IV Maraton Karkonoski
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
W dniach 02-03 czerwca 2012 roku odbyła się wizytacja trasy i infrastruktury przed Mistrzostwami Świata w Długodystansowym Biegu Górskim w 2013 roku podczas Maratonu Karkonoskiego.
Wraz z Dyrektorem Maratonu Karkonoskiego Robertem Gudowskim trasę pokonywali: Delegat World Mountain Running Association (WMRA) Wolfgang Münzel, Delegat Polskiego Związku Lekkiej Atletyki (PZLA) Andrzej Puchacz, oraz Jerzy Kowol - rekordzista Polski na 10 000 m.
Zapraszamy wszystkich na Mistrzostwa Świata w 2013 roku i próbę generalną 4 sierpnia 2012 roku podczas IV Maratonu Karkonoskiego.
http://www.szklarskaporeba.pl/pl/wydarz ... kiego.html
Wraz z Dyrektorem Maratonu Karkonoskiego Robertem Gudowskim trasę pokonywali: Delegat World Mountain Running Association (WMRA) Wolfgang Münzel, Delegat Polskiego Związku Lekkiej Atletyki (PZLA) Andrzej Puchacz, oraz Jerzy Kowol - rekordzista Polski na 10 000 m.
Zapraszamy wszystkich na Mistrzostwa Świata w 2013 roku i próbę generalną 4 sierpnia 2012 roku podczas IV Maratonu Karkonoskiego.
http://www.szklarskaporeba.pl/pl/wydarz ... kiego.html
jestem też na biegajznami.pl
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Jesli dobrze widze na ekranie telefonu, ze jest podbieg na Szrenice, a pozniej na Sniezke to zapowiada sie niezla zabawa. Trasa malownicza (oby byla pogoda ladna) i wymagajaca. Ja bieglbym w crossowych. Zreszta bede probowal w czwarrek wbiec na Sniezke to napisze jak sie bieglo. Mozecie napisac jak bedzie przebiegala trasa na Sniezke? Droga jubileuszowa sie wbiega czy zbiega?
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
W sensie treki, do chodzenia w górach? Nieee, raczej biegowe trailowe. Jak byłem w zeszłym roku królował Salomon, dość sporo było Inov8, NB i Brooksów (Cascadia). Bylła też niemała grupa ludzi, którzy biegli w zwykłych butach biegowych.feelipe pisze:w karkonoszach bylem zima i latemale nie znam trasy wchodzilem na Sniezke wiec nieco pamietam jak trasa wygladala, ale buty w teren to tylko z twarda podeszwa? moze jakis model znacie ?
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
-
- Zaprawiony W Bojach
trasa w zasadzie w calosci jest bardzo kamienista i w zwyklych butach podeszwa dostaje w kosc (rok temu to odczulem) Na pewno buty z plytka zabezpieczajaca przed kamieniami bylyby mile widziane Mozna przebiec w zwyklych idzie to wytrzymac Specjalnie kupowowac buty pod jeden taki start to szkoda kasy ale jak planujesz wiecej biegow gorskich to why not
-
- Stary Wyga
teraz wiecej biegam po lesie, po odcinkach wysypanych kamieniem i przez podeszwe to czuc, jesli jest tak jak piszesz, ze trasa jest kamienista to buty trialowe moga sie okazac idealnym rozwiazaniem, na jeden bieg nie bede ich kupowal, czasami biegam jakies crossy czy przelaje wiec w tych startach tez bym je sporztkowal, wole sie przygotowac bo bieg jest wymagajacy i nie chcialbym odpasc z powodu zle dobranych butow,mario36 pisze:trasa w zasadzie w calosci jest bardzo kamienista i w zwyklych butach podeszwa dostaje w kosc (rok temu to odczulem) Na pewno buty z plytka zabezpieczajaca przed kamieniami bylyby mile widziane Mozna przebiec w zwyklych idzie to wytrzymac Specjalnie kupowowac buty pod jeden taki start to szkoda kasy ale jak planujesz wiecej biegow gorskich to why not
mam na oku Asics fuji attack, mozne je dostac nawet ponizej 300zl

- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Biegalem dzisiaj troche po Karkonoszach. Na nogach mialem adizero xt i bieglo sie super. Nie czulem tak kamienstych szlakow. Zona biegla w pumach fasach 500 i nie bylo tragedii, ale na dluzszym dystansie stopy odczuja kamienie. To sa specyficzne szlaki. Nie bruk, a taki wiekszy ciosany kamien i go czuc. Warto jeszcze wspomniec, ze na gorze moze wiac wiatr, a za chwile w kosodrzewinie bedzie upal.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
w zeszłym roku biegłem w typowych startówkach asics hyperspeed - nie miałem do nich zastrzeżeń a lekki nie jestem - za to buty tak - mozna patrzeć w ten sposób 

- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
UWAGA - czy ktoś wybiera się na maraton karkonoski, a jeszcze nie zapłacił wpisowego? Ja to zrobiłem ale nie wystartuję, szukam kogoś, na kogo mógłbym scedować swoją opłatę!!! Obecnie wynosi ona 150 zł, tyle zapłaciłem ja, ale osobie, która się do mnie zgłosi odstąpie ją za 120 zł, czyli 30 zł zostaje chętnemu w kieszeni:)