![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![hej :hej:](./images/smilies/icon_razz.gif)
Moderator: infernal
będe biegał po 5:00 od początku...a co będzie po 30km to sie będe martwił..... po 30 kmLDeska pisze:Trochę mnie nie było - urlopwięc dopiero odpisuję.
@mar_jas - ja też tak mam z tym zdrowym rozsądkiem ale tak na spokojnie przed biegiem to myślę że jednak spróbuj wystartować po 5:15/km. Bo jak w połówce miałeś tempo 5:00/km no to w pełnym maratonie tego nie utrzymasz... chyba że skok formy bo dobrze na treningach idzie to można spróbować. W takim przypadku możemy popróbować, mi też w towarzystwie się dużo lepiej biegnie
@panucci - powodzenia! 5:20/km to moje tempo startowe w pierwszym maratonie (ale nie dało rady do końca wtedy go utrzymać).
Czytałem na blogu jak tam Twoje przygotowania w ostatnim czasie idą....LDeska pisze:Ja wczoraj biegłem przedostatni bardzo długi trening przed MW - 32km. Miały być po 5:17/km, wyszło mi średnio 5:09/km czyli jest dobrze - chyba dam radęMam plan biec 4:58/km a może nawet nastawię gremlina na 4:57/km bo on troszkę zawyża dystans (bo nie biegniemy najkrótszą możliwą trasą tylko musimy omijać innych biegaczy, czasami do bandy dobiec na punktach odświeżania..). Ja te 3 sekundy na km są dla ciebie akceptowalne to zapraszam