Beurer- brak odczytu tętna

Masaya
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy. Mam mały problem, nie bardzo wiem co zrobić, więc pomyślałam, że może Wy mi pomożecie :chlip: Dwa lata temu kupiłam pulsometr firmy Beurer i zaczęłam biegać. Po ok pół roku przestałam i ostatnio postanowiłam zacząć jeszcze raz. Wyciągnęłam z szafy sprzęt. Zegarek działa, jednak pasek nie wyłapuje pulsu... Kiedyś wszystko chodziło ładnie, sprawnie, bez problemu po chwili zaskakiwał. Teraz kombinuję, przekładam pasek wyżej/niżej/ na boki, nawilżam wodą i nic... Na zegarku odczyt 0 :chlip: Wymieniłam baterie- nie pomogło. Co może być przyczyną, że wcześniej działał a teraz nie? Może ja coś źle robię? A może trzeba kupić nowy pasek (jest chyba taka możliwość dokupienia elementu?)?

Macie może jakieś pomysły? :ech:
PKO
wojwit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może trzeba je ponownie "sparować" tj. zegarek z urządzeniem. W instrukcji pewnie jest opis tej procedury.

Pozdrawiam
rufuz

Nieprzeczytany post

Albo bateria w pasku sie skończyła :ble:
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Albo bateria w pasku sie skończyła :ble:
No przecież napisał, że wymienił... Pofatygowałem się i poszukałem instrukcji (akurat do pulsometru PM80), na stronie 22 jest napisane jak byk:

"The digital transmitter and receiver have to be paired. If you buy each device separately, e.g. as a replacement, or if you change the batteries, then you have to pair the devices before use".

No i chyba wszystko jasne.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ