![:taktak:](./images/smilies/taktak.gif)
![:bum:](./images/smilies/bum.gif)
Moderator: infernal
Tak to prawda, ale ja tego nie kupujepulchniak pisze:Plague a nie masz czasem wrażenia że Krupicka i fama jaką wokół siebie tworzy ten długowłosy biegacz jest też wykorzystywana przez marketing. Patrz buty naturalne bez systemów amortyzacyjnych kosztujące więcej niż amortyzowane leciutkie buty tradycyjne?
Obawiam się że znaleźć jakiekolwiek informacje o GPS-ach Kalenji będzie bardzo trudno... O tym modelu niestety nic nie słyszałem ani nie czytałem ale za to mogę polecić model nad którym sam się zastanawiałem czyli Keymaze Kalenji 700. Jest o 100zł droższy ale raczej lepiej przystosowany dla biegaczy i ma pomiar pulsu (dowiedziałem się że trenuje z nim np. Ola, podopieczna Marcina Nagórka - można przeczytać o tym np. tutaj). Jedyną dosyć doskwierającą wadą jaką potwierdził Marcin jest brak interwałów.
To nie lepiej zgrać kontakty i to co trzeba z telefonu na komputer (co by ich nie stracić), przywrócić ustawienia fabryczne albo wgrać najnowszą wersję andka na Twój telefon, zalogować się do android marketu i używać np. runkeepera (albo inny program)? Na pewno taniej taka operacja. (przywrócenia ustawień fabrycznych powinno kosztować max 20 PLN w jakimś GSM-owym stoisku albo w serwisie danego telefonu)już tu byłam pisze: myślałam, że rozwiążę sprawę GPS, bo mam telefon z androidem. Ale ponoć jak się raz źle na początku użytkowania telefonu go nie poustawia, to potem to jest nie do ogarnięcia. nie wiem nie znam się. ale z marketu nic nie mogę pobrać. a to by było for free![]()
przyznam, że bez pomocy mogę się nie obejść. uwierz, próbowałam coś zdziałać googlując temat. bez sukcesu. w tej chwili walczę też robiąc coś, czego nie umiem nazwać. Mam sony ericsson xperia x8. W tej chwili (po ok. roku używania) podłączyłam telefon kabelkiem USB do kompa i zainstalowałam PC Companion. to się samo z telefonu pobrało. eh. nie kumam z tego nic.pulchniak pisze:Ja tylko chciałem powiedzieć że:
Garmin jest the best z kilku powodów które są opisane w dziale techno
Ale zamiast wydawać kilka stów na takie ustrojstwo z Dekatlonu możesz mieć sprzęt o podobnych parametrach za darmo. Jakby co to mogę pomóc tylko napisz jaki masz model telefonu.
pulchniak pisze:To nie lepiej zgrać kontakty i to co trzeba z telefonu na komputer (co by ich nie stracić), przywrócić ustawienia fabryczne albo wgrać najnowszą wersję andka na Twój telefon, zalogować się do android marketu i używać np. runkeepera (albo inny program)? Na pewno taniej taka operacja. (przywrócenia ustawień fabrycznych powinno kosztować max 20 PLN w jakimś GSM-owym stoisku albo w serwisie danego telefonu)już tu byłam pisze: myślałam, że rozwiążę sprawę GPS, bo mam telefon z androidem. Ale ponoć jak się raz źle na początku użytkowania telefonu go nie poustawia, to potem to jest nie do ogarnięcia. nie wiem nie znam się. ale z marketu nic nie mogę pobrać. a to by było for free![]()
Będziesz miała porównywalny do kalenii GPS, muzykę i po użyciu paska od polara z transmiterem Bluetooth pulsometr w jednym urządzeniu. Pasek można kupić w sklepie runkepera na przykład.
Chciałbym wyrazić swoje zdanie, więc powiem trochę na przekór: masz rację i nie masz racjipulchniak pisze:Ja tylko chciałem powiedzieć że:
Garmin jest the best z kilku powodów które są opisane w dziale techno
Ale zamiast wydawać kilka stów na takie ustrojstwo z Dekatlonu możesz mieć sprzęt o podobnych parametrach za darmo. Jakby co to mogę pomóc tylko napisz jaki masz model telefonu.