Strasb - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Są jakieś inne malowania tych butów? :)
Jaki to model tak w ogóle?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pardita pisze:
Pardita, Ty smigasz, ze strach sie bac! Gdzie ja Cie dogonie, ja sie dzis niezle zmachalam biegnac 10 km tylko i wolniej niz Ty!
wiesz, Strasbik, chyba sekret tkwi w ciuchach - koniec koncow okazuje sie, ze nawet ja i Ty, majace wiele kwestii wizualnych w d...,zaczniemy zwracac na to uwage - np. wczoraj bylo u mnie pocmurno i jakies 4 st moze. Mialam na sobie krotkie getry, skarpety kompresyjne do kolan, top ze stojka nike dry-fit z dl. rekawem (ale normalna wersja, nie jakas zimowa czy cos), rekawiczki nike storm-fit i komin zalozony a'la czapka.
ale wiekszosc biegaczy ubiera sie za cieplo - lacznie z moim prywatnym niedzielnym biegaczem (ukochanym niebiegowym narzeczonym), ktory poszedl na pol godz. biegu w dlugich getrach, a na to spodenkach, nike dri-fit i na to jeszcze bluzie.
U mnie to nie tylko ciuchy (acz ubrałam się odrobinkę za ciepło na górze - wystarczyłby krótki rękaw pod cieniutką wiatrówkę - za to na dole było 3/4 i bez skarpetek; rękawiczki zdjęłam po minucie biegu; zwykle jestem ubrana lżej niż większość mijanych biegaczy i niezmiernie mi żal tych męczących się w ciepłych kurtkach i bluzach), sama wiesz - swoje trzeba odczekać/odbiegać, wracając do formy po kontuzji. Kiedy to nadejdzie taki marzec, w którym nie będę zaczynać w zasadzie od początku? Do trzech razy sztuka się nie sprawdziło
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Są jakieś inne malowania tych butów? :)
ad.1 są, jak najbardziej, ale nie takie "narodowe" - to jest wersja limitowana dla jednego z brytyjskich sklepów

ad.2 ten:

Obrazek

Brooks Green Silence
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Jakie wrażenia z biegania w tych brooksach?
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pulchniak pisze:Jakie wrażenia z biegania w tych brooksach?
Pozwolę sobie zacytować co już kiedyś wypociłam w powyższym temacie:
strasb pisze:
To [był] mój podstawowy but na porę mokrą (z braku lepszego zamiennika dla Hyperspeedów) i był to mój but "długodystansowy" - pod półmaraton.

Nie są to zdecydowanie buty z dużą amortyzacją choć jako model w nurcie bardziej minimalistycznym, to jednak pianki w podeszwie ma sporo. Nie ma za to żadnych systemów wspomagających, konstrukcja tego buta jest bardzo prosta. Góra cała z siatki, przewiewna i przelewna - ale w sumie to lepiej, że co wlata to i szybko wylata. Wedle długości wkładki w cm mam je w tym samym rozmiarze co wszystkie inne buty (z Asicsem pokrywa się też rozmiar "numerkowy") i jest mi wygodnie, aczkolwiek wydaje mi się, że przed palcami mam nieco mniej miejsca niż np. w Asicsach. W temacie rozmiarówki trzeba pamiętać, że but był formalnie unisex tylko w pierwszym sezonie (wersja żółto-czerwona, którą ja mam). Od następnych sezonów są osobne wersje męskie i damskie [wersja brytyjska znów jest unisex!], nie wiem czy różnią się poza kolorem czymś w konstrukcji, ale te w damskich kolorkach mają już damską rozmiarówkę - trzeba uważać na numerki.

Jak ja je oceniam ogólnie? Teraz to już dla mnie troszkę takie buty "ortopedyczne", dobrze je mieć pod ręką, gdy jakieś drobne niepokoje w kończynach dolnych się napatoczą, ale jeśli tylko pogoda pozwala wolę biegać w Hyperspeedach. Ale ja od wiosny [2011] mam spaczone gusty obuwnicze. :oczko: Buty są zdecydowanie lżejsze i bardziej elastyczne niż klasyczne buty treningowe. Różnica pięta palce wynosi 8-9mm, co z jednej strony nie jest drastycznych przeskokiem z typowych 12mm, a z drugiej nie przeszkadza w lądowaniu na śródstopie. Na piętę też się spaść da (aczkolwiek amortyzuje tylko pianka) w razie potrzeby, ale z bieganiem na okrągło z pięty może być problem. Buty wydają się bardzo miękkie (dla mnie aż za bardzo), ale część tego uczucia pochodzi od dość solidnie gąbkowanej wkładki, ja biegam z cieńszą lub bez - pozwala to też korygować "objętość" buta. Na podeszwie są wstawki z gumy, przez co trzymanie na mokrym asfalcie jest niezłe, ale tradycyjnego bieżnika brak - na błotku jest mało stabilnie. I sznurówki są to takie cieniutkie tasiemki, które jak raz się w mokrą pogodę rozwiążą, to już to chcą robić non-stop - taki mały minus.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

strasb pisze:
Gife pisze:Są jakieś inne malowania tych butów? :)
ad.1 są, jak najbardziej, ale nie takie "narodowe" - to jest wersja limitowana dla jednego z brytyjskich sklepów
Szkoda, myślałem, że posilili się na kilka flag narodowych :hejhej:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Hmmm, mawiają, że powinno się mieć tyle par butów, ile razy się biega w tygodniu, czy Ty już "dogoniłeś" obecny stan posiadania, Zoltar? :oczko: :ble:
Ba, już dawno go przegoniłem... :ojoj: :ble:

Wiedziałem! Zawsze kobiety więcej obiecują niż są skłonne dać... :grr: :oczko:

ps. Strasb która z Pań na poniższym zdjęciu uszyła twoje GSy ?

Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb milo ze wrocilas do grzybkowania ;)
u Ciebie rowniez byla przerwa ... bede miala jakis punkt odniesienia ;)
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Dzięki za opis, przeoczyłem :usmiech:
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:Strasb milo ze wrocilas do grzybkowania ;)
u Ciebie rowniez byla przerwa ... bede miala jakis punkt odniesienia ;)
To dzieki Twojemu motywujacemu przykladowi. :taktak:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pulchniak pisze:Dzięki za opis, przeoczyłem :usmiech:
Nie ma wprawy, opis byl niezle zagrzebany dwadziescia pare stron wczesniej. Pamietam, gdzie szukac, bo od czasu do czasu ktos o GS pyta.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No pięknie Ci poszło, jaka precyzja! Jak w szwajcarskim zegarku ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Jeszcze pewnie wrócę do Chalet a Gobet, w końcu jeszcze czeka trasa 12km na sprawdzenie (8km już kiedyś biegłam). Fajne jest to, że na miejscu są szatnie, wystarczy przynieść sobie kłódkę do szafki. Można też wziąć prysznic (za 1 franka, ale w ciepłej wodzie!), są czyste toalety, umywalki, suszarki to włosów. Stanowisko to czyszczenia ubłoconych buciorów też. Plus na zewnątrz większe do ubłoconych rowerów, bo wokół centrum są wyznaczone też trasy na rower. W zimie także na narty biegowe.
Aaaaleeee faaaajnieeee! Zazdroszczę.
Niemiłego pana nie zazdroszczę, no ale cóż, zdarza się nawet na Zachodzie ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kachita, ja się nie przejęłam, że on niemiły, jak się oglądałam w popłochu, czy on za mną nie biegnie.

A co do centrum sportowego, to dodam, że ta najkrótsza trasa to jednocześnie "ścieżka zdrowia" ze stanowiskami do ćwiczeń co jakiś czas i praktycznie cała jest wysypana grubymi wiórami drewnianymi - mięciutka, na wszystkich trasach są oznaczenia co 1km, na starcie są mapki całego terenu.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 22:53 przez strasb, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No domyślam się przecież ;)

ODPOWIEDZ