Impreza jest organizowana po raz pierwszy, odbędzie się w Koszycach woj. Małopolskie. Organizatorem jest Stowarzyszenie Szreniawa2010(sekcja nordików) oraz moja skromna osoba. Trasa jest 35% asfaltowa w 65% terenowa. Wybraliśmy malowniczą trasę biegnącą nad i pod skarpami wiślanymi. Nagród nie ma, ale za to nie płaci się wpisowego:) Dla pierwszych trzech mężczyzn i kobiet są kupione pucharki. Każdy uczestnik dostanie dyplom.
Trasa jest krótka, 3,7 km. Wiem, że to pryszcz dla większości forumowiczów. Z tym, że zamysł tej imprezy jest taki, żeby trochę zaktywizować ludzi, którzy jeszcze nie zaczęli biegać. Poza tym, powiem szczerze, wkurzyło trochę mnie to, że na wschód o Krakowa jest tak mało imprez biegowych... udało się na razie zorganizować taką. Mam świadomość wielu braków organizacyjnych, za które z góry przepraszam. Jeśli chodzi o frekwencję to oprócz miejscowych miłośników biegania(nie sądzę, żeby zebrało się ich więcej jak 10), chciałbym żeby wzięło udział przynajmniej kilku bardziej doświadczonych zawodników.
W każdym razie zapraszam.

Pozdrawiam. Hubert Przybyszewsk
Podaję link do rejestracji.
http://www.koszyce.gmina.pl/index.php?o ... -2012&cati