Test wód mineralnych i źródlanych
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
Fundacja Pro-Test na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów przeprowadziła test 15 wód butelkowanych (11 mineralnych i cztery źródlane). Dla ciekawych wyników testu artykuł:
http://www.pro-test.pl/tests_article/16 ... +wody.html
http://www.pro-test.pl/tests_article/16 ... +wody.html
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Moja Staropolanka2000 na przedostatnim miejscu
Kiedyś piłem Nałęczowiankę i smakowała. Rodzinka pije Mama i Ja ze względu na maluszka.

Kiedyś piłem Nałęczowiankę i smakowała. Rodzinka pije Mama i Ja ze względu na maluszka.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32'41''
- Życiówka w maratonie: brak
Reklama robi swojeF@E pisze:najlepsze oceny odniosły najgorzej sprzedające się wody

Do poprawienia:
5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015
I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015
I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
Dlatego piję Muszyniankę od dłuższego już czasu. Wcześniej była Kryniczanka i Piwniczanka "zielona" ale Muszynianka smakowo najbardziej mi pasuje. Też w ogonie testu.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Jest w zamieszczonej tabeliPhilippos pisze:Ciekawe zestawienie, ale mi brakuje oceny składu. Jak dla mnie, jako biegacza, zawartość magnezu ma przykładowo bardzo duuuuże znaczenie.

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
jest w tabeli,
tyle że sama ilość składników mineralnych nie była przedmiotem oceny w teście.
oceniano zgodność deklaracji na etykiecie z rzeczywistością i stabilność składu
nawet butelkowana kranówka miałaby szansę wygrać taki ranking
tyle że sama ilość składników mineralnych nie była przedmiotem oceny w teście.
oceniano zgodność deklaracji na etykiecie z rzeczywistością i stabilność składu
nawet butelkowana kranówka miałaby szansę wygrać taki ranking
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- ExVire
- Dyskutant
W praktyce te 15 wód nam szkodzi i nie powinno się żadnej z nich pić chociaż zawsze lepsze to niż cola albo sprite.
GG: 9860700
Blog Treningowy Exvire - Zapraszam

- ExVire
- Dyskutant
Proszę bardzo:
~Niszczy zęby
~Jest dość silnym kwasem ma pH na poziome ~2,5 (Mocno zakwaszamy organizm)
~Gaz z napoju przeszkadza w trawieniu
~Bardzo duża zawartość cukru
Chyba wystarczy by pokazać ,że to zdrowe nie jest.
Poza tym czy wypijając kilka szklanek (1-2) Coli czy zjadasz potem 1,5kg warzyw jak nie więcej ? Za pewne nie. A potem ludzie się dziwią ,że nowotwór a to ,że stawy bolą itd...
Jak już o tym piszę to dodam. Widzisz pijąc Cole, jedząc mieso, ciasta niemalże wszystko co je się na co dzień zakwasza nam organizm ale co tak na prawdę to oznacza ? Oznacza to ,że tworzymy w naszym organizmie środowisko przyjazne dla nowotworów. Krew o niższym odczynie zawiera mniej tlenu (mamy mniej energii).
Dodatkowo pijąc te wody z testu (~1,5l) i tak będziemy odwodnieni ponieważ jej struktura jest nie przyjazna dla organizmu dlatego część spełni swoją funkcje a reszta przeleje się i to wszystko.
~Niszczy zęby
~Jest dość silnym kwasem ma pH na poziome ~2,5 (Mocno zakwaszamy organizm)
~Gaz z napoju przeszkadza w trawieniu
~Bardzo duża zawartość cukru
Chyba wystarczy by pokazać ,że to zdrowe nie jest.
Poza tym czy wypijając kilka szklanek (1-2) Coli czy zjadasz potem 1,5kg warzyw jak nie więcej ? Za pewne nie. A potem ludzie się dziwią ,że nowotwór a to ,że stawy bolą itd...
Jak już o tym piszę to dodam. Widzisz pijąc Cole, jedząc mieso, ciasta niemalże wszystko co je się na co dzień zakwasza nam organizm ale co tak na prawdę to oznacza ? Oznacza to ,że tworzymy w naszym organizmie środowisko przyjazne dla nowotworów. Krew o niższym odczynie zawiera mniej tlenu (mamy mniej energii).
Dodatkowo pijąc te wody z testu (~1,5l) i tak będziemy odwodnieni ponieważ jej struktura jest nie przyjazna dla organizmu dlatego część spełni swoją funkcje a reszta przeleje się i to wszystko.
GG: 9860700

-
- Zaprawiony W Bojach
Już miałem przychylić się do tej opinii, gdy nagle to:
Gdzie się przeleje? Masz jakieś bezpośrednie połączenie z żołądka do pęcherza moczowego, czy może doświadczasz biegunki po spożyciu takiej wody?ExVire pisze:Dodatkowo pijąc te wody z testu (~1,5l) i tak będziemy odwodnieni ponieważ jej struktura jest nie przyjazna dla organizmu dlatego część spełni swoją funkcje a reszta przeleje się i to wszystko.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok