GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Sobotni trening będzie podzielony na dwie grupy.Pierwsza grupa z Akademi Biegania bieże udział w zawodach-biegu na 10km w Starogardzie Gdańskim i oczywiście życzymy im udanego startu i kolejnych życiówek oraz obszernej relacji wraz z foto na łamach naszego forum.Druga grupa oczywiście jak zawsze w sobotę godzina 09.00 przed plażą miejską.Po treningu już tradycyjnie kilka ćwiczeń crossfitowych na wzmocnienie mięśni a przede wszystkim rozgrzania mięśni przed dalszą częścią czyli dla chcących przystąpić do klubu morsów kąpiel w jeszcze ciepłej wodzie jeziora rudnickiego jako przygotowanie do listopadowego chrztu debiutantów.No a juz o godzinie 18..00 wsztscy razem widzimy się w Radzie na wspólnej zabawie.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Informacja z facebooka od kolegi Piotra Cześć,
A ja mam dla Was ciekawe info.
Pozdrawiam
Piotr
4 października 17:12

IV CROSS BYDGOSKI
20 października 2012
Myślęcinek-11:00

Zapraszamy pasjonatów biegania na start IV. Crossu Bydgoskiego w Myślęcinku .

Zawody rozegrane zostaną 20 października (sobota) 2012 roku.

Uczestnicy imprezy będą mogli swoje umiejętności sprawdzić na trasie przyszłorocznych Mistrzostw Świata w Biegach Przełajowych

Przewidywany dystans w Biegu Otwartym - 6km.

Dodatkowo oprócz nagród , uczestnicy Crossu otrzymają pamiątkową koszulkę z oficjalnym logo Mistrzostw Świata ,w której wystartują w biegu.

Więcej informacji dotyczących zgłoszeń oraz programu imprezy na www.bydgoszcznastart.pl

Ruch jest w stanie zastąpić prawie każdy lek, ale wszystkie leki razem wzięte nie zastąpią ruchu.

Celem imprezy jest pokazanie, że sport to nie tylko zdrowie, ale także możliwości wspólnego aktywnego spędzania czasu.

ZAPRASZAMY do wspólnego biegania
Ze sportowymi pozdrowieniami,
Kujawsko-Pomorski Związek Lekkiej Atletyki
www.bydgoszcznastart.pl
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Sobotni trening będzie podzielony na dwie grupy.Pierwsza grupa z Akademii Biegania bierze udział w zawodach-biegu na 10km w Starogardzie Gdańskim i oczywiście życzymy im udanego startu i kolejnych życiówek oraz obszernej relacji wraz z foto na łamach naszego forum.[...] No a już o godzinie 18..00 wszscy razem widzimy się w Radzie na wspólnej zabawie.
Dzięki za życzenia i do zobaczenia jutro wieczorem.
Pamiętajcie by uważać z kobietami, winem, śpiewem i kręglami by impreza nie skończyła się jak w poniżej zamieszczonej opowieści.
Wspomnienia Taternika:
"Podczas jednego z obozów wspinaczkowych w Tatry pojechaliśmy w rejon Morskiego Oka.
Dotarliśmy pod ścianę. Nasz instruktor (jako, że byliśmy przygotowani na wyprawę pod każdym względem) zaproponował, żebyśmy sobie strzelili po jednym - "żeby nam się ściana trochę położyła - będzie się lepiej wchodzić". Towarzystwo nie namyślało się długo i zaczęli "kłaść ściany" dosyć intensywnie, z czasem flaszki zaczęły topnieć jedna po drugiej i skończyło się na kompletnym uboju. Gdy grupa ocknęła się równo ze świtem zauważyli, że brakuje wśród nich prowodyra libacji - instruktora..."
I tutaj następuje wersja GOPR-owców:
"Zapieprzamy gazikiem, wyjeżdżamy zza zakrętu a tu jakiś facet na środku drogi idzie na czworaka, wbija haki w asfalt i asekuruje się liną..."

Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzwoniłem dziś do organizatorów biegu w Starogardzie i dowiedziałem się, że wszyscy zawodnicy muszą zostać zapisani i zweryfikowani do godziny 10, bo później Biuro Zawodów będzie zamknięte :usmiech: Będziemy musieli nieco poczekać po przyjeździe, do zobaczenia jutro! :usmiech:
Zgłaszam swoją gotowość na godzinę 7:45 :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja niestety odpadam z sobotnich imprez, pobyt córki w szpitalu przeciągnie się do przyszłego tygodnia więc muszę wymienić żonę na cały weekend. Pozdrawiam wszystkich, powodzenia w zawodach i miłej zabawy wieczorem. Czekam na relację.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Całkim bym zapomiał.Dzisiaj jest "Dzień uśmiechu"
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie obejrzałem sobie informacje naszej grudziądzkiej telewizji i naszedł mnie kolejny pomysł.Może pod szyldem Akademia Biegania zorganizujemy się jako wolontarisze w Wielkiej Orkiestrze Światecznej Pomocy.Przy okazji zbierania pieniązków na szczytny cel można by pobić jakiś rekord w przebytych kilometrach podczas akcji charytatywnej ( udokumentowane na naszych specjalnych zegarkach lub aplikacjach komórkowych).Na imprezie czekam na chętnych ,którzy by przystąpili do mnie.
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze:Ja niestety odpadam z sobotnich imprez, pobyt córki w szpitalu przeciągnie się do przyszłego tygodnia więc muszę wymienić żonę na cały weekend. Pozdrawiam wszystkich, powodzenia w zawodach i miłej zabawy wieczorem. Czekam na relację.
Trzymam kciuki Maciek żebyście całą rodzinką jak najszybciej wrócili do domu. A jeśli się zgodzisz jutrzejszy bieg dedykuję Twojej córce.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Jeszcze raz powodzenia wszystkim biegnącym w Starogardzie Gdańskim i czekamy na relację prasową na stronach forum oraz szczegółową na spotkaniu towarzyskim przy szklaneczce piwa.Z pozostałymi biegaczami widzimy sie już za chwilę bo o godzinie 09.00 przed plażą miejską na solidnym treningu.

Wbiega z hukiem Jasio do domu i od progu woła:
-Mamo, Mamo biore ślub!
-Z kim? - pyta mama
-Wiem, że będziesz zdziwiona...z Krzysiem - mówi Jaś
-Co?! Z Krzysiem? Z tym żydem??!
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Jak podnieść próg mleczanowy?

http://aktywni.pl/aktualnosci/jak-podni ... leczanowy/
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Icenty pisze:
maciek75 pisze:Ja niestety odpadam z sobotnich imprez, pobyt córki w szpitalu przeciągnie się do przyszłego tygodnia więc muszę wymienić żonę na cały weekend. Pozdrawiam wszystkich, powodzenia w zawodach i miłej zabawy wieczorem. Czekam na relację.
Trzymam kciuki Maciek żebyście całą rodzinką jak najszybciej wrócili do domu. A jeśli się zgodzisz jutrzejszy bieg dedykuję Twojej córce.

Dzięki Sebastian, aż się wzruszyłem, daj z siebie wszystko.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za nasz wspólny sobotni trening :taktak: i nie myślcie że tylko wy mieliscie złe warunki. :orany: Zarówno ci co pojechali do Starogardu będą mieli na co zrzucić a to że deszcz padał a to że silny wiatr wiał :wrrwrr: ,jak również my z plaży miejskiej.Ale obydwie dzisiejsze grupy to twardziele i elita elity grudziadzkiego biegania.Wielkie brawa dla Małgosi i Ariela ,którzy wykapali się dzisiaj z nami w jeziorku ale wczesniej zaliczyli rozgrzewkę crossfitową i to nie byle jaką bo nawet ja nie dawałem rady :bum: (4x po 2min skakanka,wskoki na ławeczkę,brzuszki,pompki ).Na treningu Jarek nasz trener interpersonalny przekazał nam dobrą wiadomość.Jest duża szansa 99,9 % załatwienia na środowe treningi sali gimnastycznej na Olimpi,gdzie bedziemy mogli odbywać treningi nie martwiąc się o złe warunki atmosferyczne.Blizsze szczegóły wkrótce.Pamiętajcie widzimy się o 18.00 w Radzie.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

No to krótko o Starogardzie, bo czasu do wieczora coraz mniej, a roboty jeszcze dużo. Wyprawa oczywiście bardzo przyjemna, ekipa zgrana, śmiechu jak zwykle sporo. Co do trasy to nie była zbyt wygodna bo miała trzy pofałdowane okrążenia, po lichej nawierzchni, w dodatku brakowało oznakowania (skąd my to znamy). No i cały dystans biegliśmy w deszczu i rozpryskiwanych przez nas samych i innych zawodników kałużach. Takie warunki najlepiej odpowiadały Marianowi, bo mimo, że deszcz zalewał mu okulary pobił wynik z niedawnego biegu Malinowskiego. W pierwszej setce dobiegli Robert i Adrian (gratki), ale zadowoleni z rezultatów byli oczywiście wszyscy (Choć Zbyszek kręcił nosem na swój pierwszy kilometr hehe). Medale fajne, gorzej z "Kuchnią kociewską" (Seba wybacz), króra składała sie z bigosu (szybko się skończył) i pomidorówki (trochę dziwnej w samku, jak zauważył Dawid). Do zobaczyska wieczorem.
PS. Dobrze, że dzięki wyjazdowi ominęła mnie dzisiejsza Akademia... ufffff....
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak myślałem że Marcin będzie zwalał na pogodę :hejhej: A tak na serio to faktycznie za łatwo to nie mieliscie. Ja jednak lubię takie klimaty bo mogę powalczyć i z samym sobą i z matką naturą.Mam nadzieje ze jakies fotki tez z wyjazdu macie.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Dobrze zauważyłeś Andrzej, żeby nie ten deszcz to nie byłoby się jak tłumaczyć, a tak do życiówki zabrakło mi pół minuty, widomo dlaczego hehe. Zdjęć z trasy nie mamy bo nie mieliśmy "fotografa", ale przed startem pstrykał coś kolega Zbyszka, to może wrzuci...
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ