Jak i czy zakończyć bieganie?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
justyna2250
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam 17 lat. Biegam od 8 miesięcy, ubyło mi przy tym ok. 8 kg (mam niedowagę, ważę obecnie 43kg – 160cm). Biegam CODZIENNIE rano po 1h i… boje się przestać. Trzy tygodnie temu biegałam po 1,5h ale źle się po tym czułam. Ostatnio nie mam wcale ochoty na bieganie a to przez nagły spadek temperatury. Zastanawiam się nad jego ograniczeniem do 30min dziennie lub po godzinie 6 razy w tygodniu, co o tym myślicie? Zbliża się jesień, niedługo potem zima, nie wiem czy będę w stanie biegać przy niskich temperaturach, coraz częściej myślę nad całkowitym zakończeniem mojej przygody z tym sportem. Boje się jednak że jeśli ograniczę (choćby o te 30 min) treningi to przytyje… (staram się odżywiać zdrowo: pieczywo razowe, kasze, ryże, owoce, warzywa, dużo białka, jaja, ryby, chude mięso, twarogi i przetwory mleczne) Co by się stało gdybym nagle, z dnia na dzień przestała biegać bądź skróciła jego czas? Bardzo proszę o odp :(
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Może przytyjesz, może nie, zależy jeszcze od innych czynników. Ale powinnaś pomyśleć o właściwym ubraniu, biegać można fajnie nawet przy -15 stopniach.
Ale podstawowa kwestia - to nie ma sensu robić nic na siłę. Jeśli biegaine nie wydaje Ci się fajne - to odpuść.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

justyna2250 pisze:Witam!
Biegam CODZIENNIE rano po 1h i… boje się przestać. Trzy tygodnie temu biegałam po 1,5h ale źle się po tym czułam. Ostatnio nie mam wcale ochoty na bieganie
może zwyczajnie zamiast codziennego biegania zaaplikuj sobie 4 lub 5 x w tygodniu. codzienne bieganie "pod przymusem" nie jest fajne. może zwyczajnie zmęczona jesteś i pogoda ma tu małe znaczenie.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
nasionko
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43'32''
Życiówka w maratonie: 3h35'34''
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masz niedowagę i boisz się przytyć? Ciekawe...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ