Komentarz do artykułu Testuj przez tydzień buty PUMA FAAS !
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale z drugiej strony tydzień użytkowania "na zewnątrz" to znacznie lepsze warunki do dobrania odpowiadających nam butów niż od ściany do ściany w sklepie czy nawet na bieżni mechanicznej.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Np. w ciągu 7 dni możemy stwierdzić, czy dobrze dobraliśmy rozmiar buta... byłoby to śmieszne, gdyby nie to, że wielu osobom udaje się kupić buty za małe.
Macie rację zawsze trzeba patrzeć na szklankę z wodą jak na taką, która jest jeszcze pełna do połowy
Macie rację zawsze trzeba patrzeć na szklankę z wodą jak na taką, która jest jeszcze pełna do połowy

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeśli tylko tekst/test będzie treściwy, to ok. O ile wygrasz w tym konkursie na testera.zoltar7 pisze:
DOM chętnie bym się zgłosił na testera, pod warunkiem, że Adam opublikuje moją recenzję na pierwszej stronie bieganie.pl![]()
Jako człowiek z permanentną nadwagą mogę testować np. FAAS 800![]()

Zaraz opublikujemy oficjalne ogłoszenie.
Ale nie spieszcie się tak bardzo,

Listy w stylu: "Chce zostać testerem bo dużo biegam i bardzo lubię Pumę" pewnie nawet nie będą brane pod uwagę.
Chyba, że będą to jedyne dwa listy jakie nadejdą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
2 pary butów z linii FAAS.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No, to na pewno przekonało Dominikę.yaro1986 pisze:Ja bym bardzo chetnie przetestowal jakies modele startowe 200, 250 lub startowo treningowe z cienka podeszwa 300.

Ja sugeruję, żebyś będąc w sklepie założył obydwa modele i przetruchtał się po sklepie trochę. Zobaczysz który but pasuje Ci bardziej. Powinieneś od razu poczuć wyraźną różnicę. I wtedy zadaj sobie pytanie - w którym z tych dwóch butów chcę przebiec 10 km?bogdanos pisze:Czy faasy 500 sa dla mnie ważacego 92 kg przy 185 wzrostu? Czy moze przetestowac od razu 800?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Adam źle zrozumiałeś moje intencje... to Ty mi z Domino napiszcie, co mam pochwalić w tych butach...Adam Klein pisze:Jeśli tylko tekst/test będzie treściwy, to ok.zoltar7 pisze:
DOM chętnie bym się zgłosił na testera, pod warunkiem, że Adam opublikuje moją recenzję na pierwszej stronie bieganie.pl![]()
Jako człowiek z permanentną nadwagą mogę testować np. FAAS 800![]()

Ja tam wierzę w Układ... a nie jakieś tam wybory

Mogę wziąć w rozliczeniu ew. jakieś buty albo rajtki ze znaczkiem miłego kotka. Jakoś się dogadamy

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Adres odrzucał maile, teraz jest juz ok.
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Skorzystałem z promocji i mam dwa wrażenia. Po pierwsze Faas 500 jest ok. Jak dla mnie to model pomiędzy tymi których używam do tej pory. Wygodny choć wąski. I brak stabilizacji pięty uznaję za plus.
Jest też minus.
Te same buty tydzień temu kosztowały 40 PLN mniej czyli blisko 400, teraz w akcji promocyjnej prawie 440. I nie osładzają mi tego faktu kupony na odzież (za kwotę 80 PLN i gdybym je wykorzystał to nie miałbym możliwości zwrotu butów - oczywiście trzeba przeczytać regulamin, w sklepie o tym nie uprzedzają). Odzież średnio mi się podoba a już najmniej jej ceny. Porównując z konkurencją mam wrażenie że są skonstruowane z myślą o tej promocji.
Poza tym model który dostałem nosi znamiona co najmniej aktywnego przymierzania na bieżni a w sklepie w którym go dostałem takiej nie ma. Wnoszę że jest używany po analogicznej akcji sprzed roku.
Generalnie teraz mam wrażenie że jest to roczny model (całkiem fajny) który rok po premierze jest droższy o 10 %. Niezły marketing
Jest też minus.
Te same buty tydzień temu kosztowały 40 PLN mniej czyli blisko 400, teraz w akcji promocyjnej prawie 440. I nie osładzają mi tego faktu kupony na odzież (za kwotę 80 PLN i gdybym je wykorzystał to nie miałbym możliwości zwrotu butów - oczywiście trzeba przeczytać regulamin, w sklepie o tym nie uprzedzają). Odzież średnio mi się podoba a już najmniej jej ceny. Porównując z konkurencją mam wrażenie że są skonstruowane z myślą o tej promocji.
Poza tym model który dostałem nosi znamiona co najmniej aktywnego przymierzania na bieżni a w sklepie w którym go dostałem takiej nie ma. Wnoszę że jest używany po analogicznej akcji sprzed roku.
Generalnie teraz mam wrażenie że jest to roczny model (całkiem fajny) który rok po premierze jest droższy o 10 %. Niezły marketing
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To mi się wydaje zupełnie niemożliwe.pulchniak pisze: Poza tym model który dostałem nosi znamiona co najmniej aktywnego przymierzania na bieżni a w sklepie w którym go dostałem takiej nie ma. Wnoszę że jest używany po analogicznej akcji sprzed roku.

Nie widziałeś tego w sklepie czy dopiero w domu zauważyłeś?
Nie było takiej akcji w zeszłym roku (chyba, że gdzieś za granicą).
Widziałeś inne pary?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Myślę, że mógłbym zaproponować eksperyment, który miałby szanse na jakieś bardziej konstruktywne wnioski. Redukowałem niedawno faasa 300 do wartości 100 na skali. Zamawiający testuje faasy 100 już od dłuższego czasu. Chciałbym by przetestował oryginalne faasy 200 i porównał z moimi setkami. Podobnie rzecz ma się z faasem 500, podrasowanym o jedno zero, na specjalne zamówienie. Testujący również porównałby faasa 50 do oryginalnej dwusetki. Następnie buty trafiłyby do kliniki na podrasowanie i do ponownych testów.