Odzież do biegania mało znanych marek - Crane, Shamp, TCM...

axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Narobiliście mi apetytu tymi promocjami z tk maxx - (kiedys byłem i nic specjalnego nie znalazłem - ale nie wiedziałem że coś można znaleźć) jak dziś żona na zakupy wyciągała - strasznie się zdziwiła, że z mojej strony nie było oporów. Udałem się do osławionego w wątku tk max - miejsce akcji Poznań - galeria Malta. Nie nastawiałem się na nic konkretne - stwierdziłem, że jak znajdę cokolwiek fajnego w dobrej cenie to kupię. I tak - koszulki z krótkim rękawkiem - było ich sporo ale takich sam mam już w szafie kilkanaście więc presji nie miałem - nic fajnego w super cenie się nie trafiło. Koszulka - typu super lekka na naramkach - nike 69.99zł - cena niestety nie powaliła ale rozmiar tylko XL - nie zdecydowałem się. Bluza do biegania firmy vogel - całkiem całkiem wyglądała - cena - 129, albo 139 - też trochę dużo - zważając że marka nie wydała mi się znana. Kurtki sobie odpuściłem mam jedną i mi starczy. Dodatkowo znalazłem duży wybór krótkich spodenek - jednak ja wolę krótkie typu przyległego jak leginsy - pobieżnie przeglądnąłem - wydaje mi się że tutaj ktoś mógłby coś wybrać. Ale to jest wszystko co z odzieży znalazłem - ze szczególnie mnie interesujących - obcisłych koszulek z długim rękawkiem warstwy 1 - zero, leginsów które można nosić na wierzchu - też brak, butów do biegania i w ogóle sportowych zero. No to się obkupiłem.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak to jest niestety z tkmaxx, podobnie jak z lumpami - nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie nowa dostawa i co w niej będzie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I wlasnie dlatego ciezko traktowac tkmaxx jako realna alternatywe dla decathlonu.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yaro1986 pisze:I wlasnie dlatego ciezko traktowac tkmaxx jako realna alternatywe dla decathlonu.

Osobiście uważam, że w Decathlonie też trzeba trafić na ciekawą przecenę, żeby coś kupić :) Nie zawsze to co dobre jest w dobrej cenie :)
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niestety pewnie jak wszędzie - trzeba mieć szczęście - albo sobie szczęście zorganizować np codziennie zaglądając. Ja kiedyś w decathlonie jak był w jedyny w okolicy Poznania w Swadzimiu to bywałem raz na dwa miesiące i zawsze coś trafiłem - a teraz mam pod nosem na Franowie i jakiś wybrakowany - promocje bardzo słabe często przychodzę z konkretną potrzebą i wychodzę z niczym lub kiepskim substytutem tego co chciałem. Być może z czasem i potrzeby bardziej wysublimowane są - jak się startowało od zera to wszystko było lepsze niż to co się miało i byle czym człowiek mógł się zadowolić.
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

Ja tymczasem potwierdzę, że przynajmniej w kwestii reklamacji decathlon działa b.dobrze - po pokazaniu wczoraj legginsów z dziurą na szwie pani nie powiedziała ani słowa, tylko wypłaciła pieniądze. Nie miałem czasu rozejrzeć się za innymi, ale chwilę później wszedłem do intersportu i upewniłem się, że jednak to właśnie w decathlonie najprawdopodobniej będę szukał innych spodni - nie było nic poniżej 200zł, a najczęściej grubo powyżej - trochę dużawo dla mnie.. Ale mam pytanie: wcześniej w tym wątku było co nieco o wyższości jednych marek nad drugimi - a czy ktoś właśnie miał do czynienia z legginsami (jako jedyna warstwa) lepszych i gorszych marek i ma coś do powiedzenia? Ja mam teraz takie za 80zł (kupione na ostatnim expo w Poznaniu) nieznanej marki, i oprócz braku kieszeni, sprawdzają się według mnie b. dobrze (dzisiaj jak na razie najniższa temperatura i wciąż ciepło w nogi).
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

prawdą jest, że nasze poznańskie decathlony są dość biedne - wystarczy powiedzieć, że u nas nie było merelków poniżej stówy :P

co do tkmaxx - ja po prostu wchodzę jak jestem i raz na 3 wizyty coś wyhaczę. wtedy to coś to naprawdę coś :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A już abstrahując od tk max - pilnie potrzebuję kupić koszulki z długim rękawkiem. Znalazłem Brubecka za 58zł - tylko wersja bike - czy to się nada do biegania:
Przykładowa aukcja: brubeck biker
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A, że tak wrocę do tematu. Co sądzicie o odzieży do biegania takich marek jak Karrimor i Ronhill? Są dość popularne na wyspach brytyjskich. Ja używam cienkich legginsów Karrimor i uważam, że są bardzo dobre. Czy mieliście jakieś doświadczenia z tymi firmami?
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o Tk Maxxa to ja tam wpadam 2-3 razy w tygodniu bo mam ten sklep po drodze z pracy. Z tego co widzę to u mnie w Bydgoszczy jest na prawdę nieźle jeżeli chodzi o ciuchy i buty do biegania. Często są fajne okazje i marki. Najlepiej jak mają dużą dostawę ciuchów jednej marki a dość często tak bywa. Było już tak z Craftem, Brooksem, Saucony, Salomonem, Under Armorem. Wtedy mają bardzo dużo ciuchów tych firm we wszystkich rozmiarach. Co do reklamacji to nie ma raczej problemu. Żona dwa razy składała reklamację i mogła wybrać albo częściowy zwrot kasy i naprawa we własnym zakresie, albo czekać na rozpatrzenie reklamacji, albo wybrać sobie inną, dowolną rzecz ze sklepu w tej cenie (lub wyższej z dopłatą) Kilka dni temu szukałem jakiś długich leginsów i w Tk były New Balance i Nike ale nie mój rozmiar. Poszedłem na drugą stronę ulicy do Delta Sport i kupiłem leginsy Craft performance run przecenione z 240 na 89 zł :) Od jakiegoś czasu mieli przecenioną całą kolekcje Crafta i myślałem ,że już nic nie zostało a były jeszcze leginsy i bluzy z długim rękawem
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
Pabloo30
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ależ waz zazdroszcze tego TK MAXa! niestety w moich stronach nie ma tego sklepu...a wiem co tracę,bo kilka lat siedziałem za granicą(Anglia) i tam pełno ich było...nie wiem jak u nas cenowo ale tam naprawde można było sie ubrać za grosze w markowe ciuchy
Awatar użytkownika
Apex
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś miał do czynienia z firmą Hi-Tec? W Realu są ciuchy tej firmy i np legginsy przecenione są z 50 na 11 euro. Podobnie Bluzy i nie wiem czy się na to szarpać czy nie.
lager23
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51.16

Nieprzeczytany post

TK Maxx daje radę. Ostatnio kupiłem tam dziewczynie buty Asics Gel 1170 za 99 zł. Ale na przykład z ciuchów rozmiaru M nie mieli nic fajnego. Trzeba mieć po prostu szczęście.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biega ktoś w ciuchach Endomondo?
http://dk.store.endomondo.com/
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy może ktoś coś powiedzieć o ubraniach norweskiej marki TRIMTEX? Ostatnio oglądałem legginsy tej marki i wyglądają całkiem przyzwoicie. Mają tylko trochę dziwny krój, tak jakby składały się z dwóch części. Chciałem nawet je kupić, ale w katalogu tej firmy zauważyłem, że ten sam model jest dla biegaczy i dla narciarzy biegowych. Trochę mnie to zdziwiło i nie jestem pewien jak będą sprawowały się w bieganiu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ