zatkane uszy i ból stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mewa34
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam i mam pytanie a nawet dwa. 1. przy intensywnym wysiłku zatykaja mi sie uszy i taki stan utrzymuje sie nawet przez dwa dni - dlaczego tak mi sie dzieje?
2. mam stosunkowo mały numer nogi (37, a wzrost 175) i wysokie podbicie, czasami sie zdarza ze nie jestem w stanie zawiazac buta bo tak mnie boli kośc srodstopia (chyba lódkowata) i musze biegac w bardzo luznym bucie co jest raczj mało komfortowe. jak mam sie tego bólu pozbyc i skad on sie bierze?
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Idź do laryngologa, podczas biegania śluzówki zaczynają bardziej intensywnie produkować katar, może masz przytkane kanaliki albo uszy, idź wypłucz i będzie ok. Możne lekarz coś innego przepisze jakieś leki na bazie pesudoefedryny, fajnie wysuszą i będzie ok...
Jeżeli chodzi o nogi w u was kobie jest bardziej złożona sprawa...niszczycie sobie nogi a potem problemy w najmniej oczekiwanych momencie...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
mewa34
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzieki jezeli chodzi o laryngologa:) ale jezeli chodzi o stopy to ja nawet nie umiem chodzic na obcasach:) , całe zycie spedzam aktywnie a od 10 roku zycia cos ternuje i nigdu nie miałam kłopotów z obuwiem i dlatego mnie to strasznie meczy i boli- ale jescze raz dzieki
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zobacz czy nie powstał u ciebie narost dzieje się tak jak ktoś za mocno wiąże sznurówki albo jak buty nie mają odpowiedniego podbicia tylko za ciasne lub jakiś szew uwiera. To są takie ala ostrogi, narośla w kształcie szpica... Możesz też mieć coś zmęczeniowego, złamanie lub pęknięcie, trzeba by to prześwietlić...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odnośnie ucha możliwe jest, że nazbierało Ci się dużo woskowiny i masz zatkane ucho czopem woskowinowym, który pod wpływem pocenia się pęcznieje i zatyka ci ucho. Wizyta u laryngologa i przepłukanie uszu załatwi sprawę.
gg: 212072
Obrazek
mewa34
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzieki, dzieki:)widze ze trzeba do lekarza jak nic
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ