PYTANIE DO BIEGAJĄCYCH Z SMARTFONAMI

Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oczywiście, ja raz biegłem z iphonem nie powiem gdzie schowanym, gdyż mnie burza złapała, ale nie była to preferowana lokalizacja dla smartfona.
Obrazek
PKO
Derin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla mnie Galaxy S2 jest już zbyt duży do biegania, a mam fest ramie
Rozważalem nawet kupienie drugiego malutkiego smartona tylko do biegania ale jednak wygrała uniwersalność.
Z armbandami należy uważać bo to jednak już spory fon i wiele uniwersalnych nie będzie pasowało, dlatego polecam tego zalinkowanego Belkina, bo w moim przypadku sprawdził się najlepiej. Należę do tych osób, których telefon na ramieniu troszkę drażni i opaski za 20zł z allegro dla mnie są za ciasne.
Z Note2 na dłuższych dystansach zupełnie nie wyobrażam sobie biegania :)

Zresztą zimą to najmniejszy problem bo praktycznie każda kurtka ma kieszenie. Prawdziwe wyzwanie jest latem gdy każdy gram extra ciąży.
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można biegać nawet z tabletem, zamiast buklaka do plecaka biegowego, tylko po co ?,
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie temat płynie w kierunku tabletów. Ja mam Sony Xperię Active... Mały, wodoszczelny, z ANT+ i wysokościomierzem barycznym, do tego, jak ma problem, to łapie satelity z GLONASS (taki ruski gps)... a... i opaskę na ramię ma w standardzie. Dla tych dużych samsungów to by się przydał taki plecak niczym w filmie Tron :)
http://davethegrumpytech.com/pics/tron/disk3.gif
jacek_janicki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: 3:53:11

Nieprzeczytany post

Ja mam tego belkina. Używam go do Galaxy S z "pleckami" case mate. Ciasno wchodzi, ale chyba o to chodzi żeby się nie bujał.
Był bardzo dobry. Teraz, po roku używania, przy mocniejszych akcentach potrafi się zsuwać.
Deszczami się nie przejmuję, klawisze funkcyjne działają nawet w rękawiczkach NB (mają palce wskazujące dla dotykowych ekranów).

Pozdrawiam,
Jacek
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

TajPan pisze:
gr2egor2 pisze:Ja trzymam mój s2 w dłoni jak biegnę i też problemy nie ma Miałem też tania opaskę na ramię ale jak to taniocha.... g!#@no warta
I tak przez 10km?

Osobiście mam w etui naramiennym z Decathlonu.
Dokładnie. Czasem i dłużej. Nie przeszkadza mi trzymanie telefonu w ręku. Mam go zawsze w pogotowiu by np. Zmienić stacje radiowa lub sprawdzić tempo w Endo. :-)
Janocha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja również biegam z telefonem w ręce - nie jest to jakiś problem, ale telefon mam mniejszy - Samsung Galaxy Mini.

To etui jest pewnie ok, ale problem polega na tym, że gdybym chciał zobaczyć na ekran, to musiałbym go wyciągnąć z etui...
btw. biegam z MiCoachem.
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Osobiście wolę w ręku niż klapiący przy każdym kroku w kieszeni kurtki. No chyba, że dedykowanej dla komórki.
A propos rękawiczki - wystarczy poślinić jej palec i już da się tanim polarem obsłużyć iPhone.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pankrok
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też w ręku trzymam. Cegła X10, ale ja w ogóle dziwny jestem.
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pankrok pisze:Też w ręku trzymam. Cegła X10, ale ja w ogóle dziwny jestem.
Do czasu tak się da biegać, chyba że będzie to bieganie w tempie rekreacyjnym. :)
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

infomsp pisze:
Do czasu tak się da biegać, chyba że będzie to bieganie w tempie rekreacyjnym. :)
Nie widzę różnicy. Tak samo mi się biega niezależnie od prędkości. To chyba kwestia osobistych preferencji
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gr2egor2 pisze:
infomsp pisze:
Nie widzę różnicy. Tak samo mi się biega niezależnie od prędkości. To chyba kwestia osobistych preferencji
Możliwe, w końcu każdy ma swoje upodobania. Mnie zaczęło przeszkadzać mimowolne napinanie ręki z powodu opaski na tel. więc tym bardziej nie wyobrażam sobie trzymania czegoś w ręce. Chyba, że jest to kamień na psy, ale to czasowo. :D Też gdzieś tam czytałem, że trzymanie czegoś w ręce powoduje, że napinamy mięśnie w tej części ciała, po której jest napinana dłoń. Z czasem taka dysproporcja może doprowadzić do kontuzji.
nody
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

infomsp pisze:Mnie zaczęło przeszkadzać mimowolne napinanie ręki z powodu opaski na tel. więc tym bardziej nie wyobrażam sobie trzymania czegoś w ręce. Chyba, że jest to kamień na psy, ale to czasowo. :D Też gdzieś tam czytałem, że trzymanie czegoś w ręce powoduje, że napinamy mięśnie w tej części ciała, po której jest napinana dłoń. Z czasem taka dysproporcja może doprowadzić do kontuzji.
Wniosek z tego jeden: w drugiej ręce coś dla przeciwwagi - drugi kamień lub bidon :D
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pewnie masz rację. Ja póki co nie odczułem tego skutków. Pożyjemy, zobaczymy :-)
Awatar użytkownika
Pankrok
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja nie widzę potrzeby napinania ręki, żeby utrzymać w niej kilka dag.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ