Prosze o pomoc w wyborze pulsometru sigma polar garmin

pelee
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Laufer pisze:He no kształt ma śmieszny, ale nie to jest najważniejsze ;) Pulsometr jako taki, lecz dużo funkcji ;) mi najbardziej by odpowiadał ten kalenji co wcześniej była o nim wzmianka ;)
i powiem ci, ze tak zrobie zakupie ten kalenji 700 i gps ma :bleble: jakis tam
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

sam bym kupił kalenji, ale brak środków ;) bardzo fajny pulsometr, można podłączyć do kompa i zrobić analizę ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Laufer pisze:He no kształt ma śmieszny, ale nie to jest najważniejsze ;) Pulsometr jako taki, lecz dużo funkcji ;) mi najbardziej by odpowiadał ten kalenji co wcześniej była o nim wzmianka ;)
No jeżeli kryterium jest wygląd..... samo porównanie polara do kalenji, to trochę jak subaru i daewoo
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pelee pisze:z twym super pomysłem to przesadadziłes bo pulsometr za 2.000 zł to kiepski pomysł, kto to kupuje chyba firmy sponsorujące biegaczy zawodowych a do takich sie nie zaliczam, potrzebuje pulosmetru do mierzenia pulsu i dystansu dyło by dobrze a nie nawigacji samochodowej bo problem jest "gdzie włozyć kabel od zapalniczki :niewiem: "
A tak serio to napewno nie pomoże mi w przebiegnięciu maratonu poniżej 3h , wiec pozostaje tylko cięzka praca.

ps. a co sadzicie o tym :niewiem: http://allegro.pl/pulsometr-polar-rs-30 ... 13316.html
Tyle, że ten komplet do mierzenia dystansu Ci sie nie przyda, bo musiałbyś dodatkowo dokupi FP, które osobno, będzie w podobnej cenie do samego polara z paskiem HR

Tu masz wersje z czujnika pomiaru dystansu
http://allegro.pl/biegaj-z-polar-rs300x ... 62144.html
http://allegro.pl/biegaj-z-polar-rs300x ... 62145.html
diabllo2101
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to sprawdzal ktos kalenji??
Awatar użytkownika
siodziu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51,24 (trening)

Nieprzeczytany post

Biegam od grudnia z http://www.decathlon.com.pl/PL/cw-kalen ... 175297080/ . Polecam. Ma wszystko czego potrzebuje każdy biegacz. Biegałem z nim i z garminem 310 i nie ma różnicy w wynikach. J?est tylko różnica w cenie. Ani razu mnie nie zawiódł. Piszę to już po raz "n" na forum :)
MS

14.10.2012 - Maraton - Poznań
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Ja jak trochę odłożę na Kalenji to sam go sprawdzę, skoro tak go wszyscy zachwalają to pewnie jest warty zakupu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli masz lub planujesz zakup buta z dziurą w podeszwie na czujnik FP to wiedz że Kalenji ma problem z nawiązaniem połączenia z czujnikiem tam umieszczonym. Musisz umieścić FP na sznurówce a to czasami uwiera. Ja tak mam i albo od razu czuję ucisk/uwieranie albo dopiero po dłuższym biegu. Dziwię się tak nawiasem jak to znoszą posiadacze Polarowskich S1/G1/S3/G3. Może inne zalety równoważą tą niewygodę?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaki ucisk???? przecież fp jest NA sznurówce, a nie pod nią, czy gorzej - pod językiem buta.
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Doskonale wiem że jest na sznurówce... . Dzynks który trzyma FP jest pod(chyba nie zaprzeczysz) i to on właśnie uwiera. Wymienione przeze mnie FP są duże a więc i powierzchnia styku/ucisku "dzynksa" duża, czujniki te więcej też ważą.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pierwszy raz spotykam się z opinią, że FP może uciskać.
W przypadku Polara, sensory G1 i G3 nie montuje się do buta.... tylko na ramię, do paska, na kierownicę.
Bartwal
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kojarzycie tego Kalenji cp700 (czy cos takiego)? Jest chyba o 100zl drozszy od tej 500tki. Powiedzcie czym one sie tak bardzo roznia i jak wypadaja na tle FR305. Prosze ;)

i czy z ktoryms z tych mozna: plywac i jezdzic na rowerze? Czy maja te funkcje? (jestem zielony w temacie pulsometrow) pomijajac bieganie chcialbym kiedys w triathlonie wystartowac...
oczywiscie zalezy mi na GPS'ie.
Obrazek

Blog: viewtopic.php?f=27&t=26831
Komentarze do bloga: viewtopic.php?f=28&t=26832&start=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ