Bieganie w nowym miejscu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, biegam od ponad roku z przerwą w zimę, od pażdziernika będę studiował w Warszawie , 7 pażdziernika startuje w Biegnij Warszawo, więc w stolicy będę musiał jeszcze wykonać tydzień planu treningowego, i tu może być problem,bo nie znam dość dobrze Warszawy, obok mojego mieszkania nie ma żadnego parku i jak tu biegać ? Czy po prostu wyjść przed blok i biec przed siebie, tylko żeby nie pomylić drogi i trafić z powrotem ? Czy może pojechać autobusem w okolice jakiegoś parku i tam pobiegać i wrócić autobusem, tylko czy to jest normalne aby biegacz spocony, zmęcznony jeżdził komunikacją miejską na trening ?
PKO
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Ja tam biegałem ot tak po prostu. Drogi mi się raczej nie zdarza gubić - wrócić tą samą trasą to zawsze potrafię. Ale tak w ogóle to w Wawie jest naprawdę mnóstwo miejsc żeby wygodnie pobiegać.
Obrazek
Because Running Sucks
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biec do parku, tam zrobić trening, i pobiec z powrotem do domu :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:biec do parku, tam zrobić trening, i pobiec z powrotem do domu :)
Ja tak robie...
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

a w ogóle to rzuć ulicą, może się jakiś konkret wymyśli
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zaborowska, taka osiedlowa pomiędzy Górczewską. Powstańców Sląskich a Aleją Obrońców Grodna
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie znam wawy ale w strone fortu babice jest zielono
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

dokładnie :)
na kartezjusza masz stadion WAT, stamtąd można także zrobić trasę po pobliskim lesie (tzw. łosiowe błota)
mapa okolicy:
http://sbbp.waw.pl/pliki/trasy/losiowe/losiowe_mapa.jpg
niebieskie kropki to pętla na 10 km :)
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz całkiem niezłą biegowa lokalizację.
Wzdłuż Górczeskiej biega sporo osób. Nawierzchnia to niestety kostka. Biegnąc w stronę centrum (około 2 km) masz dwa Parki Moczydło http://www.czasatrakcji.pl/pl/atrakcja/ ... zydlo.html . Po lewej stronie w parku fajna Górka, spory podbieg. Po prawej nowoczesny park fajnie podświetlony z fontannami ścieżkami dla rowerów rolek i biegowymi. Nie są to duże parki, ale pętle 1-1,5 km można robić. Jest tez park Górczewska z amfiteatrem, ale poza kilkoma kopcami nie ma tam nic ciekawego a alejki betonowe i nierówne.
Masz ze 3 km biegiem do Lasku Bemowskiego. Bardzo fajne miejsce jak się ma szczęście to można spotkać łosia http://pl.wikipedia.org/wiki/Las_Bemowski.

Blisko jest tez Kampinowski Park Narodowy – można poszaleć, ale to już raczej wyprawa samochodem lub dłuższe wybieganie.

Najbliżej msz jednak na Forty Bema http://www.fort-bema.pl/linki.html
Poza tym sporo osób biega po chodnikach, więc spokojnie nikt nie będzie krzywo patrzył.

Możesz zerknąć profil FB https://www.facebook.com/search/results ... mNaBemowie
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ewentualnie w ostateczności mapkę z Zumi.pl sobie wydrukuj i kartkę do kieszeni.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

To prawie moje okolice, ale wymieniono już prawie wszystko. Jeszcze blisko masz Lasek na Kole (ok. 1,5km) Przebijasz się do Dywizjonu 303 i 1km w kierunku Woli. Łącznie z przyległym Parkiem ks. Janusza można wyznaczyc pętelkę ponad 2km po gruntowym podłożu.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Masz bardzo fajną okolice do biegania. Lasek z WATem może ci służyć na bardzo długie trasy, w druga stronę masz lasek na kole i 3 parki. Wszystko w sam raz na dobieg, trening i dobieg z powrotem.
Obrazek
Because Running Sucks
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, troche tych tras jest, muszę sobię każdą obejrzeć w internecie i jak to wygląda w rzeczywistości,
i jeszcze pytanie czy dojeżdzacie na treningi autobusami, bo na ochocie mam znajomego co biega i zaprasza mnie na wspólny trening, tylko kawałek drogi jest i zastanawiam się czy wracając spocony autobusem ze wspólnego biegania lub BBL ludzie nie będą krzywo na mnie patrzeć ?

A może ktoś jest z okolic Bemowa kto by chciał ze mną pobiegać, pokazać okolice, na 10 km celuję w 50 min, więc nie jestem jakimś dobrym biegaczem, ale może ktoś jest na moim poziomie i chciałby pobiegać ze mną ?

EDIT: Chciałem się zarejstrować w przyszłym tygodniu bo teraz zbytnio nie miałem czasu, dziś weszłem na stronkę Biegnij Warszawo a tu "Informujemy, że ze względu na wyczerpanie limitu dostępnych miejsc, rejestracja do Biegnij Warszawo została zakończona. " , myślałem że zostanie sporo miejsc jeżeli limit był 11 tyś biegaczy, a tu taka niemiła niespodzianka, trochę szkoda bo od 2 miesięcy pod ten bieg się przygotowywałem.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aktywny12 pisze:.....czy wracając spocony autobusem ze wspólnego biegania lub BBL ludzie nie będą krzywo na mnie patrzeć ?
Nie polecam, olać krzywe spojrzenia, chodzi o to, że się wychłodzisz, ostygniesz i narazisz niepotrzebnie na jakieś choróbsko.
Lepiej podjechać autobusem i wrócić biegiem podobną trasą ( z okolic Górczewskiej na Ochotę, rzut beretem :usmiech: )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ