roztrenowanie i budowanie bazy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a od kiedy z flustracją się walczy się na forum biegowym zamiast na forach czytelniczek ( ów ) gazet Naj i Klaudia ?
od kiedy Ty sie tu zarejestrowales

tompoz, na litosc boska, tak czesto uzywasz tego slowa, ze powinienes choc raz sprawdzic w slowniku, jesli nie jestes pewien, czy prawidlowo to piszesz:
frustracja «stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu»
• frustracyjny • frustracyjnie • frustrat • frustratka
[http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2558624]
PKO
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
wojtekwydmuch pisze:Od kiedy wypowiedzi liczy się na gramy ?
a od kiedy z flustracją się walczy się na forum biegowym zamiast na forach czytelniczek ( ów ) gazet Naj i Klaudia ?
Tompoz
Wracając do roztrenowania Tompoz: Kiedy zaczniesz jakiś trening, którego wynikami mógłbyś się pochwalić?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To może inaczej wiesz pojawiłem się na tym forum w roku 2003 by rozmawiać o progach, wattach, suplementach, MLSS itd. itd. Niestety raz na jakiś czas trafiają się na to forum ty i twój kolega Wydmuch czy jak go tam zwał i zaczynają się madrować twierdząc w tym przypadku że roztrenowanie to li tylko nietrenowanie a nie broń boże m.in. zmniejszenie obciązeń. Jesteście przykładami forumowiczów którzy przekładają to że biegają 4 min/km na to że mają wiedzę i doświadczenie w zakresie medotyki treningu wytryzmalościowego.................................. niestety muszę wasz rozczarować i sprowadzić na ziemie.............................................. nic nie wnosicie temu forum. Jeszcze raz powtórzę te wasze 4 min/km wynika jedynie z duzego VO 2 max i z niczego więcej. Oczywiście furtkę zostawiam wam otwartą popracujcie poczytajcie może będą z was jeszcze partnerzy do rozmowy merotorycznej. Tylko trzeba nad sobą pracować a flustrację zwalczać w innym sposób.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtekwydmuch pisze:
tompoz pisze:
wojtekwydmuch pisze:Od kiedy wypowiedzi liczy się na gramy ?
Tompoz
Wracając do roztrenowania Tompoz: Kiedy zaczniesz jakiś trening, którego wynikami mógłbyś się pochwalić?
kup sobie wydmuch rower i zapraszam latem pod Kasztany albo na Wycieczkową albo nawet przyjadę na Rondo Babka do ciebie....................................... oddzielimy wtedy chłopców od mężczyzn.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo jeszcze inaczej co za dziwny masz tok rozumowania ze swą koleżanką że mą denicję roztrenowania mam udowadniać prędkością biegania.................................................... pomyśl wydmuchu czy jak tam sie zwiesz logicznie.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tompoz mam propozycję :D
Kupie se rower i 12-13.11.2011(czyli za 2 tygodnie) W Witowie pod Łodzią (dokładnie WITÓW/PIĄTEK) mam zawody(o jak się składa że startuje w bikejoringu więc rower będę miał napewno)
Po moich zawodach zrobimy pętelke szybciutko (Zbiorę jeszcze siły) i porozdzielamy to co tam chciałeś :hej: co?

Trasa będzie all terrain
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Albo jeszcze inaczej co za dziwny masz tok rozumowania ze swą koleżanką że mą denicję roztrenowania mam udowadniać prędkością biegania.................................................... pomyśl wydmuchu czy jak tam sie zwiesz logicznie.

Tompoz
Absolutnie tak nie myślę, ale nie dziwi mnie fakt że nie rozumiesz.
To, że ty nie masz prędkości i mieć jej nie będziesz to ja wiem.
Natomiast pokaż efekty twojego treningu wielki mistrzu myśli trenerskiej - może być jakiś zawodnik przez Ciebie prowadzony, a nie ty.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:To może inaczej wiesz pojawiłem się na tym forum w roku 2003 by rozmawiać o progach, wattach, suplementach, MLSS itd. itd.
to wytrzymały jesteś.
i administracja tez jest wytrzymala. bardziej, niz ta na forum szosowym :jatylko: ;)
Tylko trzeba nad sobą pracować a flustrację zwalczać w innym sposób.
tompoz, do Ciebie NIC nie dociera :spoczko: nawet nie czytasz tego, co sie do Ciebie pisze...
Niestety raz na jakiś czas trafiają się na to forum ty i twój kolega Wydmuch czy jak go tam zwał i zaczynają się madrować twierdząc w tym przypadku że roztrenowanie to li tylko nietrenowanie a nie broń boże m.in. zmniejszenie obciązeń
kolejny przykład.
ręka, noga, mózg na ścianie.
zacytuję swój post ze strony poprzedniej, choć to chyba i tak jak rzucanie grochem o ścianę:
w ostatnim numerze Runner's World opisywano rozne sposoby na roztrenowanie. niektorzy nie biegaja w ogole, inni po prostu znacznie zmniejszaja objetosc i intensywnosc treningow. wydaje sie wiec, ze nie ma jedynej slusznej drogi - trzeba dobrac cos odpowiedniego dla siebie.
i co z tego wynika? bo wydaje mi sie, ze bynajmniej nie to, zebym twierdzila, iz 'roztrenowanie to nietrenowanie'...
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Tompoz zastanów się chwilę nad własnymi słowami. Bo bardzo zabawny się robisz zwracając się do kogoś ironicznie per "biegaczu z dużym VO2max". Albo ten VO2max jest trenowalny i jak ktoś ma duży to Ty nie jesteś za bardzo dla niego partnerem do dyskusji treningowych a tym mniej do pouczania. Albo po prostu to zależy od genów... i wtedy cała Twoja wiedza teoretyczna którą się tak chlubisz jest już zupełnie gówno warta :hahaha: Bo na co to komu skoro i tak wszystko się rozgrywa już na etapie wyścigu plemników? :hahaha:
Także widzisz... albo Piotrek czy Aśka mieli po prostu szczęście w losowaniu genów i na ch... im Twoje mądrości. Ale jeśli sobie ten pułap wybiegali? To z czym do gości, kolego Tompoz?! :bum:
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pogadali se pogadali i nie zmienia to prawdy iż roztrenowanie to stopniowe zmniejszenie obciażęń kończące sie zaprzestaniem na pewien okres trenowania.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tak przy okazji to tak naprawdę zapomina się o podstawowej zasadzie trenowania czyli by w cyklach treningowych były okresy pracy i okresy wyluzowania by dać szansę na kompesacje czy nawet superkompesacje.\

Przykład
3 tygodnie pracy tydzień wyluzowania często się o tym zapomina a to stara treningowa zasada prosta i bardzo skuteczna. Np. stosowana przez CCC MTB i trenera Piątka ktory praktycznie cały sezon dzielił dziewczyno naogół na cykle 3/1 .

Dalej w trenowaniu zapomina się o np. higienie dnia codzienne sprowadzającej się np. do tego że CCC MTB za Piątka od wielu lat gdzie kolwiek byli jedzą obiag regularnie o godź 14.15-14.30. To są takie małe szczególiki ale szczególiki użyteczne też dla amatorów.

Tompoz
Tompoz
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od lat wiele się nie zmienia, pamietam też to samo było gdy dolączyłem na forum w 2008 gdy tompoz zachowywał by się jakby zjadł wszystkie rozumy lecz wyników z takich gadek nie było a zreszta nawet jakby tompoz nie miał predyspozycji to mógłby kogoś potrenować i pokazać że to co mówi to nie stek bzdur.
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

hihi

- no ale się niestety nie udało...

to znaczy z treningu nici - sam rajd był super. co prawda to bardziej zasługa PiotrkaMarysin niż moja, no ale udało się usiedzieć na kole i nawet urwaliśmy drugie miejsce.

zdrówko
Ostatnio zmieniony 29 paź 2011, 22:02 przez kulawy pies, łącznie zmieniany 1 raz.
mastering the art of losing. even more.
owenb
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze:hihi

- no ale się niestety nie udało...

to znaczy z treningu nici, bo sam rajd był super. co prawda to bardziej zasługa PiotrkaMarysin niż moja, no ale udało się usiedzieć na kole i nawet urwaliśmy drugie miejsce.

zdrówko

Hehe ale innymi słowy nawet sie nie podjąl trenowania ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ