Podwyższona tolerancja na zimno

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lormitto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

Chciałbym podpytać was, doświadczonych biegaczy o pewną rzecz. Niedawno rozpocząłem trening biegowy. Może trening to złe słowo ponieważ nie jest on konkretnie ustalony ale biegam 2 do 3 razy w tygodniu robiąc mniejsze, bądź większe postępy.
Mam więcej siły na przytomne życie w ciągu dnia, co mnie bardzo cieszy. Zauważyłem jednak pewną nową rzecz dla mnie. Przez ostatnie dni, pomimo większego chłodu, nie czuję za bardzo zimna. Wczoraj nawet znajomi zwrocili mi uwagę, że wszyscy są w kurtkach albo przynajmniej bluzach, a ja w koszulce. Dodatkowo było mi ciepło. (nie mówię o sytuacji podczas biegu, tylko normalnego chodzenia po mieście). Czy może to być powiązane własnie z bieganiem? Czy powinienem podejrzewać, że coś złego zaczyna się dziać z organizmem? Czy kierować się z tym prosto do lekarza?

Dziękuję z góry za wszerlki wskazówki :)
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystko jest jak należy!
Podwyższona ciepłota ciała jest spowodowana podkręconym metabolizmem. To normalne u ludzi uprawiających sport.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
lormitto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję za odpowiedź :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ