Wybór odzieży na chłodniejsze dni

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tak, łyknąłem pomarańczową i chwilę później przecenili jeszcze na 39,90 czarne wkładane przez głowę z zapięciem na guziki. jednak przy kasie okazało się, że za tą czarną też zapłaciłem 29.90 ;) szukałem jeszcze leginsów ale kiepsko z moją rozmiarówką wśród tańszych modeli.

Mam pytanie a propos nakrycia głowy. Czy zwykły buff bez polara wystarcza na zimowe mroźne dni? Ktoś z Was używa?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wiesz, tak naprawdę polar z buffa otula szyję, a ta część z mikrofibry zakrywa głowę...Właściwie ja raczej używałem tej mikrofibry z myślą o zakryciu twarzy (nasuwałem aż po czubek nosa), tak stosowałem..Jesli jest bardzo zimno, na głowę można zawsze nasunąć dodatkowo czapkę, ale biegałem w samym buffie polarowym również..
Jutro może zajrzę na do Dec'a na Franowo, może tam coś znajdę dla siebie ciekawego ;), mnie też na ten czas jesienny przydałoby się coś lżejszego na 2 warstwę...
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim "patentem" na naprawdę zimne dni w zeszłym roku (od -10 w dół) była kombinacja kominiarka (teoretycznie nie do biegania tylko do nart) + cienka czapka do biegania. Obie rzeczy, wykonane z tworzyw sztucznych z domieszką lycry, sprawdziły się doskonale odprowadzając pot i nie pozwalając na wyziębienie. A kupione były za "grosze" (około 12-15zł) w Lidlu :)

Chyba nie było to jeszcze tutaj napisane ale na bieganie.pl jest kilka dobrych artykułów dotyczących ubierania się w okresie jesienno-zimowym, np.: klik, klik, klik i klik
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

2 z tych artykułów już wcześniej czytałem ale pozostałe dwa równie ciekawe :) dzięki.
ja jednak pomyślę nad buffem original, bo jest najbardziej wszechstronny, ocieplenie na szyję mam bo została mi opaska neoprenowa z dobrych czasów paintball'owych, zresztą rękawiczki też z tego okresu mam zatem buff i możliwości z nim związane to chyba najlepszy wybór jak dla mnie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu, ja wziąłem na zimę oryginalnego buffa z polarem, jestem jak najbardziej zadowolony..Teraz, czyli latem, biegam z wersją bez buffa (jako opaska zatrzymująca pot), ale tym razem sprawdzam przydatność o połowę tańszej Arctici, takiej jak ta: http://allegro.pl/chusta-wielofunkcyjna ... 23490.html i muszę powiedzieć, że nie widzę różnic ani funkcjonalnych, ani jakościowych, a za cenę oryginalnego buffa można mieć takie dwie..To tak gwoli podpowiedzi ;)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o widzisz i takie podpowiedzi bardzo lubię :) jeżeli faktycznie jak zauważyłeś nie ma różnicy jakościowej i funkcjonalnej to po co przepłacać ;) w cenie buffa mam chustę dla siebie i mojej drugiej połówki :] a rozmiar tego arctica jest taki sam jak buff'a? bo akurat tego w opisie tych chust nie mogę znaleźć
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chusta jest elastyczna, tak, jak oryginalny buff...Ja mam naprawdę duży łeb, na tyle duży, że do dziś nie mam kasku rowerowego, ani narciarskiego (paralotniowego używam w rozmiarze 64 i nie jest luźny)..Chusta jest rozciągliwa i bez problemu ani ucisku ją zakładam. Kolejna rzecz - staram się ją po treningu ręcznie przeprać, tak dla odświeżenia, ale muszę przyznać, że jeśli nawet zapomnę, to i tak chustka nie zabija zapachem...Myślę, że to bardzo rozsądny wydatek
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
Apex
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy na temperaturę około 5 stopni wystarczy koszulka z krótkim rękawkiem i na to bluza z długim? Chodzi mi o ciuchy z Decathlona - czy zakładanie obcislego na obcisłe nie będzie się ze sobą"gryźć"?
RoadRunner3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zależy, ja tak często robię i daje radę ;)
Windykacja – Sprawnie i skutecznie
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RoadRunner3 pisze:Zależy, ja tak często robię i daje radę ;)
W przypadku windykacji terenowej?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wracając do buffa Arctici to dzięki P@weł za cynk. Około miesiąc temu kupiłem jeden dla siebie na próbę i teraz po powrocie zamówiłem już drugi dla żony. Widziałem wczoraj w Go Sport kolejną wariację na ten temat ale firmowaną bodajże przez Asics. Nie dość że droższy od oryginału bo za około 80zł to rozciągliwy we wszystkich płaszczyznach, Arctica i Buff w jednej.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cieszę się, Zbychu, że pomogłem. Piechu ostatnio podlinkował gdzieś buffopodobne chusty już za niecałe 2 dychy z wysyłką na allegro..Atak klonów trwa :) ;)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

TinaM
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam! :)
Podepnę się pod wątek.

Proszę o radę, które z tych spodni Waszym zdaniem będą lepsze:

- Kalenji http://allegro.pl/kalenji-legginsy-dams ... 72103.html
czy
- Brubeck http://allegro.pl/spodnie-termoaktywne- ... 04190.html

Dopiero zaczynam przygodę z bieganiem i do tej pory biegam w bawełnianych, ale wiem że to nie jest najlepszy pomysł, szczególnie zimą ;). Dlatego szukam czegoś bardziej stosownego, ale w rozsądnych cenach oczywiście.
I dodatkowe pytanie: Czy są one wystarczające na mrozy, czy raczej za cienkie i szukać czegoś grubszego? Chociaż prawdę mówiąc wolałabym mieć jedne uniwersalne..

Z góry dzięki! Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ