Jakie buty po kontuzji rozsciegna podeszwowego
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dokładnie, nie ma butów robionych pod kontuzje. Jak Ci będzie dobrze leżeć to jest ok. Ja polecam buty marki Joma. Pozdrawiam i zdrowia życzę 

- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
A ja biegam w tych samych, w których mi się rozcięgno też przyprawiło. I nawet życiówki w nich później poprawiałem.
Kontuzja wg mnie to jest głównie przeciążenie treningami.
Po co ja biegam?
-
- Rozgrzewający Się
Ja do tej pory to biegałem w butach chyba nie do kończ służących do biegania. Teraz chyba najlepiej kupić buty chyba z dobrą amortyzacją pięty, już sobie jedne buty kupiłem ale zobaczę je dopiero w czerwcu jak przylecą ze Stanów ale to są minimusy NB mt00 więc na początku nie chcę w nich biegać.javai pisze:A ja biegam w tych samych, w których mi się rozcięgno też przyprawiło. I nawet życiówki w nich później poprawiałem.
Kontuzję miałem już wcześniej tylko myślałem, że to zwykły siniak bo zaczęło się od tego, że wdepnąłem na klocki lego, którymi bawiły się moje dzieci na podłodze. Jak zacząłem biegać to ból zaczął się powiększać i wtedy powiedziałem o tym żonie, która mi powiedziała że to może być rozcięgno.
5 km - 37,29
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
tylko pozazdrościć takiej żonynatoh pisze: powiedziałem o tym żonie, która mi powiedziała że to może być rozcięgno.

-
- Wyga
Sądzę, że ważniejsza od butów jest technika! Buty to często przereklamowany towar. Jest coraz więcej badań, które mówią o tym, że dobór butów nie ma znaczenia w prewencji kontuzji.