Endomondo - opinie

Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zyga? pisze: Wg mnie w zakładce splits powinno być 11 odcinków, a są standordowo 3, co 1 km. Wersję programu posiadam 6.3.0. I już nie wiem o co chodzi :/
pzdr
Widocznie aplikacja na Iphone'a nie jest tak dopracowana jak na Androida.
U mnie prezentuje się to w taki sposób:
Obrazek
PKO
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze: Myślę że to raczej nie wina endomondo a pliku który importujesz.
Problem po stronie endomondo mógłby leżeć, gdyby wynikał z błędnie działającej aplikacji na telefonie (zagubiony sygnał GPS etc.)
Dziwna sprawa, bo przecież plik w samym zegarku i oprogramowaniu dedykowanym nie wykazuje tych braków. I tak jak pisałem, dwa dni wcześniej też zrzucałem i było ok. Próbowałem też ręcznego importu z wcześniej wyeksportowanego pliku gpx. Efekt taki sam, jakbym zrzucał bezpośrednio z FR60.

Może to jednorazowy wybryk? Grunt, że nie ściął całości km i nie namieszał tempa. :usmiech:
Zyga?
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:Widocznie aplikacja na Iphone'a nie jest tak dopracowana jak na Androida.
U mnie prezentuje się to w taki sposób:
Dzięki za screena, to sporo wyjaśnia. Zdziwiony jestem że są takie różnice w jednym programie pod różnymi systemami.
pzdr
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kolejny trening w Garmin Connect z pełnymi danymi i kolejny w Endo z dziwnymi lapami (znowu zamiast 10 pokazuje 5).

Dziwi mnie to, bo nic nie było zmieniane w ustawieniach zegarka a pierwsze treningi zgrywały się normalnie do endo.
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matkon pisze:Kolejny trening w Garmin Connect z pełnymi danymi i kolejny w Endo z dziwnymi lapami (znowu zamiast 10 pokazuje 5).

Dziwi mnie to, bo nic nie było zmieniane w ustawieniach zegarka a pierwsze treningi zgrywały się normalnie do endo.
A możesz ten plik .tcx czy .gpx umieścić na serwerze? Sprawdzę jak to się u mnie zachowuje.
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Założyłem konto na runtastic i to samo. Tzn. jeszcze gorzej - przy gpx od razu wywala, że błąd. Przy tcx niby ok, ale pokazuje tylko czas łączny. Dramat. Mogę gdzieś wgrać, to i tak gpx bez śladu więc same dane tylko.

Teraz tak sobie uświadomiłem, że jedyne co różniło pierwsze treningi od dwóch ostatnich to funkcja autopause. Wyłączyłem ją i zobaczymy czy jutro endomondo ponownie zeświruje. Dziwi mnie, że w GC wszystko jest w porządku.
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matkon pisze:Teraz tak sobie uświadomiłem, że jedyne co różniło pierwsze treningi od dwóch ostatnich to funkcja autopause. Wyłączyłem ją i zobaczymy czy jutro endomondo ponownie zeświruje. Dziwi mnie, że w GC wszystko jest w porządku.
Być może w Garminie masz jakąś formułę, skrypt, który to wszystko rozróżnia. Musieliby się wypowiedzieć użytkownicy tego typu sprzętu, czy autopauza tak wpływa na błędy przy eksporcie.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w ostatnich dwóch treningach endo jakieś absurdy czasem mi podaj:

http://www.endomondo.com/workouts/103073182 koło 4,7 km
http://www.endomondo.com/workouts/103457394 - pierwszy 1 km

Co z tym zrobić?
zgodnie z naturą!
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a jak bym zrobil tak :
loguje sie na konto przez telefon za pomoca wifi..w domu---wychodze z domu wylaczam wifi---program laczy sie z Gps..-po skonczeniu bieganiu --przychodze do domu lacze sie za pomoca wifi i to wszystko.. :) da rade??
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da radę
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
ssn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Żeby endomondo działało wcale nie trzeba podłączać się do Internetu. Można biegać "offline", a po przyjściu do domu połączyć się po Wifi i treningi się zsynchronizują.
gr2egor2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jasne że można, po prostu na niektórych telefonach antena GPS szybkiej łapie sygnał i dokładniej pokazuje położenie gdy Internet jest włączony. Przerabialem już ten temat
ssn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ogólnie to chyba na wszystkich telefonach tak jest. To się nazywa wspomaganie GPS. Odbiornik pobiera dane z sieci, w których są zapisane obecne współrzędne satelit. Dzięki temu szybciej je rozpoznaje, a więc szybciej łapie tzw. "fiksa", czyli określa bieżące położenie.
Szybkość łapania fiksa zależy też od tego kiedy był poprzedni. Jeśli dane o konstelacji satelitów są w miarę aktualne - idzie to sporo szybciej.
Można to wykorzystać i np. na pewien czas przed treningiem włączyć gps i położyć telefon na oknie żeby złapał fiksa i można wyłączyć. Wychodząc biegać za 15 czy nawet 30 minut wszystko powinno przebiegać już sprawnie :)
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jestem dzis po testowaniu programu i powiem rewelacja...zaoszczędziłem 1000zl na pulsometr z Gps.. :) myslalem ze bedzie ciezej mi sie biegac z moja cegielka ale bylo rewelacyjnie.. :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A masz wersję free, czy Pro?? Ja mam na androidzie tą drugą i jest naprawde świetna :)..Jeśli ktoś korzysta z interwałów, może sobie poustawiać wg własnych potrzeb, czego np. W moim FR60 się nie da..Ja mam dodatkowo komunikację z paskiem Garmina, więc zapisuje mi również tętno :) Telefon mam raczej niewielki (SE Neo V), ale w mig łapie fixa, nie gubi, a trasa nie ma wielkich odchyłek. No i mam muze, którą lubię :)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ