Za cienko, czy za grubo?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może się zdarzyć, że nie przewidzi się pogody, lub ona się zmieni w czasie biegu.
Mam pytanie czy lepiej tak się ubrać, zeby mi bylo ewentualnie za goraco, czy za chlodno?
Pozdr. Artur
PKO
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem za grubo, ale z możliwością rozpięcia :)
Na przykład zapinany polarek: jak biegniesz z wiatrem, to rozpięty, jak pod wiatr, to zapięty.
Teraz pogoda jest bardzo zdradliwa, nie dajmy się jej !! Oczywiście, że milej jest, kiedy mamy mniej ciuchów, ale kiedy nagle zawieje zimny wiatr, dobrze jest mieć coś, co można zapiąć, albo założyć :)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
fish
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moim zdaniem nie zarubo ,podczas bieg organizm wytwarza ciepło ,więć zbytnie ubieranie się to maschizm jest ci gorąćo ,pocisz się i takie tam :) ja często lubie biegać w szereko pojętej złej pogodzie tzm:deszcz śnieg wiatr ,i musze powiedzieć żę jeszcze nigdy jeszcze nie zmarzłem choć ,po przyściu do dodomu bywałem cały przemoczony ,ani się nie przeżiębiłem :)

pozdrawiam michal
Awatar użytkownika
fish
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

z gury przepraszam za błedy jestem dyslektykiem :),i do tego klawiatura mi nawala :)

pozdrowienia michal
fish
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fish, oki, a co jeżeli musisz przejść parę metrów? I na dodatek będzie zimny wiatr? Dobrze byłoby się zapiąć :)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ubiorem ,to nie ma jak własne doswiadczenie w kazdej porze roku.Kazdy ma własne odczucia i upodobania.Przyjedz na niektóre zawody w styczniu -lutym-to mozna zobaczyć biegaczy w spodenkach.W sumie powinno byc ci zimno jak wychodzisz.Jak zacząłes bieg to po 10 minutach moze ci sie zrobic ciepło-w miare.To znaczy że się chyba dobrze ubrałes.Jedyny nieprzewidywalny i groźny czynnik- to wiatr.Jak wieje to cieplej z mozliwoscią rozpinania.
Mirek K
robaj
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:40
Życiówka w maratonie: 3:08:48

Nieprzeczytany post

Ja zdecydowanie wolę za chłodno i niestety nie znoszę upałów. Kiedy jest zimno i na początku treningu nie czuję chłodu to od razu zdejmuję coś z siebie, bo wiem, że za chwilę sie przegrzeję. Jedynie na głowie mam ciepłą opaskę. W  spodenkach i koszulce biegam nawet przy kilku st. C, chyba, że robię pierwszy zakres.
Bieganie, odtrutka doskonała!
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

moim zdaniem lepiej jak jest za cieplo niz ma byc zimno. Nierozgrzane czy nadmiernie chlodzone miesnie pracuja gorzej i sa bardziej podatne na uszkodzenia.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moje optimum to recepta PAwla (daawno o tym pisał) - po wyjściu z domu powinno się odczuwać lekki chłód. po rozpoczęciu biegu będzie akurat :-)
SBBP.WAW.PL
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Deck on 11:25 am on April 1, 2004
moim zdaniem lepiej jak jest za cieplo niz ma byc zimno. Nierozgrzane czy nadmiernie chlodzone miesnie pracuja gorzej i sa bardziej podatne na uszkodzenia.
podstawowe ćwiczenia można robić jeszcze w domu. rozgrzewka to podstawa.
[i]The things you own end up owning you.[/i]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ