O ile mi wiadomo to będzie pierwsze spotkanie zBN w PoznaniuP@weł pisze:No to super! To pierwsze takie spotkanie zBN, czy przed GP już było?

Moderator: infernal
O ile mi wiadomo to będzie pierwsze spotkanie zBN w PoznaniuP@weł pisze:No to super! To pierwsze takie spotkanie zBN, czy przed GP już było?
Tak się wtrącę na moim przykładzie.... latem gdy jeszcze biegałem po terenie było OK, później gdy każdy trening właściwie biegłem po asfalcie zaczął mnie boleć w lewej nodze mięsień strzałkowy i piszczelowy...wychodziłam na trening i po 2 metrach biegu ...ból, ból może nie mocny ale był dyskomfort. Zaciskałem zęby, ba nawet zrobiłem mój najcięższy trening interwałowy 3 x 2 km w tempie ok 4.30/km .... stwierdziłem jednak, że nie ma to sensu odpuściłem sobie na 3 tygodnie bieganie ( przez ten czas cały czas byłem zły, że nie biegam a potęgowała to jeszcze zarąbista pogoda w tym czasie, ale cóż) ...... teraz jest odpukać wszystko w porządku a podczas biegu nie myślę o bólu .....P@weł pisze:.....A wiesz, czym grozi odpoczynek u progu zimy...
Crocodil pisze:W Poznaniu najlepszym specjalistą jakiego znam, zwłaszcza dla biegaczy, jest Sławomir Marszałek - fizjoterapeuta i osteopata. Przyjmuje prywatnie ale moim skromnym zdaniem opłaca się wydać te 130zł.
Kolego dokładnie dowiem się w poniedziałek (mam nadzieję: ortopeda + fizjo), ale znajomy po moich opisach też sądzi, że to mięsień strzałkowy i piszczelowy...acer pisze:Tak się wtrącę na moim przykładzie.... latem gdy jeszcze biegałem po terenie było OK, później gdy każdy trening właściwie biegłem po asfalcie zaczął mnie boleć w lewej nodze mięsień strzałkowy i piszczelowy...wychodziłam na trening i po 2 metrach biegu ...ból, ból może nie mocny ale był dyskomfort.
zarówno asfalt jak i teren, niestety głownie dalej twarda nawierzchniaP@weł pisze:acer, a wróciłeś w teren, czy na asfalt?
Dokładnie taki to był ból kilka centymetrów nad kostką, jednak na początku dodatkowo trochę bolała mnie też łydka a pomogło:moonfall84 pisze:....mam ból nad kostką 5-7cm.Czy Tobie samo przeszło? Sam odpoczynek wystarczył? Brałeś jakieś środki?.....
Ty sobie może lepiej odpuść tego bbl'a co? :]P@weł pisze:Może zrobię pauzę, póki co, do sobotniego umówionego BBLa