Puma Pyrgos XCR
- pepek
- Stary Wyga
Można powiedzieć, że przypadkowo stałem się posiadaczem butów Puma Pyrgos XCR. Właściwie to nic o nich nie wiem, poza tym, że są do biegania w terenie i mają membranę Gore-Tex, a wiadomości w necie o nich jakoś mało. Może ktoś miał doświadczenia z tymi butami i może coś o nich więcej napisać. Z góry dziękuję.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Co się kolego dziwisz to but którego nie produkują już od 4-5 lat.
TU znajdziesz recenzję bardzo podobnego buta Puma Trail 100.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- pepek
- Stary Wyga
Szczerze mówiąc po pierwszym biegu w tych butach też byłem rozczarowany. Na co dzień biegam raczej po asfalcie i betonie i bieżnik ten rzeczywiście mi przeszkadzał. Mimo, że gdzie tylko się dało starałem się biec po trawniku, nie czułem się komfortowo. Wszystko się zmieniło, kiedy pewnego dnia wsiadłem w samochód i pojechałem do lasu. Na leśnej ścieżce, trawie, rozmokniętej ziemi buty te zachowywały się zupełnie inaczej. Praktycznie zero ślizgania się, suche stopy i większy komfort niż przy bieganiu po mieście. I okazało się, że są one naprawdę wygodne. Po prostu wystarczy używać butów do tego, do czego są przeznaczone.adam1adam pisze:Nie jestem zwolennikiem butow z bierznikiem opon terenowych.
Prubowalem tyle butow, ale nie znalazlem do tej pory idealnych.
- pepek
- Stary Wyga
Dzięki za linka. Buty są trochę podobne, zwłaszcza podeszwa, ale chodziło mi o ten konkretny model i o sprawy typu: dla jakiego rodzaju stopy jest on przeznaczony itp. Trochę pogrzebałem w necie na stronach angielskojęzycznych (chociaż z językiem u mnie słabo) i już wiem więcej.zoltar7 pisze:Co się kolego dziwisz to but którego nie produkują już od 4-5 lat.
Dzięki i pozdrawiam.