Stanik biegowy - zmora nie tylko dużych biustów

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Sildre
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki dziewczyny :) Faktycznie zdecyduję się raczej na 38... a miski hmm spróbuję dobrać chyba ten pierwszy staniczek odżałuję (tym bardziej, że święta się zbliżają i rodzinka nie była pewna co kupić - to już im wymyśliłam;) ) i kupię być może przez MAMBRA, bo widziałam że tam wymieniają... trochę zachodu, ale cóż :) Jeszcze jedna szansa w czwartek, bo umówiłam się z właścicielką jednego dobrego, małego sklepiku z bielizną (niestety musiałam uderzyć do "władz", bo ze sprzedawczynią się nie mogłam dogadać :/)... zobaczymy może ona będzie mogła jakoś Shocka sprowadzić... hmm zapytam też o Royce Impact Free, skoro polecany :) I faktycznie WYGLĄDA na zdolnego by unieść te moje bimbały. A co myślicie jeszcze o produktach firmy ANITA?
"I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką."
- Paulo Coelho
New Balance but biegowy
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja biegam w stanikach Anita od ponad dwóch lat i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z tego modelu (5529):
http://bieganie.pl/img/articles/Anita_zoom600.jpg
dobrze trzyma, materiał oddycha i co dla mnie najważniejsze - nawet przy kilkugodzinnym bieganiu - brak jakichkolwiek otarć, co przy poprzednim modelu (5527) się zdarzało.
lhiver
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Shock absorber - zdecydowanie polecam! Kupowałam go przez internet według sposobu podanego na stronach producenta i leży jak ulał.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Ja mogę polecić obok shocków również Royce Impact Free. Wygodny, obwód ścisły, trzyma na mur beton (przynajmniej przy moim skromnym 65DD). Zapięcie z tyłu jest ukryte pod rzepem, więc można go śmiało używać jako topu bez koszulki (ja tak zrobiłam podczas urlopu w Hiszpanii). Jedyna wada to sporo bawełny w składzie, przez co nasiąka potem - ale ja to odczuwam raczej tuż po treningu niż w trakcie.
Strasbik, jedziemy na tym samym wózku :P Ja mam staniki 2 - Royce impact free i Shock Absorbera właśnie :)
Awatar użytkownika
Cintra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:41

Nieprzeczytany post

Hej dziewczyny :) Jako początkująca, nie jest dobrze obeznana w temacie, pomożecie? Shock absorber nijak na mnie nie leżał, wszystkie staniki, które mierzyłam były za bardzo wycięte, natomiast wyjątkowo (także pod względem wizualnym :hej: ) podpasował mi Juno Moving Comfort http://ergo-sklep.pl/moving-comfort-jun ... onosz.html Czy miałyście z nim styczność i napisałybyście o nim kilka słów przed zakupem? :hejhej:

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Obrazek

BLOG

KOMENTARZE

"Confront your enemies, avoid them when you can."
Awatar użytkownika
Cintra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:41

Nieprzeczytany post

(nie muszę edytować postu, jeśli od poprzedniego minęło 24h?)

Żadna z Was nie biegała w Juno? Przyszło mi samej go przetestować. Po pierwsze, myślałam, że w obwodzie stanik musi być NAPRAWDĘ ciasny. Mój (65c) jest ciasny umiarkowanie (mniejszego obwodu nie było) i obawiałam się, że nie będzie do końca spełniał swojej roli. Jestem już po pierwszym bieganiu, spisał się rewelacyjnie! Po drugie, nie obciera, nie przesuwa się no i... jest śliczny! :ble:

Przechodząc do rzeczy... biegacie w samym staniku? :niewiem: Nie wyobrażam sobie biegać bez koszulki w miejscu gdzie mogę kogoś spotkać (wyjątkiem jest plaża, gdzie zdecydowanie będę tak biegać, ponadto taki stanik zasłania znacznie więcej niż standardowy kostium), jednak znajoma powiedziała, że ona bez skrępowania biegałaby bez, bo do tego m. in. sportowa bielizna służy... A jak jest u Was?
Obrazek

BLOG

KOMENTARZE

"Confront your enemies, avoid them when you can."
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam swobodnie w samym staniku ( Nike Victory Adjust X Bra - polecam gorąco!). Fakt faktem ludzie patrzą, ale raczej są to spojrzenia pełne aprobaty :taktak:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdarzalo mi sie biegac w samym staniku na treningach juz w ubieglym roku. ludzie sie patrza to fakt, ale staram sie o tym nei myslec (baaaardzo trudne :lalala: ). w tym roku na tyle udalo mi sie przelamac wstyd ze wystartowalam w nim dwa razy na zawodach :orany: :hahaha: jakims cudem ziemia sie pode mna sie nie rozstapila :ojoj: mimo wszystko na maraton gdzie kibicujacych jest troche wiecej i sam bieg trwa troche dluzej nie wiem czy bym sie odwazyla na taka "golizne" :hahaha:
Blue_Ann
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

(mój pierwszy post na tym forum ;) )

W końcu udało mi się zakupić ( a właściwie to rodzice kupili xD) stanik do biegania. zdecydowałam się na stanik Kalenji Skretch Bra
( http://www.decathlon.co.uk/stretch-bra-id_8207173.html ) tylko , że mój jest w kolorach szaro - różowych. Chciałabym spytać czy może któraś z Pań z forum miała do czynienia z tym stanikiem i czy dokonałam dobrego zakupu ?

Wydaje mi się porządny, ale nie mam doświadczenia (zawsze ubierałam normalne staniki na wszelkiego rodzaju aktywność fizyczną w tym bieganie..) ciężko było mi się zdecydować na rozmiar. Normalny mam jakoś 70B, a ten stanik mierzyłam jako xs i s.no i końcu wybrałam xs, bo wydawało mi się, że lepiej trzyma biust. Zakupu dokonałam w Decathlonie, gdzie wybór nie był za duży ale przynajmniej były jakieś moje rozmiary (nie to co w go sporcie.) ;p
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Blue_Ann pisze:(mój pierwszy post na tym forum ;) )

W końcu udało mi się zakupić ( a właściwie to rodzice kupili xD) stanik do biegania. zdecydowałam się na stanik Kalenji Skretch Bra
( http://www.decathlon.co.uk/stretch-bra-id_8207173.html ) tylko , że mój jest w kolorach szaro - różowych. Chciałabym spytać czy może któraś z Pań z forum miała do czynienia z tym stanikiem i czy dokonałam dobrego zakupu ?
Na to pytanie odpowiesz sobie sama po bieganiu :usmiech:
Kalenji ma fajne staniki, ale też zależy od rozmiaru biustu. Dziewczyny z dużym biustem bardzo zachwalają Shock Absorbera.
Ja nie grzeszę akurat nadmiarem tu i tam, mam taki biustonosz http://www.decathlon.com.pl/PL/stanik-s ... 159706240/ i w zupełności mi wystarcza - nic nie lata, nie obciera, wszystko trzyma w kupie.
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja z fanek Shocka choć ostatnio jeszcze bardziej wolę Panache Sport, biustu wcale nie mam dużego, ale uważam, że porządny stanik powienien mieć rozmiarówkę stanikową a nie ogólnotekstylną.
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Ja z fanek Shocka choć ostatnio jeszcze bardziej wolę Panache Sport, biustu wcale nie mam dużego, ale uważam, że porządny stanik powienien mieć rozmiarówkę stanikową a nie ogólnotekstylną.
strasb pisze:Ja z fanek Shocka choć ostatnio jeszcze bardziej wolę Panache Sport, biustu wcale nie mam dużego, ale uważam, że porządny stanik powienien mieć rozmiarówkę stanikową a nie ogólnotekstylną.
Rzeczywiście dziwne, ten mój miał normalną rozmiarówkę, a też Kalenji.
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hm.. no moj ma rozmiary od xxs do xl chyba.
no tak. zobacze sama i ocenie, ale mialam nadzieje ze moze juz ktos kiedys albo teraz ma taki sam rodzaj albo cos...
jusi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jaki stanik kupić?. Na allegro są różne shock absorber....różnią się ceną....od 36....do 250 zł. Który wybrać i jak zmierzyć rozmiar. Czy jeśli sprzedający napisał 80C, będzie to ten sam, co rozmiar zwyklego stanika?
Dadzia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

martabzym84 pisze:a myślicie że mogę biegać w niesportowym biustonoszu jeśli jest bardzo dobrej jakości i dobrze trzyma biust? Czy musi być koniecznie sportowy? Wiem, że to zależy od wielkości biustu a mój do najmniejszych nie należy.
to zalezy jak TY sie czujesz, czy Ci przeszkadza? Ja zaczynalam w zwyklym i na poczatku nie czulam jakiejs potrzeby na sportowy, ale to bylo truchtanie po 20-30 min. Wszystko sie zmienilo gdy treningi zaczely trwac godzine i wiecej i predkosc wzrosla- wtedy juz wiedzialam ze MUSZE miec sportowy bo zaczely sie obtarcia i poczulam jak mi wszystko skacze. Teraz w zwyklym juz nawet nie wyjde- biust to "czuje" :lalala:

tez mam wiekszy biust i jak dziewczyny wyzej polecam shock absorbera i panache sport ( sama nie wiem, ktory lepszy :lalala: ) dlatego mysle ze lepiej zaopatrzyc sie wczesniej bo i tak pewnie tego zakupu nie unikniesz i do tego jak pobiegasz w sportowym okaze sie, ze ten zwykly az tak wygodny to jednak nie byl :nienie: :hejhej:
ODPOWIEDZ