Odbudowa wytrzymałości

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Wojtonos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Włąśnie to jest najlepsze w "samotrenowaniu" siebie. Kupa satysfakcji jak coś w końcu wyjdzie. :))
PKO
Wojtonos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i stało się. Dzisiaj o 19,00 przeprowadziłem Żołądź test. na bieżni mechanicznej Johson (czy jakoś tak)
Wybiegany to ja nie jestem, nawet jak na gościa co nie biegał dystansów przez kilkanaście lat. Ale mam bazę do treningu i wiem czy sie będę poprawiał.

1. Niespodzianka - bieżnia odbierała sygnał z nadajnika t-61 - jednak pokazywany wynik był widocznie i naczej uśredniany bo różnił się, ale max 2 HR.

2 Niestety bieżnia pokazuje dystans z dokładnością do 100m (starałem się chociaż wyłapać czy to po czy przed połówką.)

3. Pierwsze 6 min powtarzałem źle nastawiłem przerwę między interwałami - zamiast Timer to HR.

4. Ostatnie 6 min pobiegłem nie na tętno tylko na tempo 12,5 km/h. Więc średnie HR jest kapkę wysokie  

5. W ostatniej próbie okazało się że dotychczasowe HR max to bujda. na koniec ćwiczenia miałem 194 (poprzednio 189) a czułem że to jeszcze nie koniec (bo się nie przewróciłem  )

6. Prędkości na poszczególnych tętnach są oczywiście mniejsze przez kompletny brak techniki, mam nadzieję, że jak się poprawię w tym elemencie, to i prędkości na progach wzrosną.

A oto wyniki

waga 93 kg
wzrost 183cm
wiek 29 lat
HR max 194

1- 139 HR - ok 700m
2- 152 HR - ok 800m
3- 162 HR - ok 950m
4- 170 HR - ok 1100m
5- 189 HR - ok 1250m

Wyniki powalają na kolana!! (ze śmiechu)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ