę raczej pytania na Facebooku AB związane z tym zagadnieniem. Ja wolę biegać przy temp. 0 do 10 stopni Celsjusza na plusie. Nie przepadam za bieganiem w upały - szybko tracę płyny i muszę je często uzupełniać. Wolę od upałów mrozy, chociaż tak jak Adrian najbardziej narażone na chłód są dłonie i stopy.

Ja oraz Andrzej będziemy na spotkaniu promocji książki Z. Otremby "Bronisław Malinowski". Może ktoś jeszcze z Akademii Biegania się wybierze? Filia UMK ul. Sienkiewicza, godz. 16.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
damian_91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chciałbym was zaprosić na staropolski kiermasz świąteczny, który odbędzie się w Rulewie (Hanza Pałac), 16 grudnia od godz. 10 do 17. Przewidziano sporo atrakcji: stoiska o tematyce leśnej i świątecznej, spotkanie z dr. Russakiem, znawcą kuchni myśliwskiej, wykłady i pokazy leśników, sokolników, huzarów. Ma wystąpić bydgoski bard Leonard Luther itp.

Zapraszam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie od razu Rzym zbudowali, prawdopodobnie nigdy żaden człowiek nie przejdzie Mount Everest w jeden dzień - pewnych spraw w mgnieniu oka nie przeskoczysz, dlatego trenuj, a kiedyś przyjdzie Twój dzień chwały.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niedawno wróciłem z promocji książki o Bronisławie Malinowskim :taktak: .Oczywiście nie mogło zabraknąć przedstawicieli Akademii Biegania na tym wydarzeniu :uuusmiech: .Zjawili się Damian,widziałem Arka i oczywiście byłem Ja wasz ulubieniec :hejhej:.Podczas spotkania z autorem książki opowiadał on o kulisach jej powstawania oraz o ciekawostkach związanych z samym Bronisławem Malinowskim.O swoim bracie opowiadał rowniez jego brat a nasz prezydent miasta oraz osoby ,które go znały.Pod koniec wystapił muzyczny duet , który zaśpiewał stare polskie piosenki i muszę się wam przyznać podobało mi się .Śpiewała kobieta o ślicznym głosie i starszy gość . Widać i słychać było że to zawodowcy. Na koniec podeszłem do Roberta Malinowskiego i poprosiłem o wpis dla naszej Akademii Biegania w książce o jego bracie.Również od autora książki wziąłem autograf z dedykacja dla AB i jeszcze udało mi się wziąśc autograf od gościa specjalnego ultramaratończyka zamieszkalego w Berlinie ,który przebiegł w intencji zmarłego Bronka 3 ultramaratony z miejsc gdzie zdobywał on medale czyli z Monachium,Montrealu i Moskwy wszystkie kończąc w Grudziądzu.Więcej opowiem na treningu o ile będziecie chcieli wysłuchać moich opowieści.
Tak sobie myślę że tą książkę trzeba jakoś zagospodarować i pewnie bedzie to jedna z nagród na B3P lub oddamy na licytację na Jurka Owsiaka albo jeszcze inna przyjdzie mi myśl.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, 20:30 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj jako pierwszy zapisałem się i opłaciłem wpisowe 5 zł na BIEG NOWOROCZNY w Informacji Turystycznej na Rynku.Jeżeli ktoś chce a nie ma czasu samemu tam podejść mogę na treningach zebrać pieniążki i wpłacić za was. Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Wstawajcie szkoda dnia.Dzisiaj jest wyjątkowy dzień - 12.12.2012 OSTATNIA TAKA DATA !!

Obrazek

Dwunastka jest uważana za szczęśliwą i świętą liczbę: 12 miesięcy, 12 znaków Zodiaku, 12 apostołów, 12 imamów szyickich, 12 bogów olimpijskich. To liczba podzielna przez 1, 2, 3, 4 oraz 6 i dlatego jest uznawana za wyjątkową. Prawo 12 tablic było pierwszym dokumentem pisanym, świadectwem kultury Rzymu. 12 to liczba atomowa magnezu.

Nie jest to jeszcze ta data 21.12.2012 zapowiadająca koniec świata więc dzisiaj widzimy się na wspólnym treningu.Ja będę na przejeździe kolejowym o godzinie 18.00

Obrazek

Teściowa

Teściowa wybiera się gdzieś rowerem.
A zięć się pyta:
- Gdzie się teściowa wybiera tym rowerem??
- A na cmentarz.
- A kto rower przyprowadzi?
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Chcesz być super szybkim biegaczem? Musisz być niskim chudziną

http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... m.html#Cuk

Obrazek

Albo małe extrim dla chudzielca.

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W związku ze zbliżaniem się końca świata polecam poniższy artykuł:
http://nnka.wordpress.com/2011/10/26/sz ... kalendarz/
Już wszystko jest zaplanowane. :orany:
Na sopockim molo koniec świata oficjalnie rozpocznie się 21.12.2012 o godz. 20:12.
http://iluminaci.com/ads/koniec-swiata- ... i-swiatlo/
Obrazek
Nie martwcie się jednak CKM już przygotowało kalendarz na kolejny rok. :hej:
Obrazek
http://www.ckm.pl/magazyn,grudniowy-ckm,30.html
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro 21.12.2012 nastapi koniec świata :orany: to w takim razie nasz sobotni trening 22.12.2012 przywitamy biegiem w nowym świecie :hahaha: .I jak myślicie będzie inaczej ? :niewiem:

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Skoro 21.12.2012 nastapi koniec świata :orany: to w takim razie nasz sobotni trening 22.12.2012 przywitamy biegiem w nowym świecie :hahaha: .I jak myślicie będzie inaczej ? :niewiem:
To może jakieś oficjalne ogłoszenie zamieścimy? Może coś w stylu:
Wszystkich, którzy przeżyją koniec świata zapowiedziany na 21.12.2012 zapraszamy dnia następnego na wspólny trening. :hejhej:
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i po dzisiejszym wspólnym treningu z Akademią Biegania.Na przejeździe wstawili się Hania,Piotrek,Dawid,Rafał,Marcin i oczywiście Ja.Trasa troszeczkę dłuższa bo do Mechanika i nawrotka.Mi na dzisiejszym bieganiu troszeczkę kilometrów wyszło.Rano 20km po południu 16km i 10 pieszo ale jakoś trzeba wybiegać te kilometry przed styczniową setką.Na treningu jak zawsze wesoło.Główna sprawa jaką omawialiśmy to piątkowa impreza u Marcina.Mówił ze napisze na forum gdzie mamy się wstawić dla tych co nie wiedzą jeszcze.Z mojej strony proponuję żeby każdy przyniósł jakieś rarytaski ,które mu najbardziej wychodzą w kuchni oraz alkohol,który najlepiej mu wchodzi.Tylko pamiętajcie co za dużo to nie zdrowo a w sobotę trzeba wstawić sie na trening przed plażą miejską.Mam nadzieję że na hali też parę osób było.
Przypominam również o zapisach na styczniowy bieg albo w informacji turystycznej albo u mnie jak ktoś woli.Koszt 5 zł.

Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Dwie sprawy.
Pierwsza: pięknie się dzisiaj biegło; minimalny mrozik, lekki śnieżek i jak zwykle ciekawe tematy.
Druga: informuję, przypominam i potwierdzam, że wjazd na piątkową imprezę od 18, ul. Chełmińska 108d/97, 604644256.
Zapraszam, pozdrawiam i do zobaczenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj kolejna ważna data 13 grudnia, czyli rocznica wprowadzenia stanu wojennego. Jeszcze wtedy nie biegałem, ale pamiętam ten dzień bardzo dobrze. To była niedziela i wraz z kolegą mieliśmy iść do kina Helios oczywiście tego starego na poranek dla dzieci. Pamiętam, że sporo śniegu było a my schodziliśmy z Strzemięcina w kierunku ul.Kalinkowej a tu pełno żołnierzy grzejący się przy ogniu i transportery opancerzone. Jako mali chłopcy byliśmy tym zafascynowani jednak po dotarciu na miejsce już nam się nie podobało, bo kino było zamknięte? W domu również panika. Ojciec chował legitymację Solidarności i znaczek z Matką Boską za takie gumowane ozdoby przy podłodze i pouczał nas, aby nikomu nic nie mówić, bo go aresztują. To mniej więcej tyle z tego, co zapamiętałem. A czy wy też pamiętacie ten okres czy tylko ja jestem taki stary?. Pozdrawiam Andrzej

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ